Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
Sulaki - 2017-02-17

Hogyan álltak idén a Valentin-naphoz a magyarok?

Öt országban összesen mintegy 130 ezren, ezen belül Magyarországon több mint 30 ezrentöltötték ki a Viber Valentin-napi kampányára készült kvízét. A Viber helyi Nyilvános Fiókjaiban egy direkt erre a célra fejlesztett csevegőrobot, Viber Ámor adott tanácsot a felhasználóknak a szerelem ünnepére.

 

Vannak, akik számára mindennél fontosabb a Valentin-nap, mások nem is vesznek tudomást a szerelem ünnepéről és csak saját kanapéjukban, egy jó filmben, illetve egy pizzában bíznak február 14-én is. A Viber, a világ egyik vezető üzenetküldő alkalmazása egy izgalmas kísérletbe kezdett, hogy megtudja: mely szerelmestípusba tartoznak a magyar, bolgár, szerb, horvát és görög felhasználók.

 

A régiós válaszadók többségét, mintegy negyedét a „Szingli Valentin” szerelmi profilba sorolta a chatbot, amely egyben hasznos tanácsokat is adott a nagy ő megtalálása érdekében. A magyar userek ennél is nagyobb arányban tartoznak e körbe, a válaszok alapján mintegy harmaduk került ebbe a kategóriába. A hazai válaszadók negyede „Tökéletes Egyszarvú” típus, akinél a külső és belső szépség nagylelkűséggel, illetve érzékenységgel párosul. Ők azok, akik mindig megtalálják a tökéletes egyensúlyt saját és partnerük igényei között. A képzeletbeli dobogó harmadik fokán Magyarországon a „Kanapé királya” áll, akit az „Igazi romantikus” típus követ – a kvíz kitöltőinek 17, illetve 15 százaléka tartozik ezekbe, az egymás szöges ellentétét jelentő kategóriákba.

 

A régión belül Bulgáriában és Szerbiában is a „Tökéletes egyszarvúak” kerültek a második, míg Horvátországban és Görögországban a „Kanapé királyai” kapták ezt a pozíciót. A legkisebb létszámú csoport a „Primadonna” típusú szerelmeseké minden országban, igaz, itthon minimális különbséggel, de ennél is kevesebben vannak a „Fáradhatatlan partyőrültek”.

 

A hazai, női válaszadók több mint harmada, míg a férfiaknak csupán negyede „Szingli Valentin”, az „Egyszarvúak” aránya azonban mindkét nemnél hasonló. Arányaiban több nő tartozik a „Kanapé királya” profilba, mint férfi, ugyanakkor az erősebb nem képviselői között nagyobb súllyal szerepelnek az „Igazi romantikusok” és a „Fáradhatatlan partyőrültek” is, de a primadonnaságra utaló válaszokat is nagyobb arányban adtak a férfiak.

 

Az ugyancsak Valentin-nap alkalmából indított nemzetközi Viber Love Story verseny egyik nyertese egy magyar lány lett, akinek szívhez szóló történetét jutalmul egy illusztrációban örökítették meg Viber-matricafigurák segítségével.