Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Autó
sulaki - 2017-01-23

A töltőállomások igénybe vételéhez csupán egy Siemens ID (azonosító) kártyára van szükség.

2017-től kezdődően a Siemens munkatársai ingyen tölthetik fel elektromos járműveiket a vállalat 100 németországi telephelyén. Ez nemcsak a teljesen elektromos közlekedési eszközökre vonatkozik, hanem a hálózatról tölthető, hibrid üzemű járművekre is. Ehhez a szolgáltatáshoz a Siemens a vállalat töltőállomásainak meglevő hálózatát fogja használni, amelyet további normál és nagy sebességű állomásokkal bővít majd.

A széndioxid kibocsátás csökkentése érdekében a töltési pontok kizárólag megújuló energiaforrásokból fogják szolgáltatni az elektromos áramot. 2017-ben ez az elektromos áram és a töltőállomások használata ingyenes lesz. Ezt követően a Siemens évente dönt majd a villamos energiáért fizetendő árról - így a vállalat rugalmasan tud majd reagálni a költségek alakulására, valamint olyan egyéb tényezőkre, mint az állami támogatások. Az ingyenes töltés először csak a Siemens Németországban található telephelyein lesz elérhető, például az alábbi helyszíneken: Nürnberg-Erlangen, Nagy-München, Köln, Düsseldorf, Braunschweig és Mülheim an der Ruhr.

A töltőállomások igénybe vételéhez csupán egy Siemens ID (azonosító) kártyára van szükség. A szolgáltatást azonban kizárólag Siemens alkalmazottak vagy családtagjaik nevére regisztrált járművek tölthetők az állomásokon. Ami a jövőt illeti, a vállalat azt tervezi, hogy a töltőállomásokat egy nemzetközi hálózaton keresztül köti majd össze. Ezáltal egyetlen egy céges azonosító kártya használatával ugyanolyan könnyű lesz feltölteni a kocsi akkumulátorát a Németországon kívül eső Siemens telephelyeken, mint az ország határain belül. A töltőállomások a Siemenstől származó intelligens töltési technológiát és szoftvert használják, ahol integrálva van a villamos energiát mérő készülék, a számlázó egység és a felhasználói azonosítás.