Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2017-03-25

  A Siemens szállítja a biztosító- és jelzőberendezéseket az Indiában megvalósuló Nagpur Metro Projekt első két földalatti vonalához

A Siemens szállítja a biztosító- és jelzőberendezéseket az Indiában megvalósuló Nagpur Metro Projekt első két földalatti vonalához. A 40 millió euró értékű megrendelés magában foglalja a Siemens Trainguard MT rendszerének leszállítását, amely vezeték nélküli kommunikáción alapuló vonatvezérlő (CBTC) technológiát használ a szerelvény automatikus működésének lehetővé tétele érdekében. A projekt keretében összesen mintegy 38 kilométer hosszú kétvágányú útvonalat, két járműtelepet és 23 darab három-kocsis metrószerelvényt szerelnek fel a jelzőrendszer eszközeivel. A CBTC megoldás lehetővé teszi, hogy a szerelvények 90 másodpercenként vagy még sűrűbben közlekedjenek.

Nagpur India földrajzi központjának legnagyobb városa több mint két millió lakóval. Csupán az elmúlt évtizedben a város népessége mintegy 17 százalékkal nőtt. Jelenleg az összes belvárost érintő utazás kevesebb, mint öt százaléka történik tömegközlekedési eszköz igénybevételével. A városban az autók, motorkerékpárok és biciklik száma sokkal gyorsabban növekszik, mint a lakosság. A két új metróvonal segít majd megakadályozni a fenyegető közlekedési dugók kialakulását. A kelet-nyugat irányú metróvonal 19 állomást érint, míg az észak-déli közlekedési folyosón 17 állomás található, és ez köti össze a várost a repülőtérrel.