Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
Sulaki - 2017-03-28

A The Champion egyedülálló látványvilágával, szuperlassított felvételeivel, izgalmas perspektívából készült vizuális megoldásaival a sport eddig felfedezetlen világába repíti a nagyérdeműt

Már csak alig egy hónapig látható a Millenárison a The Champion élménypark, ami túl a saját fejlesztésű tesztgépeken fantasztikus látványvilágot is kínál. Most ennek az egyedülálló vizuális csodának néztünk utána, hogyan is “varázsolta” a látogatók elé a Visual Creative csapata. 

A The Champion egyedülálló látványvilágával, szuperlassított felvételeivel, izgalmas perspektívából készült vizuális megoldásaival a sport eddig felfedezetlen világába repíti a nagyérdeműt. A sosem látott, lenyűgöző felvételek több mint 15 szinkronizált felületen, majd’ 500 m2-en nyújtanak gigantikus vizuális élményt. A nagyformátumú, művészi sportfelvételek 1000 képkocka/másodperc formátumban készültek, melyeken a hazai sport-élvonal legnagyobb képviselőivel, olimpikonokkal, olimpiai-, világ- és Európa-bajnokokkal rögzített, végletekig lassított felvételeken keresztül eddig soha nem látott pillanattöredékekben csodálhatjuk a különböző sportágak leglátványosabb momentumait.

 visual creative

Tőzsér Ferenc, a Visual Creative ügyvezető igazgatja elmondta, hogy 19 db Panasonic
DLP
projector - melyekben már az új generációs lézer fényforrások vannak elhelyezve - vetít az egyedi  tervezésű  felületekre.“A projektorok között megtalálhatok közepes és nagy teljesítményűek egyaránt (4500ANSI-tol 17000ANSI-ig), attól függően hogy mekkora felületet vetítenek” – meséli az ügyvezető. Megtudtuk tőle azt is, hogy a vetítési felületek nagy része nem szabványos képarányba lettek megvalósítva, vannak köztük álló portré, kocka, panoráma formátumú felületek is. “De vetítünk mennyezetre speciális szögekből nagylátószögű optikával panoráma képet, például az uszodánál” – mondta Tőzsér, “továbbá  a stadion installációnál 3 db 3x3m egyedi holló fólia adja a vetítési felületet” – teszi hozzá.  A vetítési távolságok, ill. projektor elhelyezését  egy speciális
3D
szoftver
segítségével lett megtervezve. A projektorok vezérélése és a jelátvitel (1080p)
UTP
hálózaton történik. A videó anyagok lejátszását 4 db egyenként 4K médiaszerver biztosítja (Hippotizer AMBA), melyek teljes szinkronba futnak együtt – tudtuk meg a Visual Creaticve vezetőjétől.