Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2017-03-30

Dr. Csömör Magdolna több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkezik a hírközlési piacon, a hazai távközlési piacnyitás kezdete óta képviseli a szolgáltatói oldalt

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke, dr. Karas Mónika 2020. március 14-ig tartó időtartamra a Gyermekvédelmi Internet-kerekasztal tagjává nevezte ki dr. Csömör Magdolnát, az Invitel Csoport jogi főtanácsadóját. Az Invitel évek óta sokat tesz a gyermekbarát internetezés elterjesztésének ösztönzéséért, így örömmel értesült róla, hogy munkatársát újra a kerekasztal tagjai közé választották.

 

Az első alkalommal 2014. márciusában megalapított Gyermekvédelmi Internet-kerekasztal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnökének tanácsadó testületeként működik. A 21 tagú tanácsadó testület célja, hogy ösztönözze a kiskorúak védelmét a világhálón, és támogassa a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének munkáját. Az elmúlt 3 évben hatékony szakmai együttműködés alakult ki az elnöki tanácsadó testület és a hírközlési szolgáltatók között, a Gyermekvédelmi Internet-kerekasztal fontos fóruma lett a szabályozói szempontok, a fogyasztói és a piaci érdekek összehangolt érvényesítésének.

 

Dr. Csömör Magdolna ügyvéd, infokommunikációs szakjogász, az Invitel Csoport jogi főtanácsadója, és képviselője a Hírközlési Érdekegyeztető Tanácsban (HÉT). A HÉT, a magyarországi elektronikus hírközlési piac reprezentatív érdekvédelmi szervezete, a hírközlés fejlesztésében érdekelt fogyasztók, szolgáltatók és az önkormányzatok által létrehozott társadalmi szervezet, amelyben minden tag egyenrangú. A HÉT – tagvállalatainak ajánlásával – 2017-ben ismételten dr. Csömör Magdolnát jelölte a Gyermekvédelmi Internet-kerekasztal tagjai közé és az NMHH elnöke újabb 3 évre a testület tagjává nevezte ki az Invitel szakemberét.

 

Dr. Csömör Magdolna több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkezik a hírközlési piacon, a hazai távközlési piacnyitás kezdete óta képviseli a szolgáltatói oldalt.

 

A Gyermekvédelmi Internet-kerekasztal és az Invitel törekvései azonosak: mindkét szervezet kiemelten fontosnak tartja a kiskorúak védelmét a világhálón, a gyermekek és szüleik médiatudatosságának fejlesztését, valamint a digitális kompetenciák elterjedésének támogatását. A telekommunikációs cég ezért hozta létre a Netbarát weboldalt, ahol időről-időre hasznos információkkal segíti a szülőket a gyermekek internethasználatára vonatkozó tanácsaival.