Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
sulaki - 2017-04-06

Multifunkcionális órák szélsőséges körülményekre fejlesztve

A Casio három új órával jelentkezik az induló természetjáró szezonra. Az outdoor felhasználásra tervezett Pro Trek sorozat órái kiválóan alkalmasak magasságmérésre, iránymeghatározásra, légnyomás- illetve hőmérséklet mérésre. „Ezek az órák ideális társai lehetnek a kalandsportok kedvelőinek, így például a hegymászás, horgászat, túrázás, vagy a vadászat szerelmeseinek” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere.

Az új PRG-600Y-1ER, PRG-600YB-3ER és PRG-600-1ER órák a kalandsportok által igényelt magas szintű funkcionalitást a mindennapi használathoz igazodó, stílusos megjelenéssel ötvözik. A modellcsaládot a szafari hangulat inspirálta, ennek megfelelően terep- és földszínű árnyalatokat, valamint hangsúlyos nemesacél lünettát kaptak. A Pro Trek modellcsalád kényelmes viseletet biztosít, hiszen az órák súlya mindössze 67-78 gramm.

A PRG-600 és PRG-600Y finom, puha tapintású Dura Soft szilikon szíjjal, a PRG-600YB pedig szövet szíjjal rendelkezik. „Az órák kiemelkedő, háromdimenziós indexekkel, illetve nyílhegy formájú óra- és percmutatókkal rendelkeznek. Az optimális leolvashatóság érdekében pedig az eszközök a 3, 9 és a 12 indexek jelölésére nagyméretű számokat kaptak” - jegyezte meg a Casio termékmenedzsere.

A Pro Trek órák a legújabb Triple Sensor Ver. 3 technológiát rejtik, mely a barometrikus nyomás/magasság és a hőmérséklet nagy pontosságú meghatározására képes. Magasságmérésre -700 és 10 000 méter között használhatók, nagy memóriájukba akár 30 féle bejegyzés is menthető az aktuális dátummal és magasságértékkel, ily módon könnyedén dokumentálhatók és visszakereshetők az egyes túrák során mért adatok. A légnyomásváltozás 260 hPa - 1,100 hPa közötti tartományban mért értétek megjelenítésére alkalmas.

„A pillanatnyi mérési eredmények megtekintésén túl lehetőség van azok tárolására, valamint a változások megjelenítésére, de az órák képesek figyelmeztetni a várható hirtelen időjárás változásokra is” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor. A modellek emellett szélsőséges körülmények között is bevethetők, hiszen akár – 10 Celsius fokos hideggel szemben is ellenállóak tudnak maradni, vízben pedig akár 100 méteres mélységig használhatók.

A Pro Trek órák energiagazdálkodásáról a nagy teljesítményű napelemes akkumulátortöltésre alkalmas Tough SolarTM rendszer gondoskodik. Az új modellcsalád teljes feltöltés után hozzávetőlegesen 25 hónap készenléti idővel rendelkezik. Az optimális energiafelhasználás érdekében a kijelző sötétben egy adott idő után automatikusan kikapcsol.

 

„A Casio új outdoor óráit azoknak ajánljuk, akik olyan eszközöket részesítenek előnyben, amelyek hasznos, adott esetben akár életmentő funkciókkal is rendelkeznek” – tette hozzá a Casio termékmenedzsere.