Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
maxray - 2016-06-20

A Lenovo budapesti sajtótájékoztatóján mutatta be a partnerek, illetve a sajtó számára új asztali és mobil munkaállomásait, amelyek tökéletes teljesítményt és biztonságot nyújtanak az üzleti felhasználók számára. A vállalat üzleti felhasználásra szánt P-sorozat tagjainak közös jellemzője a

A Lenovo legjobb technológiáit és a legmodernebb FLEX Drive rendszert egyetlen termékcsaládban felvonultató Lenovo P-széria Budapesten mutatkozott be a vállalat sajtótájékoztatóján. A globális PC-gyártó munkaállomás-családját többek között két új, megfizethető asztali munkaállomás, a ThinkStation P410 és P510, valamint a világ első hibrid munkaállomása, a ThinkPad P40 YOGA alkotja.

A napokban bemutatott P-sorozat új asztali munkaállomásai azért is fontosak a vállalat számára, mert az ide tartozó P410 és P510 igazán vonzóak lehetnek azon vállalkozások számára, akik az üzleti környezetükbe keresnek erőteljes asztali munkaállomásokat, de mindezeket megfizethető áron szeretnék beszerezni. Az újonnan bemutatott készülékek mellett a vállalat fogyasztói üzletágából jól ismert YOGA márkanév is feltűnik, amely egy táblagéppé alakítható hibrid notebook, négy különböző felhasználási móddal (tablet, álló, sátor, laptop), amely alkalmazkodik a mindennapok kihívásaihoz.

„A nagy teljesítményű P-sorozatunk asztali és mobil munkaállomásai megadják azt a tökéletes teljesítményt és biztonságot, amire az ügyfeleinknek szüksége van egy modern üzleti környezetben. Azt a tendenciát látjuk, hogy egyre többen az üzleti infrastruktúrán kívül, otthonról dolgoznak, így elengedhetetlen a megfelelő biztonság, valamint a mobil munkaállomások által kínált szabadság, amelyet a ThinkPad P40 YOGA garantál.” – mondta Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója a sajtóeseményen. „A mai bemutató egy kiváló lehetőség volt a számunkra, hogy bemutassuk és testközelből megismertessük a partnereinkkel és a sajtó képviselőivel az asztali munkaállomás-családunk kivételes tagjait is, melyek mindegyike a sárvári Flextronics gyárban készül, amire nagyon büszkék vagyunk” – folytatta Lukács Anita az eseményen.

ThinkStation P410

A Lenovo legújabb munkaállomása, a ThinkStation P410 egyesíti magában a magasabb kategóriából érkező teljesítményt, a belépő szintű gépekre jellemző árral.

A P410 Intel® Xeon® E5 v4 processzorral és Turbo Max 3.0-val, valamint NVIDIA® Quadro® grafikával és a kategóriában megszokottnál nagyobb memóriakapacitással érhető el, szemben a hasonló árazású munkaállomásokkal. A P410 egy szilárd erőgép, amely egyszerre képes kezelni a legnagyobb kihívásokat is, köszönhetően az ISV tanúsítványnak, a teljes mértékben testreszabhatóságnak, valamint a IO konfigurációknak. A leggyorsabb PCIe-NVMe technológiás
SSD
meghajtóknak köszönhetően páratlan gyorsaságot és stabilitást biztosít az üzleti élet bármely területén. Belépő szintű ára és magas felszereltsége egyaránt vonzó lehet a munkaállomás-felhasználók körében. A Lenovo P410 nettó 299 000 forinttól érhető el a vállalat kiemelt partnereinél.

