Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
sulaki - 2017-05-19

A Panasonic bejelentette, hogy 4K Pro EZ1000 és EZ950 OLED televíziói Ultra HD Premium minősítést nyertek

A Panasonic bejelentette, hogy 4K Pro EZ1000 és EZ950
OLED
televíziói Ultra
HD
Premium minősítést nyertek. Az általuk alkalmazott legmodernebb képfeldolgozásnak és az új generációs OLED paneleknek köszönhetően, megkapták a THX 4K minősítést is. Mindkét televízió szigorú hangolási folyamaton is átesett a hollywoodi Deluxe cégnél, így hűen képes tükrözni a filmalkotói szándékot. A Deluxe a világelsők közé tartozik a tartalom létrehozásával és kézbesítésével kapcsolatos digitális szolgáltatások és technológiai megoldások terén.


 

Hollywoodra készen

 

A Deluxe csoporthoz tartozó, utómunkálatokkal foglalkozó cégek, a Company 3, az EFILM és az Encore legjobb koloristái, képszakértői és mérnökei dolgoztak együtt a Panasonic-kal a 4K Pro EZ1000 és EZ950 OLED televíziók hangolásán és tesztelésén. Az EZ1000 modellt ügyfél-referenciamonitorként lehet majd használni olyan nagy költségvetésű játékfilmek és magas színvonalú tévésorozatok fényelése során, amelyek a Deluxe helyszínein készülnek.

 

A cég kreatív művészei folyamatosan a legelismertebb filmeken, televíziós műsorokon és reklámokon dolgoznak: többek között 13, az idén Oscar-díjra jelölt film és a legutóbbi Super Bowl alatt vetített reklámok mintegy felének elkészítésében működtek közre. A Deluxe a HDR terén is úttörőnek számít, eddig már több, mint 16 sorozatot készített ebben a lenyűgöző új formátumban.

 

Stefan Sonnenfeld, a Deluxe kreatív igazgatója és a Company 3 alapítója kiemelte: „A színekben erő rejlik: érzelmeket tudnak előhívni, amelyek segítik a filmeseket a történetmesélésben. Ha nem az eredeti szándéknak megfelelően látja a néző a színeket, nem az eredeti szándék szerinti élményt éli át. Eddig nem állt rendelkezésre olyan megfizethető megoldás, amellyel egyenletes minőséget lehet többféle formátumban biztosítani, számunkra is elfogadható módon. A Panasonic EZ1000 televíziója áttörést jelent, a készülék egyenletesen hozza azokat a paramétereket és jellemzőket, amelyeket a koloristáink által referenciaként használt profi monitorokon látunk.”

 

Izgatott örömmel tölt el minket, hogy a Panasonic-kal dolgozhatunk együtt, mert a vállalat tudatában van annak, hogy milyen komoly elvárásaink vannak a kolorimetria terén, és együttműködött velünk a technológia hangolásában, szigorú tesztelésében. Mivel ügyfeleink tőlünk várják, hogy az élmény állandóságát biztosítsuk, biztosnak kell lennünk a dolgunkban. Miután ezt a televíziót alávetettük valamennyi tesztnek, bizton állíthatjuk, hogy megfelel a legszigorúbb követelménynek.”

 

Yasushi Murayama, a Panasonic európai televízió-üzletágának vezetője azt mondta: „Örömünkre szolgál, hogy a Deluxe-szal és a legnagyobb kreatív művészekkel dolgozhatunk együtt, hogy vásárlóinknak valóban pontosan a filmkészítők szándékaival megegyező látványban legyen részük. A Panasonic plazmatelevízióit régóta széles körben használják a filmkészítésben, és megtiszteltetés, hogy a Deluxe a helyszínein ügyfélmonitor-opcióként használni fogja az EZ1000 OLED televíziót. Mérnökeinket és az évek alatt felépített know-how-t dicséri, hogy OLED televízióink már a profi felhasználók szigorú elvárásainak is megfelelő képminőséget tudnak nyújtani.”

 

Ultra HD Premium minősítés

 

A Panasonic azt is bejelentette, hogy az EZ1000 és az EZ950 OLED televíziók megfelelnek az UHD-szövetség legmagasabb „Ultra HD Premium” minősítéséhez tartozó, 2017-re frissített szigorú követelményekneki.

 

Az iparágak közötti UHD-szövetség (UHDA) csoport – amelynek tagjai között vezető filmstúdiók, szórakoztató-elektronikai cikkek gyártói, tartalomterjesztők és technológiai cégek találhatók - megállapította, hogy az új Panasonic EZ1000 és EZ950 modellek megfelelnek egy sor szigorú, képteljesítményre vonatkozó követelménynek. Ilyen követelmény többek közt a felbontás, a nagy dinamikatartományú (HDR) teljesítmény, a kép pontossága vagy a széles színtartomány.

 

A THX is egyetért

 

A két OLED televízió nem csak az UHDA-tól szerezte meg az Ultra HD Premium minősítést, hanem a neves, független minőségbiztosítási csoporttól, a THX-től is megkapta a 4K minősítést – ez annak elismerése, hogy olyan képminőségről és pontosságról van szó, melyre csak kevés televízió képes.

 

iA minősített modellek: 65EZ1000, 65EZ950, 55EZ950. A 77EZ1000 modellt őszi piacra dobása előtt fogja minősítésre benyújtani a Panasonic.