Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2017-03-15

Trendváltásban a nyomdavilág

Trendváltásban a nyomdavilág, és ez az átalakulás már idehaza is egyre erőteljesebb hatással van a szektor szereplőire. A gyorsan változó igények, a megrendelések mennyiségi csökkenése és az egyedi megoldások iránti kereslet növekedése döntés elé állítja a nyomdaipari vállalkozásokat, amelyek a március utolsó hétvégéjén zajló budapesti PPD Expo-n kaphatnak képet arról, hogyan fejlesszenek a nagyobb bevételek, illetve a jobb hatékonyság elérése érdekében. A rendezvény egyik legnagyobb kiállítója idén is a Xerox Magyarország lesz.

A Xerox komoly hangsúlyt fektet ebben az évben is a nyomdaipari fejlesztéseire. Ennek megfelelően az idei PPD Expo-n az érdeklődők személyes tapasztalatokat szerezhetnek a cég széles nyomdagép portfóliójáról, amelynek kínálatban helyet kapnak a nagy kapacitású, de kisebb volumeneket is gond nélkül előállító berendezések éppúgy, mint a személyre szabott nyomtatványok piacán valódi előnyt biztosító gépek.

Ezek között az érdeklődők közelebbről is szemügyre vehetik a kifejezetten gyorsnyomdákba, kreatív ügynökséghez, illetve a kiadványokat előállító kis- és középvállalkozások irodájába szánt Xerox C70 nyomdagépet, amellyel egyaránt nyomtathatóak egyenetlen felületű poliészter címkék, menük, cégtáblák, vagy kirakat matricák. Az alacsony hőmérsékleten olvadó festéket tartalmazó Xerox Emulsion Aggregation (EA) toner révén pedig a berendezés lehetőséget ad a munkafolyamatok felgyorsítására, és megkönnyíti az olyan anyagokkal való munkát, mint a poliészter.

Szintén a Xerox standon próbálhatják ki a látogatók a Xerox D136 fekete-fehér digitális nyomdagépet, amely főleg abban segít a vállalkozásoknak, hogy a tranzakciós kiadványok, könyvek és felhasználói útmutatók iránti növekvő keresletet kiszolgálják.

A kiállított berendezések közt megtalálható lesz a Xerox egyik zászlóshajója, a Xerox Color 1000i, amelyet a vállalat mérnökei olyan technológiai megoldásokkal vérteztek fel, mint az átlátszó, lakkszerű felület létrehozására alkalmas ötödik szín. Ennek alkalmazásával egyebek közt a katalógusok, vagy a fotókönyvek kaphatnak igazán exkluzív külsőt. A berendezés metál fény hatását elérő ezüst festékkel is képes nyomtatni, illetve olyan biztonsági elemek vihetőek fel vele, mint a digitális vízjel, vagy az UV-jelölés, amelyek például a belépőjegyek hamisítás elleni védelmét biztosítják. Ezek mellett a nyomdagép szoftvere lehetővé teszi a kinyomtatott termékek személyre szabhatóságát is, mely a példányok számozásával, a rajtuk lévő megszólításokkal, vagy éppen a képek változtatásával érhetők el.

Európai premiert is tart a Xerox Magyarország az idei PPD Expo-n. A vállalat nálunk leplezi le először a kontinensen a két újonnan fejlesztett színes nyomdagépét, a Xerox Versant 3100-at és a Xerox Versant 180-at. Mindkét berendezésre az egyszerű kezelhetőség, az ofszetnyomdai minőség és teljesen automatizált folyamatok a jellemzőek. Percenként száz, illetve nyolcvan színes oldal legyártására képesek. A nyomatokat Ultra
HD
felbontással, azaz 2400 × 2400
dpi
felbontással, 1200 x 1200 x 10
bit
raszterizálással állítják elő a legváltozatosabb médiákra, így éles, élethű, homogén színátmenetes, fotórealisztikus nyomatok készíthetőek el pillanatok alatt.

Mindezekről bárki meggyőződhet 2017. március 28 - 30. között a PPD Expo-n. A rendezvényen a Xerox Magyarország három kiemelt partnerével, az Xcopy-val, a Copy General-lal és külön standot állító MNA Group-pal sorakoztatja fel a Xerox termékek és szolgáltatások meghatározó kínálatát, és a szakmai bemutatók mellett nyereményjátékkal, illetve minden nap happy hour programmal is várja a látogatókat.