Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
sulaki - 2017-05-24

A páratlan teljesítménnyel és kifogástalan formatervezéssel érkező várva várt készülékek révén a digitális alkotók és történetmesélők ki tudják tágítani a művészet határait

A HP Inc. idén immár tizennegyedik éve vesz részt a Cannes-i Filmfesztiválon. A gyártó ennek ellenére sem pihen, és nem elégszik meg a filmgyártás terén 75 éves múltra visszatekintő gazdag örökségével: 2017-ben is olyan készülékeket mutat be az eseményen, amelyek újraértelmezik azt, ahogy az emberek terveznek, együttműködnek és alkotnak. A díjnyertes munkaállomásokat és a filmipart inspiráló kijelzőket gyártó HP új, premium Spectre x2 portfóliója, valamint ENVY x360 és ENVY laptopjai olyan teljesítményt, dizájnt és innovációt kínálnak a felhasználóknak, amelyek képessé teszik korunk digitális alkotóit, hogy eddig sohasem látott módon inspirálják a világot.

„A Cannes-i Filmfesztiválon a világ legnagyszerűbb filmkészítői és művészei gyűlnek össze, hogy bemutassák a történetmesélés különleges módjait. Stílusos, új, prémium termékeink azzal a céllal készültek, hogy általuk szabadjára engedhessük a bennünk rejlő kreativitást” – mondta el Ron Coughlin, a HP Inc. Személyi számítógépes rendszerek üzeltágának elnöke. – A most bejelentett Spectre és ENVY személyi számítógép termékcsaládunk inspirálja a képzeletet és lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy újra felfedezzenek és alkossanak.”

A vállalat Spectre és ENVY személyi számítógépeinek minden jellemzője feszegeti a kreativitás határait és új lehetőségeket tár fel, megerősítve a HP vezető szerepét az újraalkotás terén. A merész mérnöki megoldások és formabontó dizájn ötletek garantáltan örömére szolgálnak majd annak a generációnak, amely az önkifejezés vásznaként tekint a technológiára. A Spectre x2, a HP első luxus lecsatolható billentyűzetes laptopja, amely kifejezetten a Windows Ink[1] munkaterülethez készült, a rendkívül precíz tollhasználat élményét nyújtja, melyet a művészközösség tagjai is véleményeztek, így garantáltan lenyűgözi majd a digitális alkotókat is. Az új ENVY x360 és ENVY laptopok kimagasló teljesítményt kínálnak, ezzel arra ösztönzik a felhasználókat, hogy új szintre emeljék a munka, az alkotás és a játék fogalmát anélkül, hogy a stílus vagy a funkciók tekintetében kompromisszumot kellene kötniük.

„Nagyon meglepődtem, hogy a HP legújabb technológiai innovációi valóban arra ösztönöztek, hogy újragondoljam a saját kretív alkotói folyamataimat és a HP eszközein való alkotással - így az emberi érzelmek és az energiák újszerű vizuális megjelenítésével - új felületeket fedezzek fel a művészetem számára. Ennek eredményeként lehetőségem nyílt, hogy egy olyan mélyebb, kollektív narratívába vonjam be az embereket, amelyről eddig nem is tudtam, hogy létezik” – mondta el Jordan Nickel (POSE), kortárs festő és látnok. – „Nagyszerű tapasztalat volt együtt dolgozni a HP-val a Cannes-ban debütáló, izgalmas projekten, hiszen ezáltal továbbra is képes leszek progresszív módon alkotni.

A HP Spectre x2 egyetlen prémium, lecsatolható billentyűzetes számítógépben egyesíti a hetedik generációs Intel® Core™
processzor
teljesítményét, a rozsdamentes acél pántok tartósságát és a Windows Ink-munkafelületen való alkotás lehetőségét.


  • Precíz rajzolás bármely üzemmódban: A Windows Ink által hitelesített toll nyomásérzékelős, így a fejlődő művészek és alkotók művészi effektek széles választékából válogathatnak, a különböző vonalvastagságoktól kezdve a kifinomult árnyékoláson át a színezésig. Emellett az U alakú, rozsdamentes acélból készült, akár 165 fokos dőlésszöget biztosító állvány tökéletesen illeszkedik bármely életstílushoz és alkotási szöghöz, miközben kivételes tartósságot biztosít a mindennapi használat során.
 

