Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
sulaki - 2017-04-06

Az Európa-bajnokság egyéni küzdelmeiben minden ország kilenc férfi és kilenc női judóst (de súlycsoportonként legfeljebb két főt) indíthat

Kihirdette az április 20-án kezdődő varsói Európa-bajnokságon résztvevő válogatott névsorát a Magyar Judo Szövetség: az egyéni küzdelmekben teljes létszámmal vesznek részt hazánk legjobbjai, míg a csapatversenyben a férfiak lesznek érdekeltek.

Nagy Andrástól, az MJSZ szakágvezetőjétől megtudtuk: a riói olimpia magyar indulói közül csak az operáció után lábadozó Karakas Hedvig és Tóth Krisztián hiányzik majd, a többiek Varsóban is tatamira lépnek. A csapatversenyben csak a férfiaknál nevez majd Magyarország.

A legtöbb judóst, összesen négyet a paksi Atomerőmű SE delegálja Varsóba. A magyar utazók eddig 7 arany-, 10 ezüst- és 9 bronzérmet gyűjtöttek a kontinensbajnokságokon.

A mieink legfiatalabb indulója a mindössze 18 esztendős Szigetvári Mercédesz lesz, aki néhány napja Grúziában szerezte meg első felnőtt érmét a World Judo Tour-sorozatban – a bajai lány már a tavalyi, kazanyi Eb-n is részt vett.

A csapatunk korelnöke a 36 éves, háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós lesz, aki 17 évvel ezelőtt, 2000-ben mutatkozott be a kontinensbajnokságon, amikor még a barcelonai „aranycsapat” tagjai – Kovács Antal, Hajtós Bertalan, Csák József és Csősz Imre – is a tatamit koptatták…

Az Európa-bajnokság egyéni küzdelmeiben minden ország kilenc férfi és kilenc női judóst (de súlycsoportonként legfeljebb két főt) indíthat.


A magyar Eb-csapat
FÉRFIAK
60 kg: Szabó Csaba (Kecskeméti JC), Bartha Ákos (Miskolci VSC)
66 kg: –
73 kg: Ungvári Miklós (Ceglédi VSE)
81 kg: Ungvári Attila (Ceglédi VSE), Csoknyai László (Atomerőmű SE)
90 kg: Vér Gábor (BHSE)
100 kg: Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE), Fogasy Gergő (BHSE)
+100 kg: Bor Barna (Atomerőmű SE)
A csapatversenyekre Szabó Frigyest (73 kg, Leányvár SE) is nevezi a magyar szövetség
NŐK
48 kg: Csernoviczki Éva (Ippon Judo Tatabánya)
52 kg: Pupp Réka (Atomerőmű SE), Keliger Bernadett (BHSE)
57 kg: Siroki Ibolya (Budaörsi SC)
70 kg: Gercsák Szabina (Miskolci JC)
78 kg: Joó Abigél (KSI SE), Salánki Evelin (Ippon Judo Tatabánya)
+78 kg: Kárpáti Emese (KSI SE), Szigetvári Mercédesz (Mogyi-Bajai JC)