Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Autó
Sulaki - 2017-03-24

  A Toyota bejelentette, hogy további 240 millió angol font ért&

A Toyota az angliai Derbyshire megyében működő Burnaston gyártóüzemét felkészíti a vállalat új globális padlólemezére (Toyota New Global Architecture, TNGA) épülő modellek gyártására mintegy 240 millió fontos beruházás keretében.

 

A Toyota bejelentette, hogy további 240 millió angol
font
értékű beruházással fejleszti a nagy-britanniai Derbyshire megyében, Burnaston városában működő Toyota Manufacturing UK (TMUK) autógyárát. A Toyota beruházása versenyképesebbé teszi a gyártóüzemet, valamint még hatékonyabbá teszi a nagy-britanniai beszállítói lánc működését. A burnastoni üzemet az idei évtől kezdődően folyamatosan új berendezésekkel, új technológiákkal és új rendszerekkel szerelik fel. Ezzel a Toyota új globális padlólemezre (TNGA) épülő modellek gyártását készítik elő. A beruházási program része az az akár 21,3 millió font értékű kormányzati támogatás, amelyet képzésre, kutatásra és fejlesztésre, valamint a létesítmény környezetvédelmi teljesítményének továbbfejlesztésére fordíthatnak.


 

Kiemelt jelentőségű célként kezeljük, hogy biztosítsuk európai gyártólétesítményeink globális versenyképességét. A TNGA gyártókapacitás kiépítése fontos része ennek a tervnek. A TMUK fejlesztésével egyben tanúbizonyságot teszünk az alkalmazottainkba és beszállítóinkba vetett hitről, az általuk biztosított kiváló gyártási minőség és fokozott hatékonyság elismeréséről. Köszönettel fogadjuk, hogy a brit kormány is hozzájárult ezen erőfeszítéseink támogatásához.”

Beruházásunk jól példázza, hogy vállalatként megteszünk minden tőlünk telhetőt a Derbyshire megyében működő Burnaston üzem versenyképességének növelése érdekében. A Nagy-Britannia és Európa között fennmaradó, kiszámítható és egyszerű, vám- és korlátmentes szabad piaci hozzáférés létfontosságú jövőbeli sikereink szempontjából.” - fogalmaz Dr Johan van Zyl, a Toyota Motor Europe elnök-vezérigazgatója.

 

A Toyota globális programot indított útjára, amelynek keretében gyártóüzemeit alkalmassá teszi a TNGA alapú járművek gyártására. 2020-ra a Toyota globális modelljeinek többsége a TNGA platformra épül majd. Már most a TNGA padlót használja a negyedik generációs Prius és a Törökországban gyártott vadonatúj Toyota C-HR crossover is. Ezek a modellek is a Toyota azon célkitűzését testesítik meg, hogy mind jobb gépkocsikat építsen.

 

Toyota Motor Europe

A Toyota Motor Europe NV/SA (TME) a Toyota és Lexus járművek, alkatrészek és tartozékok nagykereskedelméért, valamint a Toyota európai gyártó és fejlesztő tevékenységeiért felelős szervezet. A Toyota Európa-szerte közvetlenül mintegy 20 000 embernek biztosít munkát, 1990 óta több mint 9 milliárd euró értékben ruházott be a térségben. A Toyota európai tevékenységeit egy 53 országban 30 nemzeti vállalatból álló marketing és értékesítő hálózat, mintegy 3000 értékesítési pont és kilenc gyártólétesítmény támogatja. A Toyota 2016-ban 928 488 darab Toyota és Lexus gépkocsit értékesített Európában.

 

Toyota Manufacturing UK (TMUK)

A burnastoni gyárat és a TMUK Deeside-i (Észak-Wales) motorgyártó üzemét 1989-ban alapították, mint a Toyota első jelentős európai termelő létesítményeit. A gyártás 1992-es beindítása óta több mint négymillió jármű és mintegy ötmillió erőforrás és hajtáslánc készült Nagy-Britanniában. A gyárakba a mai napig összesen több mint 2,5 milliárd font értékben ruházott be a Toyota, a két üzem együtt mintegy háromezer embernek ad munkát. A TMUK a Toyota első európai hybrid gépjármű gyártóközpontja. Emellett a Toyota globális öko-üzemének is számít, amely élen jár a környezetvédelmi tevékenységek és kezdeményezések megvalósításában, legyen szó energiatakarékos gyártásról, a fenntartható energiák telephelyen történő munkára fogásáról vagy a biodiverzitás támogatásáról.