Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
sulaki - 2017-04-06

Száz nap van hátra a FINA Világbajnokságig

A Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. szerda délután ünnepélyes keretek között mutatta be a Magyar Posta Zrt. által – a nyári vizes világbajnokság kapcsán – kibocsátott FINA bélyeget a Városligetben.

 

A Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. a nyári vizes világbajnokságot megelőző századik napon sajtótájékoztatón mutatta be a 17. FINA Világbajnokság kapcsán kibocsátott FINA bélyeget. Az eseménynek a világbajnokság szinkronúszó versenyszámainak helyszíne, a Városliget adott otthont.

 

A sajtótájékoztatóra érkezőket Balogh Sándor, a Bp2017 Nonprofit Kft. ügyvezető-helyettese köszöntötte. „Március végén hazánkba látogatott a FINA (Nemzetközi Úszószövetség) delegációja, és maximálisan elégedett volt a szervezéssel. Egy vb szervezése hatalmas feladat, de hatalmas siker is egyben. A júliusi világverseny a világ négy legnagyobb és legrangosabb rendezvénye között van, mely turisták tízezreit vonzza majd Magyarországra, közvetítéseit nézők milliói követik majd” – fogalmazott. A szinkronúszó helyszínnel kapcsolatban elmondta, a Városligeti-tóban kialakításra kerülő két ideiglenes medence elhelyezésekor elsődleges szempont volt, hogy zöldterület ne sérüljön, mind a medencék, mind a lelátók a tó betonaljzatán állnak majd.

 

A sajtótájékoztatón beszédet mondott Dr. Boros Anita, vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár (NFM) akielmondta, hazánk sorsfordító történelmi sporteseményei korábban is megjelentek bélyegeken, ilyen volt például az Aranycsapat 6-3-as londoni diadala, vagy épp a Népstadion 1953-as megnyitása. Sok sikert kívánva a világbajnokság hazai résztvevőinek hozzátette, reméli, a bélyeg szerencsét hoz majd a versenyeken.

 

Az eseményen Hosszú Katinka, háromszoros olimpiai, ötszörös világ- és tizenháromszoros Európa-bajnok úszónő elmondta, visszaszámolni bár nem szokott nagy versenyek előtt, de a hazai rendezés kivételes, nagyon várja a világbajnokságot.

 

Majtényi Kálmán, a Magyar Posta Zrt. vállalati-vezérigazgató helyettese beszédében hangsúlyozta, természetes számukra az, hogy egy ilyen világeseményt saját eszközzel támogassanak. A VB kabalafiguráit ábrázoló bélyegből 200 ezer példány kerül forgalomba.

 

Az ünnepélyes bélyegkibocsátást követően a résztvevők, a VB önkénteseivel együtt átsétáltak a Városligeti-tóhoz, ahol több száz környezetbarát papírliliomot engedtek vízre.

A szervezők e jeles nap alkalmából a VB 100 db kabaláját is elrejtették a főváros több pontján, motiváló idézeteket csatolva Lilire és Lalira. A 100 napos visszaszámláló nap programjainak zárásaként a szervezők díszfényekkel világítják meg sötétedéstől (kb. 20.00 órától) a VB fő helyszíneként szolgáló Duna Arénát.