Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Autó
Sulaki - 2017-03-29

A Toyota ajárműfelhasználási esetekre, illetve a jármű oldali adatigényekre vonatkozó tapasztalatát és tudását felhasználva kutatja &ea

A Toyota az intelligens mobilitású társadalom (Smart Mobility Society)
kialakítását segítő, a balesetek és a forgalmi torlódások megelőzését célzó autó és autó illetve autó és infrastruktúra közötti kommunikációs technológiák fejlesztésén dolgozik a japán Nippon Telegraph and Telephone Corporation-nal együttműködve.


 

A világ leginnovatívabb autógyártójának tartott Toyota és a Nippon Telegraph and Telephone Corporation (NTT) megállapodtak abban, hogy együttműködnek a csatlakoztatott autókhoz kapcsolódó technológiák fejlesztése, ellenőrzése és szabványosítása terén. Ezenfelül, a Toyota járművekhez köthető technológiáit az NTT cégcsoport információs és kommunikációs technológiáival (ICT) kombinálják. A Toyota és az NTT csoport, technológiáik, ismereteik és szakértelmük megosztásával, valamint a gépjárművekből nyert nagy mennyiségű adatok (Big Data) felhasználásával közösen kutatják és fejlesztik azokat a lehetőségeket, amelyek szükségesek a társadalmat érintő, olyan különböző problémák megoldásához, mint a közlekedési balesetek és forgalmi torlódások, illetve az olyan új mobilitási ügyfélszolgáltatások biztosításához, amelyek célja globális szinten megvalósítani a jövő fenntartható intelligens mobilitású társadalmát.

 

Az együttműködés területei

  • Adatgyűjtési, felhalmozási és elemzési platform: olyan platform kiépítésére és kezelésére szolgáló technológiák létrehozása, amely alkalmas nagyszámú járműtől származó, hatalmas mennyiségű jármű- és egyéb adatok begyűjtésére és tárolására, nagy mennyiségű adatok megosztására, valamint a nagy mennyiségű adatok valós idejű elemzésére és feldolgozására.

  • (Dolgok Internete (IoT) hálózata és adatközpontok: a globális infrastruktúra hálózati topológiájának tanulmányozása, a nagy mennyiségű adatok biztonságos és megbízható gyűjtéséhez és megosztásához szükséges optimális adatközpont felállítása, járműhasználati osztályokra vonatkozó feltételezések alapján.

  • Új generációs kommunikációs technológiák (5G, Edge számítástechnika): az optimális mobil kommunikációs rendszer, tanulmányok útján történő meghatározása, figyelembe véve a járműfelhasználásokat; az 5G autóipari szabványosításának támogatása ezen rendszerek kapcsolódási tesztjeinek elvégzése révén; az Edge számítástechnikai technológia alkalmazhatóságának igazolása.

  • Ágensek: olyan technológiák kifejlesztése, amelyek az autó külső és belső környezetének értelmezésén alapuló vezetési tanácsadás, kölcsönös hang alapú vezérlés, valamint egyéb, mesterséges intelligenciát (AI) alkalmazó technológiák kombinálása révén nyújtanak felhasználóbarát szolgáltatásokat.

 

A Toyota a járműfelhasználási esetekre, illetve a jármű oldali adatigényekre vonatkozó tapasztalatát és tudását felhasználva kutatja és fejleszti a csatlakoztatott járművek alapjául szolgáló ICT platformot, és ezáltal mobil szolgáltatási értéket teremt. Az NTT DATA Corporation fejlett elemző képességeit, valamint a Japán társadalmi infrastruktúrájának támogatásával szerzett tapasztalatait felhasználva olyan platform-építési technológiákat fejleszt, amelyeken keresztül lehetővé válik hatalmas mennyiségű járműinformáció begyűjtése, felhalmozása és elemzése. Az NTT Communications Corporation világszerte egyre terjeszkedő ICT szolgáltatásait (Tier 1
IP
backbone,
VPN
és adatközpontok) felhasználva a dolgok internetére optimalizált, új generációs globális ICT infrastruktúrát hoz létre. Az NTT DOCOMO, Inc. az új generációs 5G mobil kommunikációs rendszerek szabványosítása, valamint a fejlett kutatás-fejlesztési tevékenységek terén vállalt, vezető szerepét kiaknázva elősegíti az 5G szabványosítását autóipari felhasználásra, és irányítja az 5G mobil kommunikációs rendszer tesztjét. Az NTT Kutatás-fejlesztési tevékenységet végez az Edge számítástechnológia terén, támogatja a nemzetközi szabványosítás, emellett Kutatás-fejlesztési tevékenységet végez a vezetési tanácsadási és hang alapú interaktív vezérlő technológiák terén, az NTT csoport mesterséges intelligencia technológiáját, a corevo®-t felhasználva. Az együttműködő felek 2018-ra valós körülmények között végzett teszteken tervezik kiértékelni a csatlakoztatott gépkocsik területén kifejlesztett, reprezentatív szolgáltatások megvalósíthatóságát és használhatóságát.