Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
sulaki - 2017-04-18

A Sinamics Perfect Harmony GH180 több cellából épül fel

A Sinamics Perfect Harmony GH180 új generációjával a Siemens méretében is optimalizálja a bevált, középfeszültségű invertereket. Az új PCB cella-kivitellel, keskenyebb és könnyebb cellákat használva az inverterben, a berendezés nagyobb teljesítményt produkál, amelyhez a beépített új transzformátor is hozzájárul. Ez kb. 20%-kal csökkenti a Sinamics Perfect Harmony GH180 építési szélességét, ennek az osztálynak a hasonló berendezéseihez képest. A segédeszköz nélkül kiemelhető, csökkentett súlyú cellák és a homlok oldalon cserélhető ventilátorok nagymértékben növelik a felhasználóbarát használatot. A csaknem minden motortípushoz illeszthető középfeszültségű inverter a legkülönbözőbb alkalmazásokhoz használható fel, az energiatermelésben, a bányászatban, illetve a fém-, cement- és vegyiparban, valamint a víz-, olaj- és gáziparban.

A Sinamics Perfect Harmony GH180 több cellából épül fel, amelyek az inverter kimenetén  sorba kapcsolva középfeszültséget adnak. Tartalmaz egy beépített transzformátort, és a feszültségek és kimeneti teljesítmények széles skálájához illeszthető. Az opcionálisan beépített ’cella-bypass’ a cella redundanciával összeköttetésben lehetővé teszi, hogy bármely tetszőleges cellát fél másodpercnél rövidebb idő alatt automatikusan áthidaljanak. Ez magas üzemi rendelkezésre állást és megbízhatóságot garantál. A csaknem tökéletes szinusz formájú kimeneti feszültség miatt a Sinamics Perfect Harmony GH180 gyakorlatilag tetszőleges motort képes meghajtani, legyen az régi vagy új, lassú vagy gyorsjáratú – minden további opció nélkül. Minden cella egyszerűen és gyorsan cserélhető, az inverter különösen barátságos karbantartási és technológiai szempontból. A bevált középfeszültségű átalakító egyszerű üzembe helyezést tesz lehetővé, és a távoli, akár több  kilométer hosszú motorkábeles alkalmazásokhoz is alkalmas.

A 12.000 darabnál is több eladott mennyiségével a Sinamics Perfect Harmony GH180 az egyik legnagyobb számban eladott középfeszültségű frekvenciaváltó az egész világon.