Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2016-12-02

A Jövő energetikai innovációit keresi az MVM EDISON programja

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. meghirdeti az MVM Edison Light Up! innovációs pályázatot és startup versenyt startup-ok, spin-off-ok, kis- és középvállalkozások, illetve felsőoktatási hallgatók, magányszemélyek számára. A pályázat szakmai partnere az IBM.

Az MVM Csoport új stratégiájában célul tűzte ki a kutatás, a fejlesztés és az innováció támogatását, illetve hogy felkutatja az innovatív ötleteket és segíti megvalósulásukat. Az MVM Csoport elsősorban olyan kreatív energiahatékony megoldásokat és technológiai újításokat keres, amelyek később be tudnak épülni mindennapjainkba.

Az MVM Edison program célja egy olyan startup ökoszisztéma kiépítése, amely alkalmas a jelenleg hazánkban fellelhető energetikai és energiatudatossági ötletek, illetve oktatási témájú hardverfejlesztésekkel és szoftverfejlesztésekkel, valamint a fenntartható designnal kapcsolatos kezdeményezések inkubálására.

A program az inkubáción túl, továbbképzéssel és mentorok bevonásával járul hozzá a termékek, fejlesztések sikerességéhez, piacra segítéséhez.

A technológiai fejlesztések felkutatása érdekében indul el a program első része, az MVM Edison Light Up! pályázat és verseny. A program szakmai partnere az IBM, amely speciális szakmai szolgáltatásaival segíti a hazai energetikai innovációk nemzetközi minőségének elérését és piacra lépését.

Edison Light Up! pályázathoz készült filmet az alábbi linken tekintheti meg:

https://www.youtube.com/watch?v=Nwl_EZxAKWQ