Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
sgyzs - 2016-06-23

INESA centert avattak Dunakeszin, ahol a kínai-magyar vegyesvállalat európai LED fényforrás kereskedelmi és gyártási tevékenysége zajlik majd.

INESA centert avattak Dunakeszin. Az INESA Europa Kft. az első kínai részvénytársaságnak, az INESA Group formációnak a magyar bástyája Európa meghódítására a
LED
fényforrások elterjesztéséért. 



Az INESA Europa 16 ezer négyzetméteres épülete a központavató aktusával európai kereskedelmi és logisztikai feladatokat lát el. 2016 második félévétől kezdve összeszerelő- majd gyártóüzem helyéül is szolgál a legkorszerűbb LED technológiákat hasznosító fényforrások előállítására.

Az INESA Europa Kft. kínai-magyar vegyesvállalat kínai tulajdonosi többséggel. Egymilliónyi eurós törzstőkével az INESA Group érdekeltségi körébe tartozik és Magyarországon további gyártóegységeket terveznek beindítani.

INESA centert avattak és ez jelképesen az eddig Kínába irányuló technológia transzfer irányának megfordulását testesíti meg. A Kínában zajló termelési tevékenységgel, aminek okán Kína a világ harmadik – ha nem a második – legnagyobb ipari nagyhatalmává nőtte ki magát, kutatás-fejlesztésre fordított erőforrásaival már az legújabb technikák birtokosává és nettó exportőrévé vált.

A meg nem újítható erőforrásokkal működő hőerőművek nagy részét akár be is csukhatják a világban, ha a hagyományos izzószálas villanykörték és az energiatakarékos kompakt fénycsövek helyett elterjed az energiakibocsátásban az ötödével-tizedével megelégedő, de fényáramában azonosan teljesítő LED fényforrások egységes használata.

Sokmillió tonna szén nem kerül eltüzelésre, sokmillió tonna széndioxid nem rontja a Föld légháztartását, sokmillió tonna egyéb károsanyag nem rontja a levegő minőségét és összességében az üvegház-hatás is mérséklődhet.

A központavató az élvonalbeli technológia-visszaáramlásban a ’zöld’ termékek előállítása mellett a termelésben is energia-hatékony és környezetbarát folyamatokat működtet. Hazánkban százévnyi tapasztalat áll rendelkezésre a Tungsram/GE birtokában, amelynek elsősorban a hagyományos világítótestek előállításában vannak érdemei. Meg kell barátkozni a gondolattal, hogy ahová eddig a magyar tudás és tapasztalat révén gyárakat telepítettek, most a kínai gyárak jönnek vissza és eggyel emelik a tétet.

AZ INESA Europa Kft. kínálata lefedi az ipari világítási igényeket az utcai közvilágításon át a kereskedelmi egységek speciális megvilágítási igényein keresztül egészen a lakossági szükségletekig. Pár hónap elteltével egy olyan LED lámpa gyártásába fognak. Azon túl, hogy a kibocsátott fényenergiát homogén és villódzásmentes módon teríti majd, megszüntet minden olyan eltérést, amit a hagyományos világítótesthez hasonlítva az ehhez szokott emberek mindeddig a LED fényforrások hátrányára írtak.

www.inesa.hu

INESA centert avattak