  • Prémium anyagokkal megerősített kialakítás: A kifinomult dizájn érdekében a készülék minden íve és kontúrja tartós, erről a CNC megmunkált alumínium váz, a sötét hamuezüst színezés, illetve a réz színű támaszték gondoskodik.
 

  • Fényes, erős kijelző: A ragyogó 12,3 colos, átlós 3K2K (3000x2000) kijelző[2] 6 millió
    pixel
    megjelenítésére képes, így új szintre emeli a
    HD
    szórakoztatás élményét, és eltérő fényviszonyok között is használható, jobb olvashatóságot és láthatóságot biztosítva a fotósok és grafikusok számára.
 

  • Strapabíró, lecsatolható billentyűzet: A nagyméretű, érzékeny üveg touchpaddel felszerelt billenytűzet az erős mágnesességnek köszönhetően bármely üzemmódban a helyén marad.
 

  • Nagy felbontású kamerák: A készülék egy 13
    megapixeles
    hátlapi, egy 5 megapixeles WDR széles látószögű előlapi és a Windows Hello biometrikus azonosításához használható IR kamerával[3] érkezik.
 

  • Hosszú akkumulátor-élettartam HP gyorstöltéssel: A szórakozás és hatékonyság garantált az akár több mint 8 órás üzemidőt bíró akkumulátornak[4], valamint a HP Gyorstöltés funkciójának[5] köszönhetően, amellyel az akkumulátor akár 30 perc alatt 0 százalékról 50 százalékra tölthető.
 

A HP ENVY 13 Laptoppal újraértelmeződik az útközbeni munkavégzés, miközben az ENVY 17 Laptop asztali környezethez hasonló teljesítményt kínál és vászonként szolgál az alkotó számára, bárhol is érje az ihlet.

  • A vörös szőnyegre illő kialakítás: A természetes ezüst és selyemfényű arany színben elérhető tartós fém váz és a karcsú, forgó pánt lehetővé teszi, hogy a ventilátor könnyebben keringesse a levegőt, miközben kényelmesebb gépelési élményt is biztosít.
 

  • Határtalan kreativitás: A több mint 8 millió pixel megjelenítésére képes UHD kijelző[6], a rejtett erősítőkkel felszerelt négyes hangszóró és a nagy látószögű HD WDR kamera[7] gondoskodik arról, hogy az alkotás és a szórakozás igazán zökkenőmentes folyamat legyen.
 

  • Biztonságos tartalom: A HP Envy 13-ba épített, ujjlenyomat-olvasóval felszerelt, opcionálisan használható HP Secure Pad és a Windows Hello kényelmes biztonsági funkciókat kínál és egyben bitosíték arra, hogy a legújabb inspirációnk nagyobb biztonságban lesz.
 

  • Teljesítmény, amely többre ösztönöz: A legfrissebb Intel® Core™-i3, Intel® Core™-i5 és Intel® Core™-i7 processzorok[8] segítségével a többfeladatos munkavégzés könnyebbé válik, míg az NVIDIA® opcionálisan választható grafikus kártyái nagyobb felbontást, jobb válaszarányt és színmegjelenést tesznek lehetővé a képernyőn a fótókat és videókat szerkesztő felhasználók számára.
 

Az HP ENVY x 360 15.6” hibrid laptopot úgy tervezték újra, hogy ötvözze a laptop és a tablet technológiáját és sokoldalúságát.

  • Átalakítható dizájn, lekerekített ívek: Az ívelt kijelző, az unibody alumínium váz, és az akadálytalanul forgó pántok bármely üzemmódban és színvariációban biztosítják a minőséget és a tartósságot. Az
    Intel
    processzorokkal felszerelt változatok természetes ezüst, míg az
    AMD
    processzoros változatok sötét hamuezüst színvariációban érhetők el.
 

  • Egy kijelző, amely készen áll a rajzolásra és a streamelésre: A Windows Ink tanusítvány1 a kimagaslóan precíz N-tig stylus-szal bármely felhasználó számára olyan egyszerűvé teszi a jegyzetelést és a dokumentumok megjelölésést, ahogy egy toll siklik a papíron. Az UHD IPS kijelző 8 millió pixelt jelenít meg a videónézés és az aprólékos szerkesztési feladatok során.
 

