Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2017-05-19

A Siemens alkotóelemeket már üzembe helyezték az Az Zour South erőmű első és második fázisában

A Siemens megrendelést kapott egy ipari gőzturbina csomag leszállítására az Az Zour South 3 nyílt ciklusú gázturbinás erőműhöz, amivel kombinált ciklusú erőművé alakítják át a létesítményt. Az Elektromos Energia- és Vízügyi Minisztérium (MEW) által üzemeltetett erőmű Kuvaitban található. A Siemens ügyfele (a megrendelő) a kínai SEPCOIII EPC (tervezési - beszerzési - építési) fővállalkozó. A bővítés további gázfelhasználás nélkül 263 megawattal (MW) fogja növelni az erőmű teljes beépített kapacitását. A kombinált ciklusú erőmű várhatóan 2019 közepén kezd üzemelni.

Az Az Zour South 3 2015-ben kezdett üzemelni nyílt ciklusú erőműként két SGT5-4000F gázturbinával. A Siemens a jelen szakaszban egy (nagynyomású) SST-800 és egy (kisnyomású) SST-500 gőzturbinát, valamint egy SGen1200A generátort szállít a létesítmény számára. A gőzturbinás bővítést követően a gázturbinák forró hulladékgázait a turbó gépcsoportot tápláló gőz előállítására fogják felhasználni. Ez további gázfogyasztás nélkül 263 MW-tal fogja növelni az erőmű teljes kapacitását és jelentősen javítja a hatékonyságát.

"Ipari gőzturbinánkkal költséghatékony és nagyon eredményes megoldást dolgoztunk ki az erőmű bővítésére" - jelentette ki Jeffrey Dunlap, aki a Siemens Power and Gas divízióján belül a közel-keleti és észak-afrikai értékesítésekért felelős terület vezetője. "A 263 MW-ot meghaladó többletkapacitás kiemelkedő eredmény nem újrahevítéses eljárás esetén. A projekt ezeknek a gőzturbinás bővítéseknek a rugalmasságára és egyedi jellegére irányítja a figyelmet. Az ipari és közüzemi gőzturbinák széles skáláját felölelő portfóliónkkal mindig megtaláljuk azt a megfelelő konfigurációt, amivel elérhetővé válnak az egyes gőzhasznosító projektek céljai."

"A Siemens jelentős támogatást nyújtott e fontos szerződés elnyeréséhez, és bízunk benne, hogy a jelen projekt sikertörténet lesz a SEPCOIII és az összes érintett fél számára" - nyilatkozta Wang Jianming, a SEPCOIII beszerzési részlegének vezetője.

Az ügyfél, a SEPCOIII már három Marokkóban létesült, napenergiát hasznosító hőerőmű esetén alkalmazta a Siemens gőzturbina technológiáját. A Noor II projekt keretében is az SST-800 és SST-500 turbinák kombinációjával üzemel a létesítmény.

A Siemens alkotóelemeket már üzembe helyezték az Az Zour South erőmű első és második fázisában. A vállalat összesen nyolc SGT5-2000E gázturbinát és két SST5-4000 gőzturbinát szállított ehhez a projekthez.