Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
sulaki - 2017-05-21

A Mad Dog olajmezőt 1998-ban fedezték fel

 

A Siemens Power and Gas divízió részeként működő Dresser-Rand üzletág megrendelést kapott a BP cégtől forgógépek szállítására a Mexikói-öböl mélyvízi részén megvalósuló Mad Dog 2 projekthez. A leszállítandó termékek között szerepel két, Siemens villanymotorok által hajtott DATUM kompresszor szerelvény, amit a gázkitermelés során használnak. Az ütemterv szerint a berendezéseket 2018 során fogják leszállítani, míg az olajkitermelés várhatóan 2021 vége felé indul el a platformon.

A Mad Dog olajmezőt 1998-ban fedezték fel, a kitermelés pedig 2005 során kezdődött el a lelőhelyen. A Mad Dog 2 egy új úszó termelési platform lesz, melynek kapacitása akár napi 140.000 hordó nyersolaj kitermelését teszi lehetővé maximum 14 termelőkútból. A Dresser-Rand üzletág két kisnyomású D6A4S és két nagynyomású D6R9B kompresszort fog szállítani. A DATUM kompresszor moduláris konstrukciója minimálisra csökkenti a karbantartást és lerövidíti az állásidőt. Mindegyik kompresszor szerelvény változó sebességű fogaskerekes hajtóművet tartalmaz, a meghajtásra pedig Siemens villanymotort használnak.

2000 óta a Dresser-Rand a BP stratégiai szállítója, és már több BP projekthez szállított berendezéseket a Mexikói-öbölbe, ideértve a Mad Dog (1. fázis), Thunder Horse és Atlantis projektet. Az évek során a Dresser-Rand üzletág közel 50 kompresszort szállított a BP számára szerte a világon; a berendezéseknek körülbelül a felét a Mexikói-öbölben helyezték üzembe.

"Ehhez a projekthez a BP egy cégtől tudta beszerezni a meghajtó egységeket és a kompresszorokat. Már számos sikeres tengeri alkalmazás során bizonyítottuk szakértelmünket, és megvannak a szükséges erőforrásaink a helyi szolgáltatás és támogatás biztosításához" - jelentette ki Judy Marks, a Dresser-Rand üzletág New Equipment Solutions Worldwide (új berendezések és megoldások világszerte) részlegének vezetője.