Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
Sulaki - 2017-03-19

Látványos rekordkísérlet részesei lehettek azok, akik vasárnap délután a Széchenyi Gyógyfürdőben jártak

Látványos rekordkísérlet részesei lehettek azok, akik vasárnap délután a Széchenyi Gyógyfürdőben jártak. Több mint százan vettek részt az „Egy időben legtöbb, vízben készült selfie” rekordkísérletén. A képeket a vizes világbajnokságra fejlesztett selFINA applikációval készítettek el a rekorderek. A kísérlet sikerrel zárult és bekerült a Magyar Rekordok Könyvébe.




A Víz Világnapja alkalmából szervezett rekordkísérletnek a Széchenyi Gyógyfürdő adott otthont. Soha nem voltak még ilyen sokan egyszerre egy medencében. Több mint száz selfie készült a vizes világbajnokságra fejlesztett selFINA applikációval, melyet a világverseny végéig tudnak majd használni a vizes sportok szerelmesei és a szurkolók. Az érdeklődők Lilivel és Lalival, a világbajnokság két kabalafigurájával készíthették el a rekordmennyiségű selfie-t.

A selFINA applikációban az „augmented reality” funkció segítségével virtuálisan körbejárhatóak a 2017-es világbajnokság helyszínei, illetve Budapest legszebb látványosságai. Az eszközt Budapest belvárosában az Erzsébet téren található interaktív visszaszámláló óránál próbálhatják ki az érdeklődők.

A rekordkísérletet Cheerleader Show és látványos szinkronúszó-bemutató előzte meg. A rekordállításban olyan élsportolók is részt vettek, mint Kiss Szofi és Rényi Luca szinkronúszók, valamint Tringer Sára, szinkronúszó edző.

A rekordkísérletet a Bp2017 Nonprofit Kft. neve alatt jegyzi a Magyar Rekordok könyve.

A 17. FINA Világbajnokság minden idők legnagyobb hazai sporteseménye lesz, melyet 2017. július 14. és 30. között rendeznek Budapesten és Balatonfüreden. A rendezés hatalmas sportdiplomáciai siker, mellyel Magyarország ismételten a világ figyelmének középpontjába kerül.