Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
sulaki - 2017-04-13

Az ECHO INVESTMENT S.A. Lengyelország egyik legnagyobb alaptőkéjű ingatlanbefektető és -fejlesztő vállalata

A lengyel Echo Investment, Budapest egyik legnagyobb ingatlanfejlesztési befektetésének, a Bosnyák téri MUNDO Center projektgazdája, nyitott tárgyalni Zugló Önkormányzatával a felmerült jogi viták rendezésére és megtalálni a megoldást a projekt megvalósítására.

 

2017. április 10., Budapest - A 40 milliárd forint értékű MUNDO-projekt (Zugló városközpontjának átfogó modernizálásával létrejövő komplexum, amely ötvözi a kiskereskedelmi, szórakoztató, szolgáltató és szabadidős funkciókat) befektetője megkérdőjelezi a Zuglói Önkormányzat által megállapított kötbérfizetési kötelezettségeket, mindazonáltal bízik benne, hogy a lakosság, a helyi vállalkozások és minden érdekelt fél javára rendezni tudják a felek a beruházás kapcsán felmerült vitás kérdéseket.

 

Vállalatunk álláspontja szerint a jelenleg zajló viták kialakulásának oka, hogy a szerződés megkötésének időpontja óta jelentős változtatások történtek a kerület tömegközlekedési infrastruktúrájának fejlesztési terveiben: elmaradt például a befektetés szempontjából kiemelt jelentőséggel bíró M4-es metróvonal Bosnyák térig tartó szakaszának megépítése, továbbá a területen tervezett villamosvonal kiépítését is határozatlan időre elhalasztották.

 

Bízunk benne, hogy a helyi közigazgatási hatóságokkal történő együttműködés a jövőben hasonlóan konstruktív irányba fog mutatni, mint ahogy az történt az elmúlt években. Annak ellenére, hogy a tulajdonosi körben történt változás (a vállalat nemzetközi intézményi befektetőkhöz került) nyomán az Echo Investment 2015-ben visszalépett a projekt megvalósításától továbbra is minden rendelkezésünkre álló eszközzel támogatjuk annak befejezését. Szándékunknak megfelelően előrehaladott tárgyalásokat folytatunk egy helyi fejlesztő vállalattal, aki ehhez minden szükséges tapasztalattal és erőforrással rendelkezik.

 

Szeretnénk továbbá felhívni rá a figyelmet, hogy a város egy jelentős forgalmi és kereskedelmi csomópontját modern üzleti- és közösségi területté átalakító beruházás nem csak a helyi lakosság érdeit szolgálja, de az építkezés új munkahelyeket teremt, és a megvalósulás esetén jelentősen növelni fogja az önkormányzat építmény- és társasági adóbevételeit.

 

Továbbá csalódottságunknak kell hangot adnunk, mivel bár mind 2014-ben, mind az Echo Investment tulajdonváltása után valamennyi politikai párt egységesen támogatásáról biztosította vállalatunkat, jelenleg kénytelenek vagyunk védekezni, és visszautasítunk minden olyan állítást, amely vállalatunkat teszi felelőssé a projekt jelenlegi állásáért. Hiszünk benne, hogy létezik megoldás a helyzet rendezésére, mivel ennek megtalálása nem csak az érdekeltek számára jár nyilvánvaló előnyökkel, de a külföldi piacok számára is erős üzenet lehet, amely erősíti Magyarország versenyképességét és jóhírét más nemzetközi befektetők szemében is.

 

A MUNDO CENTER projektről:

 

A multifunkciós Mundo központ Zuglóban, Budapest egyik legnagyobb és leggazdagabb kerületében zajló ingatlanfejlesztési projekt. A komplexum ötvözi a kiskereskedelmi, szórakoztató, szolgáltató és szabadidős funkciókat. A fejlesztés bruttó alapterülete (GLA) 37,300 m2. A tervek szerint a Mundo 170 üzlet és 1450 vásárlók számára kialakított parkolóhely megépítését tartalmazza beleértve egy 400 férőhelyes P + R parkolót is. A központ tervét a Bánáti + Hartvig Építész Stúdióval és Studio Quadra Varsó készítette. A Mundo projekt megvalósulás esetén a kereskedelmi funkciók mellett fontos közösségi szerepet tölt be. További információért látogasson el: http://mundocenter.hu weboldalra.

 

Az ECHO INVESTMENT-ről

 

Az ECHO INVESTMENT S.A. Lengyelország egyik legnagyobb alaptőkéjű ingatlanbefektető és -fejlesztő vállalata. Az Echo Investment által kivitelezett beruházások az ingatlanpiac négy alapvető szegmenséhez sorolhatók: lakóparkok, kereskedelmi és szórakoztatóközpontok, irodaházak és szállodák. Az 1996 óta a Varsói Értéktőzsdén jegyzett vállalat portfólióját 28 lengyel városban több mint 80, összesen 640.000 négyzetméter alapterületű befejezett projekt, valamint 45 előkészítés és építés alatt álló projekt alkotja. További információért kérjük látogason el a http://www.echo.com.pl oldalra.