Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Autó
Sulaki - 2017-05-19

Az LS legújabb generációja méltó az előző generációkhoz, és legalább olyan forradalmi hatással lehet a prémium szegmensre, mint annak idején a modell első generációja volt

A Lexus új globális csúcsmodelljeként megálmodott LS messze túllép mindazon, amit a világ egy luxusautótól elvárna. A januári detroiti leleplezése óta több dizájn és innovációs díjjal is elismert modell az exkluzív hazai bemutatóját követően immáron Magyarországon is rendelhető, ami további lendületet adhat az utóbbi években itthon is szárnyaló japán prémium márka értékesítéseinek.

A hazánkban elképesztően sikeres, 95%-ban környezetbarát hibrid modelleket értékesítő Lexus, amely az idei év első negyedévében gyakorlatilag több, mint megduplázta magyarországi értékesítéseit az előző év azonos időszakához képest, a márka új globális zászlóshajójának hazai bemutatásával még tovább menetelhet előre a magyarországi prémium piacon.

Az LS első generációjának 1989-es bemutatásával nem csupán egy új autó, de egy új prémium márka, és a prémium kivitelezés olyan szintje is született, amely korábban még a luxusautók szegmenségben is ismeretlen volt. A Toyota prémium márkája, a Lexus az azóta eltelt három évtizedben a forradalmi technológiák, az innováció, a megbízhatóság, kézműves kidolgozás és a környezetbarát luxusmárka szinonimájává vált, amelyhez az elmúlt években a látványos, lenyűgöző és jövőbemutató formavilág társult, amely egyszerre sugároz dinamizmust, és letisztult eleganciát.

Az LS legújabb generációja méltó az előző generációkhoz, és legalább olyan forradalmi hatással lehet a prémium szegmensre, mint annak idején a modell első generációja volt. Az autó formavilágában sikeresen ötvöződnek a nyújtott tengelytávú, négyajtós limuzin jellemzői a mélyen ülő, kupészerű profillal, így az LS az egyaránt növekvő kupé és limuzin szegmens közös határán foglal helyet.Az utastér kialakítása során újszerű megközelítést alkalmaztak, a központi tematika a „progresszív kényelem" volt, amelynek keretében a hagyományos japán esztétikai elveket és kézműves hagyományokat egy fejlett, fényűző és innovatív utastér létrehozására fordították, amelyben olyan különleges elemek találhatók, mint az egyedi ajtópanel-dekorbetét. Az LS 500h a Lexus új többfázisú hibrid rendszerét alkalmazza, amely vadonatúj teljesítménnyel és vezetési élménnyel ruházza fel a hibrid járművet, kedvezőbb gázreakciót és élvezetesebb, lineáris gyorsítóképességet kínálva, ami különösen álló helyzetből elindulva lenyűgöző. Ugyanakkor a Lexus Hybrid Drive eredendően kedvező üzemanyag-fogyasztása és csekély károsanyag-kibocsátása még tovább javult. A hajtáslánc egy 3,5 literes Dual
VVT-i
V6 benzinmotorból és két villanymotorból áll. Ezek együttesen 354 LE / 264 kW rendszerteljesítményre képesek. Míg az LS 500 Európa-szerte kizárólag összkerékhajtással lesz elérhető, az LS 500h hibridet hátsó- és összkerékhajtással egyaránt kínálják majd. LS 500 mindemellett a modell történetének leglelkesítőbb vezetési élményét kínálja, amit a Lexus az új F SPORT változat bemutatásával most még magasabb szintre emelt. A benzinmotoros és hibrid hajtású modellváltozatokhoz egyaránt megrendelhető F SPORT kivitel körültekintő futómű-tuningja és egyéb fejlesztései úgy tökéletesítik az autó vezetésének élményét, hogy közben kicsit sem csorbul az LS-től elvárt kifogástalan kényelem
.

Mindennek eredményeként az új modell bemutatása hazánkban is újrafogalmazhatja a luxuslimuzinok szegmensét, tovább repítve a japán prémium márka magyarországi értékesítéseit: míg az itthon is megállíthatatlannak tűnő Lexus az elképesztően sikeres NX és RX modellekkel az SUV szegmensben tarol, a vadonatúj IS-sel a sportszedánok, az RC-vel luxuskupék szegmensében okozhat nagy meglepetéseket a versenytársaknak, az LC bemutatásával pedig a luxus szupersportkupé szegmensben állít fel új mércét, az új LS a legfelső kategóriás luxuslimuzinok piacát rajzolhatja újra.

Az idei év első negyedévében magyarországi értékesítéseit 117,5%-al bővítő, és így a hazai prémium piacon 2,3 százalékpontos növekedéssel 5,2%-os részesedést elérő Lexus számára a legjobbkor érkezik a luxuslimuzinok kategóriájában ismételten új szintet felállító vadonatúj LS, az idei évben ugyanis nem csupán a vadonatúj modellek és forradalmi technológiák tekintetében törünk előre, hanem hálózatfejlesztési szempontból is: az év során meglévő budapesti márkakereskedésünk mellett új, prémium színvonalú márkaképviseletet nyitunk Szeged és Debrecen városában is.” – fogalmaz Kárpáti László, a Lexus magyarországi vezetője.



A már hazánkban is rendelhető, a márkakereskedésekbe várhatóan decemberben érkező LS a legtisztább formában képviseli a Lexus által képviselt márkaértékeket, a legkifinomultabb prémium kidolgozást, a letisztult, elegáns, mégis dinamikus formavilágot és belső kialakítást, valamint az ügyfelek biztonsága, kényelme, és a környezetbarát üzem és a megbízhatóság szolgálatába állított forradalmi technológiákat, innovációkat és műszaki megoldásokat. Éppen ezért a hálózat bővülésével az új LS révén még többen ismerkedhetnek majd meg a világ vezető prémium hibrid gyártójaként ismert Lexus márkával, és válhatnak elégedett, visszatérő ügyfeleinkké.” – teszi hozzá a szakember.