Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
sulaki - 2017-04-20

A 26. NETWORKSHOP konferencia célja, hogy lehetőséget nyújtson az NIIF Program közössége számára a hálózatokkal és hálózati alkalmazásokkal kapcsolatos legújabb külföldi és hazai eredmények áttekintésére és megvitatására

Nagysebességű hibridhálózati technológiákról, új intézményi rendszerekről, smart technológiai fejlesztésekről is esik szó a 26. NETWORKSHOP Konferencián, amelyet a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ), mint az NIIF Program végrehajtásáért felelős szervezet a HUNGARNET Egyesülettel közösen 2017. április 19-21. között, a Szegedi Tudományegyetemen rendez meg.

 

A 26. NETWORKSHOP konferencia célja, hogy lehetőséget nyújtson az NIIF Program közössége számára a hálózatokkal és hálózati alkalmazásokkal kapcsolatos legújabb külföldi és hazai eredmények áttekintésére és megvitatására. A 25 éves tapasztalat alapján átlagosan 400 szakember, 7 témakörbe (szekcióba) rendezve közel 100 előadást hallgathat meg a szegedi konferencia 3 napja alatt.

 

A rendezvényen továbbá az NIIF Program aktuális műszaki koncepciója alapján elért eredmények és legújabb nemzetközi tapasztalatok bemutatása szakmai előadások keretében, a programban részt vevő mintegy 6000 intézmény informatikus szakemberei számára. A nagyszabású összejövetel interaktív jellege miatt alkalmat ad közös koncepciók kialakítására, valamint közös fejlesztési ötletek megvitatására is.

A konferencián beszédet mondott többek között Dr. Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programja összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztosa; Szijártó Zoltán, a KIFÜ elnöke; Prof. Dr. Nagy Katalin, a Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettese, Dr. habil. Tick József, a HUNGARNET Egyesület elnöke; valamint a CISCO Systems Magyarország Kft., a rendezvény főszponzora.

A konferencia programjában megtalálhatóak a nagysebességű hibridhálózati technológiákat, a korszerű hálózati szolgáltatásokat, az új intézményi rendszereket, a közgyűjteményi és könyvtári tartalomszolgáltatást, a közösségi információs rendszereket bemutató előadások, valamint az alkalmazásfejlesztési, az oktatási, a hálózatbiztonsági, a szuper-számítástechnikai és a smart technológiai kérdésekkel foglalkozó prezentációk is.