Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Autó
Sulaki - 2017-04-15

A Nissan Európa szerte több mint 27 000 elektromos járművet adott már el vállalkozásoknak

Már több mint 100 éve történt, hogy a legendás londoni áruház felvette első elektromos járművet flottájába. Most a Harrods – a 100%-ban elektromos Nissan e-NV200 kiszállító furgonokkal – visszatér az elektromos járművek technológiájához.

 

Eddig több mint 27 000 Nissan e-NV200 talált gazdára az európai vállalatok között, és a brit áruház a legújabb vállalkozás, mely zéró emissziós NISSAN e-NV200-akkal bővíti flottáját.

 

A Nissan a luxusszínvonalú knightsbridge-i áruház előtt adta át a 100%-ban elektromos furgont a Harrodsnak.

 

A Nissan e-NV200-at kifejezetten a Harrods kiszállítási követelményeinek megfelelően alakították ki. A furgon raktere teljes mértékben hűtött, és egy polcrendszer is beépítésre került, így biztosított a friss élelmiszerek tökéletes körülmények között történő szállítása. A könnyű felismerhetőség érdekében a jármű természetesen megkapta a hagyományos zöld és arany Harrods színeket.

 

Az e-NV200 170 km-t képes megtenni egyetlen töltéssel*, így könnyedén teljesíthet heti 50 kiszállítást, ami alatt átlagosan 241 km-t tesz meg London területén, és ehhez a Harrodsnak mindössze heti egy töltésről kell gondoskodnia.

 

Mindössze 0,3 eurós átlagos kilométerenkénti üzemeltetési költségének köszönhetően az e-NV200 egy praktikus megoldás, amely pozitív hatással lesz a városközpont levegőminőségére.

 

1919-ben a bolt tömörkerekű American Walker elektromos furgonokat használt, majd később a saját maga építette elektromos járműflottával szállította ki áruit londoni ügyfeleinek. Később a benzinmotorok térnyerésével az elektromos furgonok kiszorultak. Azonban a Nissan az új infrastruktúra és technológia kifejlesztésével ismét lehetővé tette, hogy a Harrods teljesen elektromos furgont használjon flottájában.

 

Guy Cheston, a Harrods média és értékesítési igazgatója elmondta: „Nagyszerű dolog ismét teljesen elektromos Harrods furgont látni London útjain. Mint Nagy Britannia egyik legnagyobb múltú áruházlánca, elkötelezettek vagyunk szénkibocsátásunk és ökológiai lábnyomunk csökkentése iránt.  Szén- és energiagazdálkodási irányelveink kialakítása során a szállítást azonosítottuk, mint az egyik területet, ahol komoly hatást érhetünk el.

 

Jelentős hagyományaink vannak az innovatív technológiák kifejlesztésében, mind boltjaink belső és az azokon kívüli megoldások terén is. 100 évvel ezelőtt vezettük be első elektromos járművünket, így a Harrods volt az Egyesült Királyság egyik első vállalata, mely teljesen elektromos üzleti flottát alkalmazott. A régi flottánk alkalmazása óta eltelt időben az elektromos járművek technológiája rendkívüli fejlődésen ment keresztül, és immár egy sokkal fenntarthatóbb szállítási megoldássá vált. A Nissan vezető szerepet tölt be az elektromos járműtechnológiában, így az e-NV200 egyértelmű választás volt a számunkra, hiszen fenntarthatóbb és hatékonyabb módon oldja meg napi kiszállításainkat.”

 

Gareth Dunsmore, a Nissan Europe elektromos járművekért felelős vezetője ennek kapcsán elmondta: „A vállalkozások Európa minden részén jelentős lépéseket tesznek, hogy csökkentsék környezetünkre gyakorolt hatásukat. Nagy öröm számunkra, hogy egy ilyen ikonikus brit áruházlánc  is elkötelezi magát a zéró emissziós technológia mellett, és az e-NV200-at választja flottájába. A Nissan-nál az intelligens mobilitás program keretében a fenntarthatóbb jövőért dolgozunk, és hiszünk abban, hogy az e-NV200-hoz hasonló zéró emissziós járművek kulcsszerepet játszanak a számos Európai városban problémát jelentő légszennyezettség elleni küzdelemben. A Nissan e-NV200 a modern gondolkodású vállalatokat célozza meg, éppen ezért örömömre szolgál, hogy a Harrods megtisztelt minket bizalmával, és tőlünk kért segítséget a fenntarthatóbb szállítási megoldásainak kialakításában. A Harrods példája megmutatja az európai kereskedőknek, hogyan csökkenthetik szénlábnyomukat elektromos járművek használatával. Mindezt úgy, hogy közben megőrzik azt a praktikusságot és sokoldalúságot, amely például ahhoz szükséges, hogy az árukat kiszállíthassák ügyfeleiknek London területén.”

 

Az elektromos járművek úttörőjeként a Nissan immár 2010 óta tömegeknek kínál intelligens mobilitási megoldásokat, és immár több mint 290 000 elektromos járművet adott el világszerte. A Harrods egy világszerte több mint 900 vállalatból álló csoporthoz csatlakozik, melyek a Nissant bízták meg azzal, hogy segítse őket a fenntarthatóbb jövő megalkotása felé vezető úton. A Nissan közkedvelt kibocsátásmentes modelljei közé tartozó e-NV200, mely 2016-ban Európa legnagyobb számban eladott elektromos furgonja lett, a többféle díjjal is elismert Nissan Leaf és NV200 modellek legjobb tulajdonságait ötvözi. A zéró emissziós kishaszongépjármű kilométerenként akár 0,03 euróra leszorítható üzemeltetési költségeket és egy feltöltéssel akár 170 km-es hatótávolságot kínál. Ezzel akár a kisebb, akár a nagyobb cégek számára ideális áruszállító lehet, mivel mindamellett, hogy hozzájárul a vállalkozás szénlábnyomának csökkentéséhez, praktikus, megbízható és költséghatékony is.

 

További információkért tekintse meg a videót itt: https://youtu.be/bO9RXWjCalM

 

A Nissan termékeivel, szolgáltatásaival és a fenntartható mobilitás iránti elkötelezettségével kapcsolatos további információkért látogassa meg honlapunkat: www.nissan.eu/experience-nissan.html

 

 

 

Megjegyzések

 

*170 km-es hatótáv teljes töltésenként (az Új Európai Vezetési Ciklus alapján). A tényleges fogyasztásra a vezetési stílus, az utak állapota, a légkondicionáló használata, illetve egyéb, rajtunk kívül álló tényezők is hatással lehetnek.