Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
Sulaki - 2017-02-26

  Az optimális játékélmény és a kényelem érdekében az ergonomikus kialakítású kontroller egy kézzel is könnyen kezelhető

A Samsung bemutatta legújabb, kontrollerrel ellátott Gear
VR
szemüvegét. Az Oculus alapú készülék tovább bővíti a
VR-ökoszisztémát és még élvezhetőbbé teszi a virtuális valóság élményt. A kontroller - optimális kialakítása miatt - egy kézzel is könnyen kezelhető, ráadásul a legkisebb kéz- és fejmozdulattal is irányítható, ami kényelmes hosszú távú használatot tesz lehetővé.


 

Az optimális játékélmény és a kényelem érdekében az ergonomikus kialakítású kontroller egy kézzel is könnyen kezelhető, ráadásul a legkisebb kéz- és fejmozdulattal is irányítható. Ezen felül a kontroller az alábbi funkciókkal bír:

  • Számos mozgási bevitel a jobb VR-élmény érdekében Az érintőpad a könnyebb választást és interakciót segíti a VR-alkalmazáson belül, illetve különböző mozgásformákat tesz lehetővé, többek között a célzást, a felvételt és elengedést, a billentést és a lövést. A ravasz pedig megnövelt játékélményt biztosít.

  • Minimális mozgás és megnövelt használati idő A kontrolleren lévő home, hangerő és vissza gomboknak köszönhetően a felhasználók mindenhez könnyedén hozzáférhetnek, hogy semmi se vonja el a figyelmet a magával ragadó tartalomról.

  • Biztos tartás a kényelmes játékért – A kontroller csuklószíja még a legaktívabb mozgás során is kényelmes és biztos fogást garantál.

A Samsungnál arra törekszünk, hogy megalkossuk és túlszárnyaljuk a VR-élmény mércéjét, mindenki számára elérhetővé tegyük és a legjobb minőséget nyújtsuk ezen a téren” – mondta el YH Lee, a Samsung Electronics mobilkommunikációs üzletágának ügyvezető alelnöke. - „A kontrollerrel ellátott Gear
VR
még tovább bővíti a virtuális valóság ökoszisztémánkat, hogy a fogyasztókat még inkább lekössék az egyre lebilincselőbb
VR
-tartalmak, legyen szó játékról vagy videóról.”


 

Az átfogó képi élményhez a kontrollerrel ellátott Gear
VR
101 fokos látószöget nyújtó 42 mm-es lencsét, és a kinetózis (utazási betegség) minimalizálása érdekében fejlett torzításkorrekciós technológiát alkalmaz. A Samsung kontrollerrel ellátott Gear VR szemüvegéhez csomagolt átalakítója révén támogatja a micro
USB
és a
Type-C USB-portokat is. A Gear VR headsetjén ezenkívül egy szíj is található, amely tartja a kontrollert, amikor épp nincs használatban.


 

A Samsung Gear VR legújabb kiadása a következő készülékekkel kompatibilis: Galaxy S7 és S7 edge; Galaxy Note5, Galaxy S6 edge+, S6 és S6 edge,.

 

Az új Samsung Gear VR termékjellemzői

 

Kontrollerrel ellátott Samsung Gear VR

 

Kontroller

Méret/Súly

207.8 x 122.5 x 98.6mm / 345g

Méret/Súly

108.1 x 48.1 x 38.2mm / 64.3g

Optikai lencse

Φ42, látószög: 101º x6,25

Vezérlés és funkció

Érintőpad (kattintható), ravasz, home gomb, vissza gomb, hangerő gomb

Érzékelő

Giroszkóp/gyorsulás közelség

Érzékelő

Giroszkóp/gyorsulás

mágneses

 

Kompatibilitás

Galaxy S7, S7 edge, Note5,

S6 edge+, S6, S6 edge

Elem

AAA elem * 2 db (1000 mAh, átlagos napi 2 óra használattal 40 napra elég)

 

*A jelen dokumentumban szereplő funkciók, jellemzők, specifikációk és a termékre vonatkozó más információk, ideértve többek között a termék előnyeire, kialakítására, árára, összetevőire, teljesítményére, rendelkezésre állására és képességeire vonatkozó információkat is, figyelmeztetés vagy kötelezettségvállalás nélkül változhatnak.