Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
sulaki - 2017-04-19

A szenzorok teljesítményadatainak gyűjtése és elemzése a transzformátorban történik

 Az ABB Ability platformján alapuló, intelligens transzformátorok alkalmazása jobb eszközgazdálkodást tesz lehetővé, növeli a megbízhatóságot, és optimalizálja a költségeket.  

Az ABB a texasi Houstonban rendezett “Customer World” rendezvényén bejelentette, hogy forgalomba hozza a világ első digitális elosztó-transzformátorát. Az ABB integrált érzékelő és monitoring technológiával rendelkező új TXpertTM transzformátora intelligens megoldásainak köszönhetően maximalizálja a megbízhatóságot, optimalizálja az üzemeltetési és karbantartási költségeket, és hatékonyabb eszközgazdálkodást tesz lehetővé. Az ABB legújabb innovációja arra a digitális termékkínálatot egyesítő AbilityTM platformra épül, amely a felhőalapú számítástechnika és az összekapcsolt eszközök segítségével döntéselőkészítő adatokat biztosít az ügyfelek széles köre számára.

 

A szenzorok teljesítményadatainak gyűjtése és elemzése a transzformátorban történik, ami nagyfokú rálátást nyújt a készülék működésére, és olyan alapvető fontosságú információkat szolgáltat a közműcégek, az iparvállalatok és az adatközpontok számára, amelyek segítségével fontos döntéseket hozhatnak a transzformátoraik üzemeltetésével és karbantartásával kapcsolatban, illetve javíthatják a transzformátorral kapcsolatos eszközgazdálkodásukat a termék teljes élettartama során. Az új berendezés kínálta előnyök a karbantartás ütemezése, a rendszerteljesítmény optimalizálása és az eszközcsere tervezése terén is kiaknázhatók.

 

A villamosenergia-hálózatok napjainkban mind a keresleti, mind a kínálati oldalon egy soha nem látott átalakuláson mennek át. Számos új és osztott energiaforrás, köztük a megújuló energiaforrások térnyerése, az új fogyasztók piaci megjelenése (pl. adatközpontok, elektromos járművek) egy még rugalmasabb villamosenergia-hálózatot tesznek szükségessé, és növelik az igényt a nagyobb fokú digitalizálásra és automatizálásra. Az egymással kommunikálni képes intelligens eszközök kulcsfontosságú szerepet játszanak az információtechnológia és az üzemeltetés-technológia konvergenciájában.

 

„Az elosztó-transzformátorok az elektromos értéklánc kulcsfontosságú alkotóelemeinek számítanak. A legújabb innováció bővíti digitális termékkínálatunkat, és megerősíti azt a vezető piaci pozíciónkat, amelyet az úttörő technológiák fejlesztésében nagy hagyományokkal rendelkező transzformátorgyártóként vívtunk ki maguknak” – mondta Claudio Facchin, az ABB Energetikai Hálózatok divíziójának vezetője. „Az új termék jól példázza a Next Level stratégiánk azon célkitűzését is, amely szerint erősebb, intelligensebb és zöldebb villamosenergia-hálózatot kívánunk kifejleszteni.”  

 

A TXpertTM az ABB “Transformer IntelligenceTM” portfóliójához tartozik. A portfólióhoz az ABB széleskörű iparági ismereteire és szaktudására épülő, legmodernebb szenzorok, monitoring platformok és szoftvereszközök tartoznak. Az új termék motorja lehet majd azoknak a törekvéseknek, amelyek célja, hogy javuljon az elosztó-transzformátorok teljesítménye, prognosztizálhatósága és megbízhatósága.