Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2017-05-21

Nemzetközi együttműködést terveznek az Ebittel

 

Mivel még az eddiginél is szélesebb körű támogatást kíván nyújtani ügyfeleinek a kardiológia területén, a Siemens Healthineers opcionális lehetőségként az Ebit cég Suitestensa nevű kardiovaszkuláris információs rendszerét (CVIS) kínálja valamennyi Németországban működő kardiológiai rendszeréhez. A Suitestensa egyetlen platformon egyesíti az összes, kardiológiai vizsgálati modalitásból származó páciens információt és adatot. A két cég első alkalommal a Német Kardiológiai Társaság (DGK) Mannheimben tartandó kongresszusán fogja közösen bemutatni a rendszert. "A kardiológiai munkafolyamatok speciális kezelése, ideértve a klinikai betegekre, képalkotó vizsgálatokra és laboratóriumi tesztekre vonatkozó adatokat, lényeges eleme a hatékony kardiológiai munkának " - jelentette ki Philipp Fischer, a Siemens Healthineers kardiológiai részlegének vezetője. "E cél megvalósításához most hatékony kardiovaszkuláris információs rendszert kínálhatunk ügyfeleinknek az Ebittel létrejött együttműködés eredményeként. Azért döntöttünk a Suitestensa mellett, mert lehetővé teszi a kardiológiai intézeteknél - akár egyedi osztályoknál, akár kórházcsoportoknál - használt, meglevő rendszerek és struktúrák átfogó és testre szabott integrálását." Ez az együttműködési megállapodás része a Siemens Healthineers stratégiájának, melynek célja az egészségügyi szolgáltatók hatékonyságot növelő és költségeket csökkentő erőfeszítéseinek támogatása annak érdekében, hogy megbirkózzanak az aktuális kihívásokkal és versenyképesek maradjanak.

Nemzetközi együttműködést terveznek az Ebittel

Az Ebittel, az olaszországi Esaote csoporton belül működő egészségügyi informatikai céggel való közös munka révén a Siemens Healthineers hasznosíthatja azt a szaktudást, amire az Ebit tett szert a kardiológiai adatok és képek kezelésével kapcsolatban. Ezért a két cég azt tervezi, hogy nemrég aláírt marketing megállapodásukat a közeljövőben kiterjeszti a nemzetközi piacokra: "Célunk az volt, hogy hamar végső formába öntsük ezt a megállapodást, hiszen mindkét fél olyan erőteljes szinergiákat ismert fel, amelyekre támaszkodhatunk az új piaci lehetőségek kialakítása során " - mondta Franco Fontana, az Ebit vezérigazgatója. "E megállapodás potenciális hatása igen jelentős, és nagy reményeket fűzünk hozzá. Most lehetőségünk van rá, hogy az alkalmat megragadva sikert kovácsoljunk saját magunk, partnereink és ügyfeleink számára."

A Siemens Healthineers digitális ökorendszerének része

Az Ebit Srl-Esaote Csoport hozzájárult, hogy a Suitestensa rendszert a Siemens Healthineers digitális ökorendszerén belül használják, ami az egészségügyi szolgáltatókat és megoldás szállítókat összekapcsoló platform, egyesítve azok adatait, alkalmazásait és szolgáltatásait. A digitális ökorendszerrel a Siemens Healthineers célja az, hogy ügyfeleivel és partnereivel karöltve elősegítse az igencsak szükséges változást a költséghatékony az érték alapú ellátás irányába.

Egyszerű hozzáférés adatokhoz és képekhez

Dr. Christoph Naber, az Esseni Erzsébet Kórház (Contilia Elisabeth-Krankenhaus Essen Gmbh) Kardiológiai és Angiológiai Klinikájának igazgatója, ahol a Suitestensa rendszert használják. A Dr. Naberhez hasonló kardiológusok számára létfontosságú, hogy gyorsan és egyszerűen hozzáférjenek a páciensek összes adatához és képanyagához. Lehetővé kell tenni például a fontos ultrahang, CT, MR vagy angios értékek és mérések, valamint páciens-információk közvetlen összehasonlítását. Ezeknek az adatoknak automatikusan rendelkezésre kell állniuk a diagnózis felállításához anélkül, hogy keresgélni kellene őket különféle rendszerekben. Most a Suitestensa felhasználóbarát és költséghatékony integrált CVIS rendszere az összes ilyen információt biztosítja. "Az Esaote Suitestensa informatikai platform bevezetésével olyan új kép- és adatkezelő rendszert biztosítottunk a kórházunk számára, amely az összes, kardiológiában használatos képalkotó módszert lefedi"- magyarázta Dr. Naber. "Fontos, hogy jövőálló megoldást építsünk be a rendszerbe, főleg ami a kardiovaszkuláris képalkotást és a kapcsolódó adatok óriási tömegét illeti. Az Esaote Suitestensa informatikai platform moduláris struktúrája lehetővé teszi számunkra folyamataink optimalizálását, az ambuláns (ellátás helyén történő) diagnosztikától a kiértékelésig és a páciens adatok megfelelő kezeléséig."

A CVIS elősegíti a hatékony munkafolyamatokat

Mihelyt a betegek megérkeznek a kórházba, a regisztráció során rögzítik adataikat a kórház információs rendszerében. A rendszer ezeket az adatokat a CVIS felé továbbítja, ami a vizsgálati modalitások és a vizsgálat helye között csatlakozási felületként funkcionál. Ha például az érszűkület helyét és mértékét, valamint a felhasznált anyagokat (pl. sztenteket) dokumentálják a CVIS rendszerben az angiográfiás vizsgálat során, akkor a felülvizsgálatot végző kardiológus ezeket az értékeket és információkat - beleértve a képeket is - automatikusan megkapja egy diagnosztikai sablon részeként. Egy adott páciensre vonatkozó valamennyi aktuális és korábbi feljegyzés, kép, mérés és vizsgálati eredmény elérhető lesz a kezelőorvos számára egyetlen beteg-mappában, amivel hatékonyabbá és következetesebbé válik a diagnosztikai folyamat, hiszen többé nem kell az adatokat különféle rendszerekből manuálisan kikeresni és összeállítani. Továbbá a felhasznált anyagokra vonatkozó információk automatikusan továbbítódnak a kórház megrendelési és elszámolási rendszerei felé. Ez időt takarít meg a kardiológiai osztály számára, amit az ott dolgozók a betegek ellátására fordíthatnak.  Végül a diagnózist egyéb fontos információkkal együtt automatikusan elküldik a kórház információs rendszerének. Más szavakkal a CVIS rendszer összeállítja a kardiológiától kapott valamennyi adatot, lehetővé téve azok dokumentálását, elemzését és automatikus archiválását.