Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
sulaki - 2017-03-19

Hosszú Katinkával indult a vizes világbajnokság visszaszámlálása

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, ötszörös világ- és tizenháromszoros Európa-bajnok magyar úszónővel indították el a vizes világbajnokság visszaszámláló óráját vasárnap délelőtt, az Erzsébet téren. Az eseményen beszédet mondott dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár és Szántó Éva, a Bp2017 Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Látványos installáció leleplezésével indították el a nyári vizes világbajnokság visszaszámláló óráját vasárnap 9 óra 53 perckor, az Erzsébet téren. Az időpont választása nem véletlen: 117 nap 11 óra és 7 perc, pontosan ennyi idő volt hátra Magyarország eddigi legnagyobb sporteseménye a 17. FINA Világbajnokság kezdetéig a leleplezés pillanatában.

Az interaktív és grandiózus visszaszámláló óra a világbajnokság végéig lesz felállítva az Erzsébet téren. Azon túl, hogy az óra mutatja a világbajnokság kezdetéig hátralevő időt, interaktív játékokkal is szórakoztatja a közönséget – ehhez a #selFINA applikáció nyújt segítséget (amely már elérhető iOS-en, és hamarosan letölthető lesz az androidos készülékeken is).

Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár elmondta: „A FINA Világbajnokság megrendezése olyan sportdiplomáciai siker, amely még inkább megerősíti Magyarország kormányát abban, hogy jó döntést hozott, mikor a sport stratégiai ágazattá emelésével, a sportágak közvetlen támogatásával, a sportlétesítmények fejlesztésével és a nemzetközi események kiemelt támogatásával kívánta a magyar sport eredményességét és jó hírnevét fokozni, egy sportosabb nemzedéket kinevelni.”

Szántó Éva, a BP2017 Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte: „A világ harmadik-negyedik legnagyobb sporteseményét, a vizes világbajnokságot a becsült adatok szerint közel hatmilliárd tévénéző követheti, élőben pedig több tízezer, összességében több százezer nézőnek jelent majd izgalmas, a vb helyszíneinek hála igen látványos programot. (…) Nemcsak a látvány lesz jelentős, de színvonalában is egyedülálló versenyeket rendezünk, hiszen a világbajnoki mezőnyben ott lesznek a riói olimpia hősei is, remélhetőleg számos magyar érmessel, de ugyanúgy láthatjuk majd a 2020-as tokiói olimpia leendő főszereplőit is. A FINA Világbajnokság során 75 versenyszámban avatunk bajnokot.”

Az esemény moderátora, Gundel Takács Gábor Hosszú Katinkát kérdezte arról, hogyan készül az eseményre, mik a kitűzött célok, mennyiben lesz más érzés hazai közönség előtt szerepelni. Az úszónő elmondta, lényegében 23 éve készül erre a világbajnokságra, azóta, mióta eldöntötte, a legmagasabb szintre szeretne érni.

„Nekem nagyon jókor jött, hogy idén Budapesten lesz a világbajnokság. Rio után egy kicsit nehéz lett volna motivációt szerezni, hiszen ott elértem azt, amire mindig is vágytam, olimpiai bajnok lettem, így kipipálhattam mindent. De az, hogy itthon van a világbajnokság, az majdnem olyan érzés, mintha lenne még egy olimpia.”

A hazai pálya terhével kapcsolatban a következőt mondta: „Megtanultam már azt, hogy ez nem nyomásként jelenik meg, hanem abban, hogy így még izgalmasabb és érdekesebb maga a verseny. Az, hogy ennyien szurkolnak majd nekem, nekünk, egy kivételes lehetőség, és inkább a pozitív oldalát látjuk. Nekem pluszt ad a várakozás, és a felkészülés is könnyebb lesz így, azt a plusz pár métert könnyebben úszom majd le így az edzéseken, mert tudom, mi vár rám a nyáron.”

A 17. FINA Világbajnokságot 2017. július 14. és 30. között rendezik. A versenyzők hat sportágban (úszás, műugrás, szinkronúszás, nyíltvízi úszás, vízilabda és óriás toronyugrás), öt helyszínen, Balatonfüreden és Budapesten (Duna Aréna, Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, Batthyány tér, Városliget) mérik össze tudásukat.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A Hosszú Katinka szereplésével kapcsolatosan közleményt adott ki a BP2017 Nonprofit Kft. :

Reagálás – Hosszú Katinka a 17. FINA Vizes Világbajnokság arca.

„Hosszú Katinka olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar úszónővel a BP2017 Nkft. reklámfilmben való szereplésre, reklámfelületekhez kapcsolódó fotózásra, social felületeken való szereplésre, rendezvényeken való részvételre kötött szerződést. A sajtóban megjelent szerződéses összeg nem fedi a valóságot, a szerződés 25 millió forintról rendelkezik.

A BP2017 Nonprofit Kft. örömmel fogadta, hogy Hosszú Katinka a VB arcaként népszerűsíti az eseményt.