Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
sulaki - 2017-03-22

A magyar a legtöbbet panaszkodó nemzet

A Sharp kutatása megállapította, hogy a magyar vállalatokat motiváció hiány bénítja meg. Az irodai dolgozók közel háromnegyede (74%) negatívan érez munkahelye iránt, az elavult munkamódszerek alacsony munkamorált és alacsony motivációt eredményeznek az egész országban.

 

A Sharp Stefan Haefligerrel, a Cass Business School stratégiai menedzsment és innováció professzorával fogott össze, hogy segítsen a vállalkozásoknak átalakítani munkavállalóik munkájukhoz való viszonyát a csatlakoztatott irodaeszközökön keresztül. A közös munka eredményeként megszületett tájékoztató 8 egyszerű megoldást tartalmaz, melyek segítenek növelni a motivációt az Önök cégénél is.

 

Az Európa szerte 6000 irodai dolgozó, köztük 500 magyarországi munkavállaló bevonásával elvégzett felmérés megállapította, hogy az emberek munkahelyüket leginkább egyhangúként jellemzik (31%), de voltak, akik ennél is tovább mentek és a "komor", "nyomasztó", vagy "mérgező" szavakat tartották jellemzőnek. A dolgozók harmada szerint irodája unalmas, valamint 43%-uk csendesnek tartja azt. Csak 15%-uk gondolja környezetét motiválónak.

 

Arra a kérdésre, hogy miért jellemzik irodájukat így, a megkérdezettek negyede az elavult és kiábrándító munkamódszereket (26%) adta válaszul, míg közel felük azt mondta, hogy túl sok időt töltenek unalmas adminisztrációs feladatokkal (47%), illetve 15%-uk említette, hogy mindenki e-mailben kommunikál a beszéd helyett.

 

A munkahelyi irodatechnikát is fájdalmas pontként azonosította a kutatás: a válaszadók több mint egyharmada (37%) szerint akadályozó és korlátozó a technika. Az átlagos magyar munkavállalót naponta kétszer bosszantják fel az irodai eszközök, ami 31%-ukat arra sarkalja, hogy személyes eszközeit használja az irodai helyett.

 

Európában az Y generáció munkavállalói (azaz az 1982 után születtek), akik nem rendelkeznek Google nélküli munkatapasztalattal, minden más korcsoportnál nagyobb valószínűséggel tartják úgy, hogy motiváltabbak lennének, ha irodájuk naprakészebb technológiával rendelkezne (39%). Ezen dolgozók fele néha inkább nem használja az irodai gépeket, mert túl bonyolultnak tartja őket és felük inkább saját személyes eszközeit használja helyettük.

 

- A kellemes munkakörnyezet kialakításához, ahol az emberek a lehető legjobb teljesítményt szeretnék és tudják is nyújtani, elengedhetetlen, hogy mindenki motiváltnak érezze magát. Az irodatechnika csak akkor javítja a motivációt, ha támogató jellegű és használata egyszerű, ellenkező esetben demotiváló hatásúak, nem használják őket, vagy ami még rosszabb, frusztrációt okoznak. Nézze meg milyen eszközöket használ cége, milyen eszközökre volna szüksége és hajtsa végre a szükséges fejlesztéseket, hogy az emberek jobban élvezzék a munkát. - mondta Starostiák József, Product Manager, Sharp Electronics CEE, majd hozzátette: Az elkövetkező 10 évben az Y generáció tagjai fogják alkotni a munkaerő jelentős részét, ezért fontos, hogy tanuljunk a fiatalabb munkavállalóktól, üdvözöljük új ötleteiket, meglátásaikat és intelligensebb irodatechnikát biztosítsunk, amit olyan egyszerű használni, mint a fogyasztói készülékeket.

 

A munkaerő motiválására vonatkozó szakértői tippekért látogasson el oldalunkra: www.sharp.hu/unlock

 

 

  • A kutatást kilenc európai ország 6.045 irodai dolgozójának, köztük 500 magyar munkavállalónak a bevonásával végeztük el (Franciaország, Németország, Egyesült Királyság, Olaszország, Svédország, Lengyelország, Hollandia, Csehország és Magyarország).