Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Logitech CRAFT
Szerkesztőségünket a GDATA vírusirtó védelmezi
www.benq.hu
www.csokoladia.hu
www.cloudmanager.hu
Szerver/Üzlet
sulaki - 2017-04-21

Ÿ   3%-kal nőtt az árbevétel

“Az ABB két egymást követő negyedévben növelni tudta az árbevételét. A biztosítási tartalék tavaly bejelentett korrekciójának figyelembevétele mellett javult a működési teljesítmény” – nyilatkozta Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója. “A feldolgozó ipar néhány szegmensében a piaci stabilizáció, míg a rövid ciklusú üzleti tevékenységek terén már a növekedés első jeleit tapasztaljuk. Az Energetikai Hálózatok divíziónk első negyedéves rendelésállományának szerkezetére jelentős befolyást gyakorolt a kínai HVDC projekthez kapcsolódó megbízás, amelyet 2016 első negyedévében nyertünk el. Mindent egybevéve, Kínában a kereslet továbbra is kedvezően alakul.”

„Kereskedelmi forgalomba hoztuk az iparágvezető digitális portfóliónkat egyesítő ABB Ability platformunkat, amely nagyon kedvező fogadtatásra talált a vevőink körében” – mondta Spiesshofer. „A kábel üzletág értékesítésének lezárását, illetve a gép-és gyárautomatizálás innovációjában vezető szerepet játszó B&R akvizícióját követően folytatjuk a portfóliónk aktív optimalizálását. Továbbra is arra törekszünk, hogy csökkentsük a portfóliónk kockázati profilját, a tevékenységünk súlypontját pedig a nagyobb növekedési ütemet mutató piaci szegmensek, illetve az erősebb versenyképesség felé kívánjuk áthelyezni.”

Kulcsszámok

 

 

VÁLTOZÁS

millió $-ban, ha másképp nincs jelezve$ in millions, unless otherwise indicated

Q1 2017

Q1 2016

US $

Összehasonlító alapon1

MegrendelésekOrders

8 403

9 253

-9%

-3%

ÁrbevételRevenues

7 854

7 903

-1%

+3%

Működési EBITA2Operational EBITA2

943

951

-1%

+2%4

a működési árbevétel %-ábanas % of operational revenues

12,1%

12,1%

0%

 

Nettó eredmény Net Income

724

500

+45%

 

Alap EPS ($)Basic EPS ($)

0,34

0,23

+48%3

 

Működési EPS2 ($)Operational EPS2 ($)

0,28

0,28

0%3

+1%3

Működésből származó cash flowCash flow from operating activities

509

252

+102%

 

 

Rövid távú kilátások

A makroökonómiai és a geopolitikai fejlemények vegyes képet mutatnak folytatódó bizonytalansággal. Néhány makroökonómiai jellemző pozitív marad az Egyesült Államokban, és Kínában is várható a növekedés folytatódása. A teljes globális piacot továbbra is szerény növekedés és növekvő bizonytalanság jellemzi, pl. a Brexit Európában és geopolitikai bizonytalanságok a világ különböző részein. Az olajár és a devizaárfolyamok hatásai továbbra is befolyásolják a társaság eredményeit. Ezekkel és az ABB folyamatban lévő átalakításával a 2017-es évet átmeneti évnek várjuk.

 

Next Level stratégia – 3. ütem

Az ABB tovább folytatta a Next Level stratégia végrehajtását a negyedév során azzal, hogy súlypontját még inkább a magasabb növekedésű szegmensek felé helyezte, erősítve a versenyképességét és csökkentve a portfolió kockázatát.

 

2017. április 4-én az ABB bejelentette a B&R felvásárlását, amely a gép- és gyártásautomatizálás innovatív vezetője. Ez a felvásárlás megszünteti az ABB történelmi hiányát a gép- és gyártásautomatizálás területén, és egyedülállóan átfogó automatizálási portfóliót hoz létre a globális ügyfelek számára. A B&R bizonyítottan a programozható logikai vezérlők [Programmable Logic Controllers (PLC)], az ipari
PC
-k [Industrial PCs (IPC)] és a szervo-mozgatáson alapuló gép- és gyártásautomatizálás innovatív vezetője, és meg fogja erősíteni az ABB 2. helyezését az ipari automatizálás területén. A tranzakció várhatóan 2017 nyarán zárul le.

 

Az ABB kereskedelmi forgalomba hozta az ABB Ability-t, amely, ötvözve az ABB digitális megoldásainak és szolgáltatásainak portfólióját, több mint 180 féle megoldást kínál az összes ügyfélszegmensben. Ezzel megerősíti a csoport vezető helyét a Negyedik Ipari Forradalomban, és javítja a versenyképességet az ABB négy vállalkozás-orientált divíziójában.

 

Ezenkívül az ABB sikeresen befejezte a nagyfeszültségű kábelek és kábel-kiegészítők gyártására szakosodott üzletágának eladását az NKT Cables számára.

 

Kilátások

A makroökonómiai és geopolitikai fejlemények vegyes képet mutatnak folytatódó bizonytalansággal. Néhány makroökonómiai jellemző pozitív marad az Egyesült Államokban, és Kínában is várható a növekedés folytatódása. A teljes globális piacot szerény növekedés jellemzi növekvő bizonytalanságokkal, pl. Brexit Európában és geopolitikai feszültségek a világ különböző részein. Az olajár és a devizaárfolyamok továbbra is befolyásolják a vállalat eredményeit. Ezekkel és az ABB folyamatban lévő átalakításával a 2017-es évet átmeneti évnek várjuk.

 

A vonzó, hosszú távú keresleti kilátásokat az ABB három fő szektorában – a közművek, az ipar, valamint a közlekedés és infrastruktúra – az Energetikai és a Negyedik Ipari Forradalom vezérli.

Az ABB kiváló helyzetben van ahhoz, hogy erős piaci és földrajzi jelenlétére, széles üzleti körére, technológiai vezető szerepére, valamint pénzügyi erejére támaszkodva kiaknázza a hosszú távú, nyereséges növekedést biztosító lehetőségeket.