Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
sulaki - 2017-04-11

Június 17-én a gödöllői kastélyban rendezik meg a Nemzet Szépe szépségversenyt

Június 17-én a gödöllői kastélyban rendezik meg a Nemzet Szépe szépségversenyt szinte napra pontosan 150 évvel azt követően, hogy megkoronázták Sissit, az utolsó magyar királynőnket.

Wittelsbach Erzsébet magyar királyné megkoronázására 1867. június 8-án került sor a budai Nagyboldogasszony Templomban. A kötődő hagyományok részeként kapták használatra a koronauralomként kezelt gödöllői kastélyt.

A Grassalkovich-kastély Magyarország egyik legnagyobb barokk kastélya. Az 1730-as években Grassalkovich Antal építtette, majd gyermeke bővíttette. 1990-ben a szovjet csapatok kivonulása után az épületet kiürítették és felújították, ma múzeum működik benne és jelentős rendezvényközpont is.

„A Grassalkovich-kastély volt Sissi kedvence, ezért van egy olyan attidűdje, kisugárzása, hangulata, amely méltó a Nemzet Szépe szépségversenyhez. Az eseményen érték a lányok természetessége, így tetoválással, plasztikai műtét után és testékszerrel sem lehet jelentkezni” – mondta Felleg Vivien versenyigazgató.

Magyarországon második alkalommal rendezik meg a versenyt, amely hazánk legmagasabb díjazású szépségversenye lesz.
 
A Nemzet Szépe szervezői 21 és 27 év közötti magyarországi és külhoni magyar lányok nevezését várják május 13-ig a nemzetszepe.hu/jelentkezes oldalon. A elődöntőkből továbbjutott szépségkirálynő jelöltek 10 napos felkészítő táborban tanulják meg a koreográfiát, és készülnek fel a döntőre.

A magyar győztes jövőre részt vesz a Miss Nation’s Beauty világversenyen.