Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
Sulaki - 2017-05-20

Akár 90%-kal is növelhetjük az egyes hálózati mappák pillanatkép alapú mentésének és helyreállításának teljesítményét

A pillanatkép alapú mentés az egyik legfontosabb feladata az adattárolóknak, mellyel menthetjük és helyreállíthatjuk adatainkat. A QNAP® Systems, Inc. a QTS 4.3.3-ban (a QNAP
NAS
operációs rendszere) még erősebb funkcióvá tette a pillanatkép mentés funkciót, valamint beépítették a „megosztott mappák pillanatkép” mechanizmusát, ezzel is megerősítve a már meglévő kötetalapú mentési funkciót.


 

A hagyományos, kötetalapú pillanatkép mentéssel a felhasználók egyszerűen készíthetnek egy adott köteten lévő összes megosztott mappáról teljes mentést, illetve azokról a teljes kötetet állíthatják helyre. Azonban ez a módszer több időt vesz igénybe, amikor bizonyos megosztott mappákat akarunk csak helyreállítani. A QNAP bemutatta a megosztott mappa alapú pillanatkép mentést, ezzel csökkentve az egyes mappák visszaállításához szükséges időt.

 

A QNAP által elvégzett teszt alapján egy átlagosnak tekinthető, 300
GB
méretű megosztott mappát állítottak helyre egy kötet alapú pillanatképből, mely nagyjából 30 percet vett igénybe. Ugyanehhez a folyamathoz, amennyiben az új funkciót használjuk – tehát a megosztott mappák pillanatképét –, mindössze 3 perc szükségeltetik.
„Ez a teszt jól mutatja, hogy a mappák pillanatkép alapú mentése jobban megfelel a kollaborációra alapuló projektek, vagy mentések igényeinek, ráadásul sokkal gyorsabb helyreállítást tesz lehetővé.” - nyilatkozta Ripple Wu, a QNAP termékmenedzsere.

 

A pillanatkép alapú mentés egy NAS adatvédelmének alappillére, ami modern mentési és helyreállítási lehetőségeket kínál a fejlett vállalkozásoknak. A pillanatkép ugyancsak a legmegbízhatóbb módszer ahhoz, hogy megvédjük adatainkat az olyan növekvő veszélytől, mint a zsarolóprogramok. A QNAP célja, hogy folyamatosan fejlessze a pillanatképkezelést, valamint a pillanatfelvételek készítéséhez szükséges Snapshot Manager funkcionalitását a File Station appon belül, amivel létrehozhatunk különböző mentéseket, áttekinthetjük a különböző képek tartalmait a pillanatkép betekintővel.

 

 

Rendszerkövetelmények a megosztott mappa alapú pillanatkép funkcióhoz:

  • QTS 4.3.3 (vagy újabb),

  • QNAP NAS minimum 4 GB RAM-mal,

  • Támogatott termékek: TS-x51, TS-x53, TVS-x63, TVS-x70, TVS-x71, TVS-x73, TS/SS-x79, TVS-x80, TVS-x82, TES-x85 és TDS-x89.

 

További érdekességeket tudhat meg Facebook oldalunkon is: facebook.com/QNAPHungary

Instagram oldalunkon használati tippeket is találhat:www.instagram.com/qnaphungary