Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
sulaki - 2017-05-21

A közgyűlés vendége Hernádi Zsolt, a MOL csoport elnök-vezérigazgatója volt

28. alkalommal került sor a magyar gazdaság egyik legjelentősebb képviseleti szervezetének számító Magyar Innovációs Szövetség közgyűlésére. A közgyűlés vendége Hernádi Zsolt, a MOL csoport elnök-vezérigazgatója volt, aki a MOL új stratégiájáról és innovációs tevékenységéről beszélt. A tagszervezetek elfogadták a 2016. évi beszámolót, valamint a szövetség középtávú stratégiájának továbbfejlesztésére vonatkozó előterjesztést is. Átadásra került továbbá a Magyar Innovációs Szövetség 2016. évi Média Díja, amelyben a közszolgálati M1 tévécsatorna részesült.

 

2017. május 11-én került sor Budapesten, a Hotel Aquincumban a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) 2016. évet lezáró és értékelő, rendes közgyűlésére.

 

Hernádi Zsolt, a MOL csoport elnök-vezérigazgatója, a közgyűlés vendége, Enter Tomorrow – Az innováció szerepe a MOL hosszú távú stratégiájábancímmel tartott előadásában többek között arról beszélt, hogy a következő időszakban a cégcsoport tevékenységének középpontjába az innováció kerül.

 

A közgyűlésen dr. Szabó Gábor elnök és dr. Pakucs János tiszteletbeli elnök átadták a Magyar Innovációs Szövetség 2016. évi Média Díját, amelybena közmédia M1 tévécsatornája részesült. A díjat Gyukity István, az M1 igazgatóhelyettese vette át. Az M1 Csatorna mindig is fontos küldetésének tartotta, hogy a magyar innovációról, a tudományos és technikai újításokról beszámoljon. Évek óta követi a MISZ tevékenységét, tudósít a szervezet munkájáról és eredményeiről. Az M1 hírfolyamában rendszeresen foglalkozik a hazai és kiemelten a külhoni magyar tudományos eredményekkel és mutat be – sok esetben elsőként – olyan diákokat, fiatal kutatókat, akik jelentős eredményeket érnek el kutatási területükön. A csatorna célja az, hogy minél szélesebb körben megismerjék ezeket az eredményeket és ezen keresztül a dinamikusan fejlődő magyar innovációt.

 

A tagszervezetek elfogadták a 2016. évről szóló beszámolót, a felügyelőbizottság jelentését, illetve a 2017. évi költségvetést. A MISZ vezető tisztségviselői 2016-ban is mintegy 20 testületben, pl. a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Innovációs Testületében, a Magyar Szellemi Tulajdonvédelmi Tanácsban, a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórumon és más testületekben képviselték a tagszervezetek érdekeit, a Szövetség véleményét, az egész magyar innováció ügyét. A MISZ több ismert, országos jelentőségű, innovációt népszerűsítő rendezvényt is szervezett a 2016. évben, egyebek mellett a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, a 24. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatot, ill. a „Találkozz tudóssal˝ elnevezésű, természettudományokat népszerűsítő programot.

 

Határozat született a közgyűlésen a Szövetség megújított középtávú stratégiájával kapcsolatban is. A megújult stratégia a MISZ – mint szakmai munkaadói érdekképviseleti szervezet - helyzetének elemzésével, küldetésével, jövőképével, stratégiai célkitűzéseivel és feladataival foglalkozik, valamint meghatározza az ezek végrehajtásához szükséges tennivalókat (akciótervet), amelynek tekintetében a proaktivitásra helyezi a legnagyobb hangsúlyt.