Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Sulaki - 2017-02-22

STÍLUS KALAUZ FÉRFIAKNAK

 

"A valódi elegancia mindenben ott van, főleg

azokban a dolgokban, amik nem kérkednek vele."

/Christian Dior/

 

 

 




 

A klasszikus elegancia benned rejtőzik

 

 

A stílus az önkifejezés egy sajátos formája. A nyelvben, az írásban és nem utolsó sorban az öltözködésben is képes olyan egyedivé válni akár az ujjlenyomat. Sokat elárul a viselőjéről és annak személyiségéről. Többek között ezért is fontos, hogy mindig az alkalomhoz megfelelő öltözetben jelenj meg, legyen szó egy elegáns partiról vagy egy baráti összejövetelről. De hogyan kivitelezhető mindez?

 

Az elegáns megjelenés számtalan apró részletből épül fel, melynek elengedhetetlen részét képezi a jól ápoltság és természetesen a megfelelő öltözék. Kiadványunkban megmutatjuk, hogy egy elegáns ruhatár összeállításához elég mindössze néhány jól megválasztott alapdarab, valamint megtudhatod, hogy mi az a legfontosabb „kiegészítő”, ami nélkül kifinomult öltözéked semmit sem ér.

 

 

 

 

 

 

 

Kezdd az alapoknál!

 

 

Az elegancia két dolgon múlik: milyen ruhadarabok rejtőznek a gardróbodban és hogyan hordod azokat. A klasszikusan elegáns férfi ruhatárában a funkcionális és minőségi darabok elengedhetetlenek.

 

1.Az öltöny, mint aduász

 

A mai divat egyértelműen az egysoros gombolású, két vagy három gombos karcsúsított szabású zakókat preferálja. Ha olyan zakót keresel, ami munkahelyeden, formális alkalmakkor vagy hétköznapokon is megállja majd a helyét, mindenképpen az egysoros gombolású t válaszd, sötétkék vagy szürke színben. A kétsoros gombolás kevésbé elegáns, inkább hétköznapokra, lazább vacsorákra, hétvégi kiruccanásokhoz ajánlott. Az öltönyt mindig inggel, a sportzakót és vászonnadrágot pedig pólóval vagy lazább inggel kombináld.

 

 

 

2. Az ing: nemcsak a fazont, a méretet is el kell találni

 

A tökéletes ing megtalálása nem egyszerű feladat. A megfelelő méret kiválasztása mellett érdemes figyelmet fordítani az ing szabására is. Az üzletekben általában három különböző fazonból válogathatsz. Teltebb testalkat esetén a klasszikus szabású regular fit, normál testalkatra a szűk szabású costum fit, míg a vékony vagy sportos testalkatra a szűkebb szabású slim fit ing ajánlott. Ha egy olyan darabot szeretnél, amit bármikor és bármivel viselhetsz, válassz egy tökéletesen szabott, fehér pamut inget. Fontos leszögezni, hogy egy elegáns férfi mindig betűrve hordja az inget, és az öltöny alatt sosem visel rövid ujjú inget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Egy férfi két nadrág

 

Amire mindéképpen szükséged lesz, az egy alkatodhoz illő farmer és egy vászon nadrág. Ha a munkád, életviteled megköveteli az elegáns megjelenést, ezekre a nadrágokra nyugodtan alapozhatsz, hiszen a smart casual vonal elengedhetetlen kellékei. Ugyanolyan jól működnek inggel és zakóval, mint egy kifinomult kardigánnal és bőrkabáttal. Tartsd szem előtt, hogy manapság a szűkített fazonú nadrágok számítanak divatosnak, azonban, ezek inkább a magas, vékony férfiakon mutatnak jól. Ha lábaid izmosabbak, erősebbek, bátran válassz a normál szabású verziók közül.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az apró részletek csodálatos harmóniája

 

Az ördög a részletekben rejlik. Az apró dolgokra való odafigyelés, egy-egy ötletes, de modern kiegészítő rendkívül sokat elárul stílusérzékedről. A klasszikus elegancia három legfontosabb kiegészítője: a tökéletes cipő, a stílusos nyakkendő és a minőségi karóra.

 

 

4. A cipőd a névjegyed

 

Sokan a mai napig nem tartják fontosnak a ruházatukhoz színben és stílusban megfelelő cipő kiválasztását, pedig az egyik legfontosabb kiegészítő a tiszta és szép lábbeli. Ha az alapoknál kezdjük, akkor egy elegáns bőr félcipőnek és egy praktikus bakancsnak mindenképpen ott a helye gardróbodban. A félcipő tökéletesen illik az öltönyhöz, míg a bakancsot farmerral és inggel is bátran viselheted.

 

 

 

 

 

 

5. A nyakkendő, mint kifinomult társ

 

Meghatározó és figyelemfelkeltő. Bármilyen öltönyt vagy inget feldob, mégis rendkívül visszafogott megjelenést biztosít. A nyakkendő kiválasztásánál arra figyelj, hogy mintázata jól menjen az inghez, valamint színében harmonizáljon az összképpel. Manapság egyre nagyobb sikernek örvend a csokornyakkendő is. Ha teheted, és személyiséged elbír egy ennyire vagány kiegészítőt, bátran viseld akár farmeringgel vagy pamutinggel kombinálva.

 

 

 

 

6. Az óra, mely felett nem jár el az idő

 

Ha valamibe igazán érdemes fektetni, akkor az egy karóra. Ha megtaláltad az ideális és neked legjobban tetsző darabot, bátran vedd meg, hiszen egy bőr vagy fémszíjas óra egy életen át elkísér majd és akár fiadnak, unokádnak is ajándékozhatod. Eszmei értéke mellett valódi értékek is társulnak az ilyen minőségi karórák mellé. Szinte bármilyen összeállítással viselheted, rendkívül univerzális és alkalmazkodó.

 

 

 

 

 

 

 

+1 A tökéletes összkép már csak rajtad múlik

 

Az elegáns ruhadarabok mit sem érnek, ha nem társul hozzájuk megfelelő ápoltság és kisugárzás. A puha arcbőr, formás szakáll vagy igényes borosta apróságoknak tűnhetnek, azonban hatalmas szerepük van a teljes összkép kialakításában.

 



 

A tökéletes borotva kiválasztása legalább annyira nehéz feladat, mint a megfelelő cipő, öltöny vagy ing megtalálása. Ha megbízható, minőségi borotvát szeretnél, az új Braun Series 9 elektromos borotvát neked találták ki, hiszen a legmodernebb technológiák egyesítésének köszönhetően méltán képviseli mindazt, amit egy férfi egy elektromos borotvától elvárhat. Akár csak egy nagyszerű öltözőket, ezt a borotvát is úgy tervezték meg, hogy minden apró részletnek szerepe legyen, hiszen azok alakítják ki a forma és funkció professzionális ötvözetét, amely éveken át a legkiválóbb borotválkozási élményt nyújtja.

 

 

 

A jó dizájn érthetővé és emlékezetessé tesz.

A kiváló dizájn felejthetetlenné és tartalmassá.”

/Dieter Rams,a Braun dizájn megálmodója/