Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2017-04-05

Az esemény látogatása ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, ami a fent említettoldalon lehetséges.

A NASA asztrofizikusa, az Európai Űrügynökség
Galileo
programjának igazgatója, a Vodafone Hungary műszaki vezérigazgató-helyettese, az NNG UX csapatának vezetője és még sokan mások előadnak Magyarország legnagyobb, kizárólag hallgatók által szervezett konferenciáján.


 

Az idén 14. alkalommal megrendezett diákkonferencián számos külföldi és hazai előadó mutatja be legfrissebb felfedezését, kutatási eredményét, technológiai újítását. Mindezt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának I épületében, április 13-án, a XIV. Simonyi Konferencián.

Egyenesen a NASA főhadiszállásáról, az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatalától, érkezik Dr. Kartik Sheth, hogy beszámoljon az űrkutatás legfrissebb Földön kívüli életet érintő kérdéséről. A NASA 2017. február 22-én bejelentette, hogy a Trappist-1 vörös törpe csillag körül 7 földszerű exobolygót fedezett fel. Vajon egyedül vagyunk a világegyetemben? Dr. Kartik Sheth a felfedezésről és a csillagrendszer jövőbeli megismerésének terveiről mesél.

Az Európai Űrügynökség (ESA) is képviselteti magát. Paul Verhoef, a Galileo Program igazgatója számot ad, hogy a jelenleg is fejlesztés alatt álló európai szatellitrendszer eddig milyen sikereket ért el, és milyen szolgáltatásokat fog nyújtani a jövőben.

Amrita Gangotra, a Vodafone Hungary műszaki vezérigazgató-helyettese bemutatja, milyen új kihívásokat támaszt a hálózatra csatlakoztatott autó és a kiterjesztett valóság (Augmented Reality - AR) az ötödik generációs (5G) mobilhálózatokkal szemben.

A Konferencia főtámgatójától, az NNG-től látogat el hozzánk Perneky László az UX (User Experience) csapat vezetője. A párhuzamos, többszálú mechanizmusok hatékony és egyszerű fejlesztése nem egyszerű feladat. Előadásában olyan általuk fejlesztett rendszert mutat be, amely megkönnyíti a hozzájuk frissen belépő munkatársak helyzetét is.

Az Accentureügyvezető igazgatója, Komjád István és Nagy Dániel senior engineer egy példán keresztül szemléltetik hogyan alkalmazzák az AR-t az autó- és repülőgépiparban, és milyen további fejlődés várható ezen a területen. Tanos Áron (Scrum Master, Qualysoft) az 5G olyan vonatkozásait ismerteti, melyek közvetlenül hatással vannak a mindennapi életünkre.

Mit jelent a Kognitív Security? Miben és pontosan hogyan nyújt segítséget az IT Biztonsági szakemberek számára a kognitív technológia? És egyáltalán miért nem mesterséges intelligencia a neve, mi a különbség az
AI
és a kognitív képességek között? Ezekre a kérdésekre a választ
Csendes Balázs, az IBM Security Intelligence vezetőjének előadásán találjuk meg.

A Nemzeti Kibervédelmi Intézet munkatársa, Solt Illés a 2016-os népszavazás példáján érzékelteti, hogyan lehet felkészülni és reagálni a választásokat fenyegető hekkerek ellen.

A Simonyi Károly Szakkollégium képviseletében Menyhárt-Radó Dávid, Gujgiczer Anna és Elekes Márton Farkas Tudományos Diákköri Konferencia (TDK) dolgozatai is gazdagítják a témák felhozatalát. Szó lesz önállóan térképet készítő és közlekedő robotról, illetve szoftverfejlesztést támogató algoritmusokról is.

Továbbá olyan neves cégek adnak elő, mint a Sicontact, Siemens, National Instruments és a Bosch.

Az előadók teljes listája és prezentációik kivonata megtalálható a konferencia.simonyi.bme.hu weboldalon.

Az esemény látogatása ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, ami a fent említettoldalon lehetséges.

 

A XIV. Simonyi Konferencia időpontja: 2017. április 13. (csütörtök) 13:00 óra.

Helyszíne: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Informatikai épület,

1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2.




A rendezvényről a Szakkollégium tévéstúdiója, a Budavári Schönherz Stúdió élőközvetítést biztosít a Konferencia honlapján.

A regisztrált résztvevők között a Qualysoft és a Simonyi Károly Szakkollégium felajánlásából egy iPad és egy 29
colos
LG Widescreen
monitor kerül majd kisorsolásra.

A Simonyi Károly Szakkollégium, az ország egyik legnagyobb szakkollégiuma lehetőséget biztosít az informatikus és villamosmérnök hallgatók számára, hogy egyetemi tanulmányaik alatt már kézzelfogható, gyakorlati tapasztalatra tegyenek szert, és találkozhassanak a szakma kiemelkedő alakjaival.