  • Felturbózott hatékonyság: A bizonyított teljesítmény és választási lehetőség azt jelenti, hogy a felhasználók az Intel® Core™-i5, Intel® Core™-i-7, AMD A9, valamint A12 processzoroknak7,8 köszönhetően hatékonyan végezhetnek párhuzamos feladatokat, míg az akár 16GB-es DDR4 memóriával való konfigurálhatóság lehetővé teszi a végtelen számú alkalmazás zökkenőmentes futtatását.
 

A Spectre és az Envy árazása és elérhetőségei[9]

 

  • A HP Spectre x2 júniustól a kiválasztott európai, közel-keleti és afrikai piacokon lesz elérhető 1,599 eurós kezdőáron.
  • A HP ENVY x360 15 júniusban érkezik az európai, közel-keleti és afrikai piacokra, az Intel processzorral felszerelt változat 899 eurós, míg a AMD processzoros verzió 749 eurós ajánlott fogyaztói áron kerül a boltokba.
  • A HP ENVY 13 ugyancsak júniusban kerül az európai, közel-keleti és afrikai piacokra 899 eurós kezdőáron.
  • A HP ENVY 17 Laptop 1,099 eurós áron érkezik Európába, a Közel-Keletre és Afrikába ez év júniusában.
 

[1]Nem minden funkció érhető el a Windows összes kiadásában és verziójában. A rendszernek frissítésre, külön megvásárolt hardverre, meghajtóra, szoftverre vagy
BIOS
frissítésre lehet szüksége ahhoz, hogy teljeskörűen kihasználja a Windows funkcióit. A Windows 10 automatikusan frissít, ez minden esetben engedélyezve van. A frissítésekért az internetszolgáltatók díjat számolhatnak fel, emellett idővel egyéb követelmények is felmerülhetnek. A részletekért látogassanak el a www.microsoft.com weboldalra! Néhány funkcióhoz, így például a rajzoláshoz egy sokkal fejlettebb hardverre van szükség. További részletek: www.windows.com webhelyen érhetők el. Az applikációk külön kerülnek értékesítésre.

 

[2]3K2K (3000x2000) tartalmakat javasolt 3K2K (3000x2000) felvételként megtekinteni.

[3]Ehhez a funkcióhoz szükség lehet szoftverre vagy egy harmadik féltől származó applikációra.

[4]A Windows 10/MM14 akkumulátor élettartama különböző tényezőktől, így a termék modellszámától, a beállításoktól, a futó applikációktól, a jellemzőktől, a használattól, a vezeték nélküli funkcionalitástól és az energiahasználati beállításoktól is függ. Az akkumulátor maximális kapacitása az idő múlásával a használat során csökken. További információ: a www.bapco.com.

[5]Az akkumulátor akkor töltődik fel 30 percen belül több mint 50 százalékkal, ha a rendszer ki van kapcsolva. Javasolt a notebookhoz mellékelt HP adapterrel használni, nem javasolt a kisebb kapacitású akkumulátortöltő alkalmazása. Miután az akkumulátor elérte az 50 százalékos töltöttségi szintet, a töltési sebesség visszaáll a normális szintre. A töltési idő +/-10 százalékkal eltérhez a rendszer által megengedett érték szerint. A kiválasztott HP Spectre x360 and HP x2 számítógépeken érhető el. A termékjellemzőkért kérjük, hogy látogasson el a http://store.hp.com weboldalra!

[6]Az UHD tartalmakat javasolt full UHD képként megtekinteni.

[7]A multicore-t azzal a céllal tervezték, hogy javítsa a meghatározott
szoftveres
termékek teljesítményét. Ennek megfelelően nem minden felhasználó, illetve szoftver-applikáció profitál majd ezen technológia alkalmazásából. A teljesítmény és az órajel
frekvencia
az alkalmazás terheltségétől és a szoftver, valamint
hardver
beállításaitól is függ. Az Intel számozása nem a magas teljesítmény mércéje.

[8]A multi-core-t azzal a céllal tervezték, hogy javítsa a meghatározott szoftveres termékek teljesítményét. Ennek megfelelően nem minden felhasználó, illetve szoftver-applikáció profitál majd ezen technológia alkalmazásából. A teljesítmény és az órajel frekvencia az alkalmazás terheltségétől és a szoftver, valamint hardver beállításaitól is függ. Az AMD számozása nem a magas teljesítmény mércéje.

 

[9] Becsült árak, a valós árak a megadottól eltérhetnek.