Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2017-05-28

A németországi központ támogatja a gyártószektorban dolgozó ügyfeleket a digitális átalakulás útján

Különféle ipari I o T képességeket összefogó, új Ipar 4.0 kompetenciaközpontjával a Fujitsu segítséget kíván nyújtani ügyfeleinek digitális átalakítási projektjeik gyorsabb lebonyolításához. A müncheni központ dedikált IoT-szakértői az ügyfelekkel közösen, a „co-creation” szellemében dolgoznak az intelligens gyári környezet és gyártósorok megoldásainak fejlesztésén, kiaknázva a Fujitsu egyedülálló gyártási szakértelmében és kiterjedt biztonsági, analitikai és IoT-megoldásportfóliójában rejlő lehetőségeket.

 

Az Ipar 4.0 megoldások sokféle szempontból befolyásolják a működést – a gépek távfigyelésétől kezdve a „digital twin” koncepció alkalmazásáig, amelynek lényege, hogy valós időben futtatják a teljes üzemi folyamatsor részletes szimulációját. A Fujitsu átfogó képességeket kínál a komplexitás kezelésére: komoly jártassággal rendelkezik az együttműködő műszaki tervezés és rendszerintegráció terén, és iparági szinten is egyedülálló választékot kínál fejlett ipari analitikai és kiberbiztonsági funkciókkal kombinálható IoT-technológiákból. Az új kompetenciaközpont a Fujitsu saját augsburgi gyárának üzemeltetése közben szerzett tapasztalatokat is hasznosítja.

 

Az ipari ügyfelek tőlünk várják, hogy segítsünk megváltoztatni a működésüket, és velük együtt vezényeljük le szervezetüknél a digitális átalakulást. Az Ipar 4.0 érettebb szakaszba jutásával a feladatok is változnak. Míg korábban a technológiai megoldások bevezetése volt a fő cél, ma már sokkal inkább a teljes üzleti működés hálózatra csatlakoztatásáról és átalakításáról, valamint a több vállalatra kiterjedő ökoszisztémákban való sikeres működésről van szó. Az új kompetenciaközpont a Fujitsu kiterjedt analitikai, tervezési és IIoT-képességeit összefogva segít az ügyfeleknek valóban kiaknázni a digitalizáció előnyeit” – nyilatkozta Dr. Rolf Werner, a Fujitsu közép-európai vezetője.

 

Közép-Európában gyors ütemben terjed a digitális átalakulásban fontos szerepet játszó Ipar 4.0 megoldások használata. Azzal, hogy a régió szívében hozta létre új kompetenciaközpontját, a Fujitsu kiváló pozícióból szolgálhatja ki azokat az ügyfeleket, akik működésük átalakításával és digitalizálásával szeretnék fokozni hatékonyságukat. A dolgok internetje a Fujitsu egyik legfontosabb technológiai alappillére az emberközpontú intelligens társadalomról alkotott jövőkép megvalósítása során. Ebben a környezetben a technológia nagyfokú önállósághoz juttatja az embereket, és átalakítja a vállalati működést. Az új Ipar 4.0 kompetenciaközpont komoly erőforrásokat mozgósít, csapatában a téma mintegy 300 európai és számos japán szakértője dolgozik. A dedikált csapat a projekt meghatározásától kezdve a koncepciótesztelésen át a teljes rendszerbevezetésig végigkalauzolja az ügyfeleket az átalakulás folyamatán.

 

Ár és piaci bevezetés

A kompetenciaközpont 2017 júniusában kezdi meg működését, és az első időszakban közép-európai Ipar 4.0 projekteket fog támogatni.

 

 

Szerkesztők figyelmébe

A Fujitsu több vezető ipari IoT-testület munkájában is részt vesz (pl. Plattform Industrie 4.0, Németország). A vállalat az egyesült államokbeli Industrial
Internet
Consortium (IIC) irányítóbizottságának tagja, valamint a japán Industrial Value Chain initiative (IVI) és Robot Revolution Initiative (RRI) alapító tagja.