Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2017-03-29

Az Universal Robots a robotikai területen végzett sokéves kutatás eredménye

Óriási növekedést produkált a kollaboratív robotok úttörője, a Universal Robots a tavalyi évben, folytatja gyors, világméretű terjeszkedését. Májusban az érdeklődők a Hungexpo központban saját szemükkel is meggyőződhetnek a piacvezető vállalat felhasználóbarát, kollaboratív robotkarainak képességeiről.

 

Május 9-12 között rendezik az idei Mach-Tech és Ipar Napjai kiállítást, ahol a világmárkákon át helyi kis-és középvállalkozásokig a legkülönfélébb ipari területekről érkeznek résztvevők. A kollaboratív robotok úttörője, a dán Universal Robots a saját fejlesztésű együttműködő robotok technológiájába enged majd betekintést, hiteles képet adva a robotok világpiacának új fejlődési szakaszáról is. A vállalat UR3, UR5 illetve UR10 típusú robotjainak egyik nagy előnye, hogy vállalati mérettől függetlenül univerzálisan alkalmazhatóak, egészen kismérettől a nagyig. A Universal Robots olyan meghatározó iparágak szereplőinek értékesítette már termékeit, mint az autóipar, az egészségipar vagy az élelmiszeripar, de a lehetőségek tárháza ez esetben is szinte végtelen, a robotok gyakorlatilag bármilyen automatizálható feladatra beprogramozhatóak. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a vállalatok egyre szélesebb körben automatizálják munkafeladataikat, fejlesztve ezzel a hatékonyságot és a termelékenységet, hosszútávon pedig növelik a vállalat piaci pozícióját és versenyképességét.

 

A kobotok feltalálása előtti időszakhoz képest napjainkban az együttműködő robotok egyszerű, rugalmas és biztonságos működésükkel garantálják a vállalatok számára a hatékony munkafolyamatokat, lehetőséget adva ezzel számukra arra, hogy erőforrásaikat más, értékteremtő feladatok köré összpontosítsák. A fejlődés, fejlesztés azonban nem áll meg, hiszen az iparágban folyamatos az innováció.

Az együttműködő robotok alkalmazása terén robbanásszerű növekedésre számítunk az elkövetkezendő időszakban, egyre több kis- és középvállalkozás veszi át az új kobottechnológiát. A célunk, hogy e tendenciákat kihasználva tovább növeljük piaci részesedésünket” – mondta Slavoj Musilek, a Universal Robots közép-kelet-európai igazgatója.

 

A világszínvonalú robotok évek óta elérhetőek Magyarországon is, a kiállításon a résztvevők az egyik hazai disztribútorral, a B&O Engineering Kft.-vel találkozhatnak és kaphatnak információt az együttműködő robotokra vonatkozóan.