Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
sulaki - 2017-05-24

A magyar fejlesztésű interaktív mesealkalmazás, a BOOKR Kids forradalmasítja a meseolvasást

A magyar fejlesztésű interaktív mesealkalmazás, a BOOKR Kids forradalmasítja a meseolvasást és bizonyítottan fejleszti az olvasástanulást. A tabletre és mobilra letölthető app komplex meseélményt kínál, a digitális történeteknek elmaradhatatlan eleme az animáció, a narráció, a szövegkiemelés, valamint a meséket követő fejlesztő játékok. A BOOKR Kids már számos versenyt nyert már, köztük az Év Játéka díjat, 2016-ban pedig a European Women Startup Competition-t. A startup mindemellett résztvevője a Facebook Start Programnak is.

A BOOKR Kids a magyar piacon elért sikerei után tavaly novemberben indította el
B2B
szolgáltatását, amely teljes körű megoldást nyújt nemzetközi kiadók nyomtatott portfóliójának digitalizálására.

A cég a hónapban írta alá első nagy nemzetközi szerződését az Albatros Media corp-al, Csehország és Szlovákia piacvezető könyvkiadójával. A legendás kiadó az elmúlt 65 évben több mint 11.000 címet gondozott 350 milliós példányszámban, olyan történeteket beleértve, mint az egész régió számára ismert Kisvakond, a világhírű Disney vagy a bestseller Harry Potter. Az Albatros piaci részesedése meghaladja a cseh és szlovák gyermekkönyvpiac 60%-át.

 

Albatros Media és BOOKR Kids

Az Albatros vezetősége, felismerve a digitális átalakulás fontosságát és a benne rejlő hatalmas lehetőségeket, 3 éves szerződést kötött a BOOKR Kids csapatával.

“Kétségkívül kijelenthető, hogy a BOOKR Kids az iparág leginnovatívabb startupja. A cég csapata egyértelműen tudja, mit keresnek a gyerekek és szüleik, és az ő igényeikhez igazodó legjobb megoldást kínálják. Az Albatros Media folyamatosan dolgozik termékeik és szolgáltatásaik digitalizálásán, a BOOKR Kids-dzel való együttműködést ezért is tartjuk fontos stratégiai lépésnek. Az elvárásaink hatalmasak, ugyanis Csehország és Szlovákia vezető digitális gyermektartalom-előállító szeretnénk lenni" - jelentett ki Vaclav Kadlec, az Albatros Media Csoport elnöke és ügyvezető igazgatója.

Az együttműködés során a BOOKR Kids teljeskörű felelősséget vállal a digitális produkciós munkálatok felett, kezdve az interaktív könyvkészítéstől egészen az applikáció fejlesztéséig. Ennek eredményeként az Albatros Media legnépszerűbb gyermekkönyvei animációval, szövegkiemeléssel, narrációval és fejlesztő játékokkal kiegészítve lesznek elérhetőek a márkanévvel ellátott Albatros Kids alkalmazásban, amit az App Store vagy Google Play áruházból lehet majd letölteni.

“A partnerség célja, hogy piacvezető interaktív könyvtáralkalmazást fejlesszünk a cseh és a szlovák piacokra, 10.000 havi előfizetővel és Albatros könyvek százaival” - mondta Horváth Dorka, a BOOKR Kids alapító ügyvezetője.