Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2016-07-28

A Schneider Electric bemutatta az optimális termelékenységet és problémamentes felülvizsgálatokat nyújtó új, digitális eszközeit

A Schneider Electric, bemutatta új szoftverszolgáltatását, az Eurotherm Online Services-t, amelyet annak érdekében fejlesztett ki, hogy előmozdítsa az innovációt a feldolgozóipar minden szintjén. A kalibrációs tanúsítványok és a megfelelőségi állapot ellenőrzésére szolgáló integrált, online platformként és felügyeleti eszközként az
EOS
automatizált, digitalizált folyamatot kínál a kritikus fontosságú adatok figyelemmel követésére a kezdetektől, egészen a legfelső szintekig.





Az iparágak globális szintű digitalizálása olyan megoldásokat követel meg, melyek új lehetőséget nyújtanak a műveletek átfogó, vállalati szintű szabályozásához. Az ügyfeleknek emellett új alkalmazásokra és szoftverekre van szükségük, melyekkel jókor, jó helyen nyújthatnak valós idejű információkat. Ezen növekvő igények kielégítése érdekében a Schneider Electric digitalizált és összekapcsolt, az energiamenedzsment és az automatizálás átformálását segítő technológiák új kínálatát mutatta be. Az
EOS
az egyik kiemelt fontosságú szolgáltatásunk. Az új, felhőalapú rendszer lehetővé teszi a feldolgozóipar számára, hogy a berendezéseiket érintő megfelelőségi eljárások és tervek automatizálásával csökkentse papíralapú folyamatait, biztonságosabb, hatékonyabb és fenntarthatóbb műveletekkel felváltva azokat” – nyilatkozta Jean-Pascal Tricoire, a Schneider Electric elnök-vezérigazgatója.





Az online EOS Advisor például egy tervezőeszköz, amely lehetővé teszi a berendezések és a személyzet hatékonyabb felügyeletét, az EOS eCAT™ táblagép-alkalmazás pedig egy biztonságos, mobilkészülékekkel is kompatibilis eszköz, ami segíti a kalibrációs folyamat hatékonyságát, miközben kiküszöböli a papíralapú nyilvántartási rendszerek hátrányait.




A megfeleléskezelés átformálása a feldolgozóiparban




A felhőalapú szoftverszolgáltatások mindent forradalmasítottak, a taxibérléstől kezdve az informatikai és pénzügyi szolgáltatásokon át az emberi erőforrások területéig. Most az ipari automatizáláson a sor, és a Schneider Electric az innováció útját járva rugalmas, biztonságos és hatékony ipari folyamatokat teremt. Az EOS remek példa erre, hiszen összekapcsolja a szolgáltatókat a végfelhasználókkal, és digitalizálja a folyamatokat a tervezéstől az ellenőrzésig.




Digitális eszközök toll és papír helyett




A megfelelés és a kalibrálás kezelése költséges és időigényes lehet. A feldolgozóipar számos ágazata a mai napig kézzel írt dokumentumokra támaszkodik ezek kezeléséhez. Mindez olyan hibákhoz és adatvesztéshez vezethet, amire rosszabb esetben csak egy audit során derül fény.




Az Eurotherm by Schneider Electric munkatársai a saját bőrükön is megtapasztalhatták, amikor a kalibrációs nyilvántartások korszerűtlensége miatt egyik ügyfelük majdnem elveszítette többmilliós szerződéseit. Az EOS eseményütemezési megoldásai gondoskodnak arról, hogy egyetlen megfelelési teszt se maradjon ki, ami segíti a termelékenység optimalizálását és az auditok problémamentes lefolyását.













Digitális megfelelés szabályozott iparágak számára




Mint oly sok területen, a megfeleléskezelés jövője is a digitalizáció. Az EOS minden olyan iparágban alkalmazható, ahol a rendszeres tesztelés elengedhetetlen ahhoz, hogy folyamatosan megfeleljenek a szabványoknak. Az alkalmazások állandó fejlesztése számos iparág esetében biztosítja, hogy a jövőben is bővüljön a megfelelési tesztek köre. Például olyan területek számára mint a repülőgép- és gépjárműgyártás, az élettudományok, az egészségügy, illetve az élelmiszer- és italgyártáshoz kapcsolódó hőkezelési iparág. Az alkalmazások idővel bármely eszközön és operációs rendszeren keresztül elérhetőek lesznek a világ minden pontján.




Az
EOS
-szoftverek az IIoT- (Industrial
Internet
of Things, ipari dolgok internete) és az Ipar 4.0-alkalmazások számára kifejlesztett technológiákat használják. Javítják a költséghatékonyságot, és előre kiszámítható karbantartást tesznek lehetővé, ami növeli a vállalatok versenyelőnyét. Számos más, teljes cserét igénylő megoldással ellentétben ezek természetesen illeszkednek a már használt folyamatokba, így a technológia egyszerűen használható a meglévő környezetekben.





EOS a kis-, nagy- és több telephellyel rendelkező vállalkozások számára




Az EOS-eszközök teljes mértékben méretre szabhatók, így a kisebb gyártóvállalkozások, illetve a nagyobb, több telephellyel rendelkező vállalatok számára egyaránt alkalmazhatók. Biztonságos, intelligens és hatékony módszert kínálnak az üzemszintű feladatok kezelésére, mellyel a felhasználók rövid idő alatt átalakíthatják az adatokat a számukra szükséges információvá – pontosan ez az ipari dolgok internetének a lényege” – mondta Christopher Ashworth, az Eurotherm by Schneider Electric alelnöke és ügyvezető igazgatója.