Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2017-03-15

  Nemcsak gyors, okos is

Az SAP bemutatta a felhőalapú vállalatirányítási rendszerének legújabb verzióját. Az új fejlesztés a gépi tanulás, a memóriaalapú technológia, a digitális asszisztens képességek és a Fiori felhasználói felület kombinációjának köszönhetően lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy villámgyorsan építsenek be új folyamatokat a működésükbe és valós időben reagáljanak a felmerülő váratlan helyzetekre és az üzleti környezet változásaira.

 

Nemcsak gyors, okos is

Az SAP nagyvállalatok számára kínált, felhőalapú vállalatirányítási rendszerében debütál a cég digitális asszisztense, az SAP Co-Pilot. Ez folyamatosan figyelemmel követi a felhasználók üzleti környezetének változásait, így képes arra, hogy az adott helyzethez igazodó támogatást nyújtson, akkor, amikor azokra szükség van. Ha például egy szerződés hamarosan lejár, a Co-Pilot erről nem csupán értesítést küld a vállalat illetékes munkatársának, de lépéseket is javasolhat, amelyek alkalmazkodnak a rendelkezésre álló cégen belüli és külső információkhoz egyaránt.

 

Ez a kifinomult működés alapvetően a mesterséges intelligencia egyik ágát képező gépi tanulásnak köszönhető. A pénzügyi feladatok esetében például az intelligens megoldás a könyvelők korábbi tevékenységének elemzésével képessé válik a számlák automatikus menedzselésére. Egy másik példa a pénzügyi és a HR részleg közötti kapcsolat, amelynél különösen a költségvetés készítés időszakában lehet szükség az S/4 HANA Cloud
ERP
intelligens szolgáltatásaira. A rendszer nem csupán összeköti az üzleti vezetőt a kontrolling és a HR munkatársakkal, de lépéseket is javasol az elérhető adatok alapján a költségvetésre, létszámra, karrier lehetőségekre és egyéb tényezőkre vonatkozóan.


 

Hetek alatt elindul

A hetek alatt bevezethető megoldást úgy fejlesztették, hogy teljes értékűen működjön heterogén informatikai környezetben is, és integrált más SAP megoldásokkal. A szoftvercég innentől negyedévente ad ki új frissítéseket a felhős vállalatirányítási rendszeréhez.