ThinkStation P510

Az újgenerációs P510 munkaállomás erejével bármilyen munkát könnyedén és biztonságosan elvégezhetünk még a legkritikusabb helyzetekben is. Ugyanis a P510-ben egyesül a lehengerlő erő, a kiváló teljesítmény és a könnyű használhatóság a négyszeres memóriakapacitásnak és a skálázhatóságnak hála. Kiemelkedő video- és számítási teljesítményének köszönhetően megállja a helyét a grafikus tervezőasztaltól az orvosi műszerek kezelésén át a mérnöki kivitelezésig bármilyen területen. A teljesen tool-less dizájnnak köszönhetően szerszámok nélkül valóban egyszerűen bővíthető és cserélhető az asztali munkaállomásban szinte minden alkatrész.

A P510 munkaállomás is E5-1600 v4 vagy Xeon E5-2600 processzorral érhető el hasonlóan a P410-hez. A Lenovo új készüléke képes akár kezelni a Quadro M6000 grafikus kártyát is, míg a
RAM
kapacitása a kétszerese a P410-hez képest. A P510 memóriakapacitása elérheti a 256
GB
-ot is 8 darab DIMM foglalattal (8GB, 16
GB
és 32 GB modulokkal).

„A Lenovo továbbra is vezető szerepet tölt be abban, hogy biztonságos és megbízható munkaállomásokkal szolgálja ki az ügyfeleit, mint amilyenek az új P-széria asztali modelljei is” – mondta Virág Ferenc, a Lenovo Magyarország munkaállomásainak üzletfejlesztéséért felelős menedzsere. „A ma bemutatott modellek biztosítják a kiváló teljesítményt, mindezt versenyképes áron, ráadásul az új, asztali munkaállomásaink egyedülálló módon FLEX Drive rendszerrel érkeznek, amely a piac jelenleg leggyorsabb adattárolási technológiája” – tette hozzá.

ThinkPad P40 YOGA: a világ első hibrid mobil munkaállomása

Akárcsak a Lenovo többi, YOGA névvel fémjelzett készüléke, a ThinkPad P40 YOGA is egy teljesen, 360 fokban kihajtható kijelzőt kapott - így négy különböző felhasználási módot (laptop, tablet, álló, sátor) kínálva. Az eszköz táblagép üzemmódban használható vázlat- vagy jegyzetfüzetként, vagy laptop módban teljes értékűen is az e-mailek fogadásához. A könnyű, de erős felépítés érdekében a szénszálból készült és tartós magnéziumötvözet kerettel ellátott ThinkPad P40 YOGA nagy teherbírású, karc- és szennyeződésálló kijelzővel szerelték fel, valamint 14 hüvelykes WQHD (2560 x 1440) IPS nagy felbontású érintésvezérelt kijelzőt kapott, amely segítséget nyújt a kreatív munkavégzéshez, valamint a vázlatok megrajzolásához. Ráadásul a P40 YOGA jól vizsgázott a MIL-SPEC katonai teszten is, vagyis a tartósságával és megbízhatóságával hosszú évekig kiváló munkaeszközünk lehet.

A készülék gépháza alatt
Intel
Core i7-6600U található, mely akár 3,4 GHz-es órajelen működik. Míg grafikus fronton egy 2 GB memóriával szerelt Nvidia Quadro M500M videokártyát kapunk, melyet kifejezetten üzleti és grafikai felhasználásra készült. A villámgyors rendszer- és alkalmazásindítás pedig elsősorban az 512 GB kapacitású
SSD
adattároló garantálja, valamint a 16 GB RAM.

A készülék grafikai munkához kiváló, hiszen a legmodernebb Wacom nyomásérzékelős tollal rendelkezik. Ennek köszönhetően a 14 hüvelykes kijelző könnyen grafikus táblává, sőt, jegyzetfüzetté alakítható a
szoftveres
kézírás felismerőnek köszönhetően. A Lenovo ThinkPad P40 YOGA billentyűzet Liftn Lock rendszerű, amelynek köszönhetően a kijelző hátrafordításánál a gombok körüli keret egy síkba kerül a gombokéval így sokkal kényelmesebb használatot biztosítva a felhasználóknak.