Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Multimédiás partnerünk a HTC
www.benq.hu
www.csokoladia.hu
www.cloudmanager.hu
Mobil
sulaki - 2017-04-21

A Telekom egy interaktív zenei appot is elindított, The Lenz néven

A következő időszakban a Telekom Electronic Beats és a Gorillaz együttműködésének eredményeképpen a legmodernebb technológia segítségével válik valósággá a Gorillaz virtuális világa Európa-szerte.

 

A Gorillaz új, Humanz című albumának londoni élő premierje folytatásaként a Telekom Electronic Beats újabb premiert jelentett be: a virtuális zenekar első,
AR
technológia segítségével megvalósuló élő beszélgetését kizárólag az Electronic Beats YouTube csatornáján közvetítik április 20-án 16 órakor (CET időzóna szerint).

 

A BBC Radio csatornán, DJ MistaJam műsorában az együttes rajongói Murdoc-tól és 2D-től hallhatnak az új albumról, a szerencsésebbek pedig élőben kérdéseket is tehetnek fel a két zenei legendának.

 

A virtuális zenekar első interjújának élő közvetítését – amely fontos lépés egy teljesen virtuális koncert megvalósulása felé - a Gorillaz basszistája, Murdoc Niccals a következőképpen harangozta be: “Készüljetek az évszázad online eseményére - velem, Murdoc Niccals-szal és az élőben kapcsolt közönséggel! Köszönhetően a nagyokosoknak, a zenerajongóknak és a Telekom Electronic Beats-es bajtársainknak, a kanapén heverészve élőben nézhettek engem és
2D
-t, és bármilyen kérdést feltehettek nekünk. Vagy csak simán elmondhatjátok, hogy mennyire imádtok. De persze csak ízlésesen, ok?”


 

A Gorillazzal létrejött partneri együttműködés következő lépéseként a Telekom Electronic Beats új, The Lenz elnevezésű applikációja, amely összeköti a zene világát a virtuális valósággal, a mai napon válik elérhetővé. Ez az ingyenesen letölthető alkalmazás bármelyik magenta színű felületet – mint például az Electronic Beats logó – virtuális portállá változtatja, melyen keresztül exkluzív Gorillaz tartalmat lehet megtekinteni.

Ez az innovatív
AR
alkalmazás az együttest teljesen új dimenzióban mutatja meg, a felhasználók többek között betekinthetnek a Gorillaz házba is, ahol az együttes tagjai - Murdoc Niccals, Russel Hobbs,
2D
és Noodle – laknak, illetve exkluzív videó tartalmakat is láthatnak. Az elkövetkezendő hetek során egyre több tartalommal találkozhatnak a rajongók, a Telekom technológiája segítségével közelebb kerülhetnek az együtteshez, mint korábban bármikor.

 

A The Lenz App kiválóan példázza, hogy a mobiltechnológiában rejlő lehetőségek hogyan képesek új távlatokat nyitni a zene világában” - mondta Wolfgang Kampbartold, a Deutsche Telekom nemzetközi marketingkommunikációért felelős alelnöke. “Az olyan innovatív AR alkalmazások, mint ez az applikáció, lehetőséget nyújtanak új, korábban sosem tapasztalt élmények átélésére, a rajongók korábban elképzelhetetlen módon és mélységben kaphatnak betekintést kedvenceik életébe.”

 

A Telekom Electronic Beats és a Gorillaz közötti partneri együttműködés eredményeként júniusban négy Telekom Electronic Beats koncertet is rendeznek Európában: Varsóban június 14-én, Budapesten június 16-án, Katowicében június 18-án, Kölnben pedig június 20-án találkozhatnak a rajongók kedvenceikkel.

További információk a koncertekről és jegyvásárlásról: www.electronicbeats.net

 

 

A Telekom Electronic Beatsről

A Telekom Electronic Beats egy komplex zenei és életmód program, számos termékkel és szolgáltatással, valamint díjnyertes tartalmakkal és eseményekkel. Az elmúlt 17 évben a Telekom Electronic Beats a zenei élmények széles tárházát kínálta különböző csatornákon keresztül, melyek az electronicbeats.net köré csoportosulnak. Mára a Telekom Electronic Beats átíveli a zenei és az életmód kategória egyéb területeit is, mint például a design, technológia, divat és művészet. A Telekom Electronic Beats a kortárs zene világának legismertebb képviselőivel működött együtt Grace Jonestól a Depeche Mode-on keresztül egészen a Moderatig, miközben támogatott olyan új és feltörekvő művészeket is, mint Ry X.

#electronicbeats

 

 

A Gorillazról

A Gorillaz énekese 2D, basszistája Murdoc Niccals, gitárosa Noodle valamint dobosa Russel Hobbs. A Damon Albarn és Jamie Hewlett szerzőpáros által jegyzett, névadó albumuk 2001-ben jelent meg. A BRIT és Grammy Díjas együttes következő albumai: Demon Days (2005), Plastic Beach (2010) és The Fall (2011). A Gorillaz nemzetközileg ismert jelenséggé vált, a világ összes slágerlistáját vezette és turnézott a világ minden táján San Diego-tól Szíriáig, zenéjük több százmillió
stream
letöltést hozott és eladási rekordokat döntött. A Gorillaz teljesen újszerű megoldásokkal érte el sikereit. Számos díjat nyertek el, beleértve a Jim Henson Creativity Honor díjat is, valamint a The Guinness Book Of World Records nekik ítélte a világ legsikeresebb virtuális fellépését illető díjat.