Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Sulaki - 2017-03-28

Az expedíció célja, hogy felületet biztosítson az interkulturális és transzdiszciplináris párbeszédhez az emberiség „közös tereiről” egy egyedülálló művészeti kutatás során és megalkossa a hatékony kommunikációt ezekben a terekben

Az I. Antarktiszi Biennálé expedíciója elindult Ushuaia (Argentína) városból március 17-én a "Akademik Szergej Vavilov" nevű kutatóhajó fedélzetén Eugene Kasperskyvel, a Kaspersky Lab elnök-vezérigazgatójával és több művésszel, építésszel valamint kutatókkal és filozófusokkal együtt.

„Az expedíciós csapat már átlépte a déli sarkkört, miután áthaladt a Drake-átjárón, amely Dél-Amerika legdélebbi pontja, viszonylag nehéz látási viszonyokkal és nyugodt óceánnal." – számolt be Eugene Kaspersky a második nap után. "Láttuk az első jéghegyeket és nagyon várjuk, hogy megérkezzünk az első állomásunkra. Az emberek fantasztikusak, kreatívak és nagyon kommunikatívak - bár jó néhány művész szenved a tengeribetegségtől."

Több sikertelen kísérlet, a nehéz időjárási körülmények valamint a hatalmas jéghegyek blokkolása miatt az első kikötésre végül március 21-én került sor a Petermann-szigeten. "Különleges állatfajokkal találkoztunk – többek között szamárpingvin-kolóniával, elefántfókákkal és bálnákkal, akik a hajónk közelében úsztak. Nagyon barátságosak, és nem félnek az emberektől. Ma volt alkalmunk három érdekes installációt megnézni, amelyeket a művészek készítettek, köztük az egyiket a Kaspersky Lab ihlette!” – folytatta Eugene Kaspersky.

Az expedíció célja, hogy felületet biztosítson az interkulturális és transzdiszciplináris párbeszédhez az emberiség „közös tereiről” egy egyedülálló művészeti kutatás során és megalkossa a hatékony kommunikációt ezekben a terekben. Az antarktiszi túra különböző állomásain a művészek ideiglenes installációkat állítanak fel és előadásokat tartanak, amelyeket a mobilitás, az ökológiai kompatibilitás, a művészi kifejezés és a konceptualitás határoz meg.
Eugene Kaspersky úgy véli, hogy a művészet egyik fontos jellemzője a feltérképezés, az emberi tapasztalat határainak bővítése. Reméli, hogy az expedíció létrehoz egy úttörő és tartós művészi örökséget.

Az Antarktiszi Biennáléról
Az Antarktiszi Biennále egy nemzetközi szociokulturális esemény, amely magában foglal a művészeti, tudományos és filozófiai módszereket annak érdekében, hogy létrehozzon egy felületet a kultúrák közötti párbeszédhez. Egy kreatív utazás, amelynek célja tágítani a modern művészet határait, száz ember részvételével az egész világon, köztük művészek, építészek, kutatók és filozófusok.
Bővebb információt a www.antarcticbiennale.com oldalon olvashat.