Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2016-09-23

Az éves fenntarthatósági jelentés szerint a vállalat elnyerte az iparág legjobbjának kijáró Industry Group Leader címet

Az LG Electronics ismét elnyerte a Dow Jones Fenntarthatósági Index (Dow Jones Sustainability Index ― DJSI) Industry Group Leader címét. A rangsor összeállítói 24 iparági kategóriában hirdetnek győztest, a vállalat a tartós fogyasztási cikkeket gyártó cégek versenyében lett az első, az elmúlt három évben sorozatban harmadszor. Az LG az egyetlen dél-koreai vállalat, amely a Dow Jones kitüntető elismerésével büszkélkedhet.

 

Az LG a kutatás-fejlesztési beruházások területén felmutatott innovatív menedzsment-gyakorlataival, márkamenedzsmentjével, ökohatékony működésével, a fogyasztói kapcsolatok kezelésével, a klímaváltozásra adott hathatós válaszaival, a veszélyes hulladékok kezelésére kialakított gyakorlatával, társadalmi felelősségvállalásával és az érintettek bevonására építő gyakorlatával érdemelte ki az elismerést. Az LG az egyetlen olyan dél-koreai vállalat, amely elnyerte az Industry Group Leader címet, de egész Ázsiában is csak két olyan további társaság van, amely hasonló elismerést kapott.

 

Az LG az idén már begyűjtött egy másik fenntarthatósági díjat: januárban immár harmadik egymást követő évben választotta be a vállalatot a világ 100 legfenntarthatóbb cége közé (Global 100 Most Sustainable Corporations in the World) a torontói székhelyű Corporate Knights.

 

A DJSI-ről

A Dow Jones Sustainability Indexeta S&P Dow Jones és a fenntartható befektetési formákra specializálódott RobecoSAM fejlesztette ki. Ez első olyan globális, világszerte elismert, független értékelési rendszer alapján létrehozott mutató, amely a világ vezető vállalatait azok környezetvédelmi, társadalmi és vállalatirányítási gyakorlatai alapján rangsorolja. Az indexbe csak a vállalatok legjobban teljesítő 10 százaléka kerülhet, az eredményeket évente, szeptemberben publikálják.

 

Az Industry Group Leaders címet elnyerő vállalatok listája és a teljes jelentés ezen a linken érhető el:

www.robecosam.com/en/sustainability-insights/about-sustainability/corporate-sustainability-assessment/industry-group-leaders.jsp