Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2016-06-20

A Samsung számos olyan, nyilvános és magán felhőalapú infrastruktúra terén működő vállalatot számításba vett

A Samsung Electronics bejelentette, hogy megállapodott a Joyent Inc., vezető nyilvános és magán felhőszolgáltató felvásárlásáról. A Joyent kiváló felhő technológiájával a Samsung hozzáfér felhőalapú platformjaihoz, így támogatni tudja rohamosan növekvő mobil termékcsaládját, valamint
Internet
of Things (IoT) és felhő alapú szoftvereit és szolgáltatásait. Az akvizíció a szokásos záró feltételek teljesülését követően zárul majd le.


 

A Samsung számos olyan, nyilvános és magán felhőalapú infrastruktúra terén működő vállalatot számításba vett, amelyek kiemelt figyelmet fordítanak az élenjáró bővíthető technológiára és szaktudásra. A Joyent tapasztalt menedzsment csapattal, széleskörű szakértelemmel és szilárd felhő technológiával rendelkezik. Ezt az is alátámasztja, hogy ügyfelei a Fortune 500 listájának legjelentősebb vállalatai közül kerültek ki” – mondta el Injong Rhee, a Samsung Electronics Mobilkommunikációs üzletágának műszaki vezérigazgatója.

 

Az okostelefonok és az összekapcsolható eszközök mindent behálózó elterjedésével a felhő alapú számítástechnika is alapvető fontosságúvá válik ahhoz, hogy az ügyfelek eszközeiken izgalmas és megbízható szolgáltatásokat és élményeket érhessenek el. Mobil és IoT technológiában szerzett vezető szerepe mellett ez a felvásárlás is bizonyítja a Samsung elköteleződését, hogy akadálymentes felhasználói élményt biztosítson ügyfelek millióinak.

 

A Joyent technológiája tovább erősíti a Samsung pozícióját, hiszen lehetővé teszi, hogy új
szoftveres
és technológiai innovációira is kiterjessze saját felhő alapú infrastruktúráját és szolgáltatásait. Az akvizíciót követően a Joyent tehetséges mérnök csapata, így a vezérigazgató. Scott Hammond, Bryan Cantrill, műszaki vezérigazgató, valamint Bill Fine, a Joyent termékekért felelős alelnöke is csatlakozik a Samsung csapatához, hogy a vállalaton belüli felhőalapú kezdeményezéseken dolgozzanak.


 

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Samsung vállalatcsalád részévé válhatunk. Ez az együttműködés megadja számunkra mindazt a segítséget, amellyel gyarapíthatjuk felhőalapú és szoftveres üzleti tevékenységünket. A Samsung referenciapont iparágvezető Triton container-as-a-service platformunk, valamint a Manta nevű object storage technológiánk számára, és olyan partner, mellyel szorosan együttműködhetünk a mobil és IoT technológia kiemelkedő és gyorsan növekvő területei, így az okosotthonok és az összekapcsolt autók innovációja terén.” – mondta el Scott Hammond, a Joyent vezérigazgatója.

 

Emellett a Joyent egyedi container-natív infrastruktúrája, objektum-tárolása,
szerver
nélküli számítástechnikája, valamint Node.js szakértelme a Samsung segítségére lehet abban, hogy megfeleljen a felhasználók elvárásainak. Mivel a Samsung a nyilvános felhőalapú adatok és tárolók egyik legnagyobb felhasználója a világon, azonnal profitálni is tud abból, hogy közvetlen hozzáférése lesz a Joyent technológiájához, irányításához és szaktudásához.


A Joyent a Samsung kiterjedt üzleti portfóliójának, globális jelenlétének, financiális erejének és márkaimázsának köszönhetően ugyancsak jelentős előnyhöz jut. A Joyent önálló vállalatként működik tovább a Samsung ernyője alatt, és továbbra is kínál felhőalapú infrastruktúrát és szoftver-megoldásokat az ügyfelei számára.

A felvásárlást a Samsung Globális Innovációs Központja bonyolította le a Samsung Mobilkommunikációs üzletága számára. „Szorosan együttműködünk a startupokkal, hogy új szoftverlehetőségekkel és szolgáltatásokkal bővítsük a Samsung kínálatát. Ennek egyik módja a stratégiai felvásárlás is” – tette hozzá David Eun, a Samsung Globális Innovációs Központjának elnöke. – „A Joyent nagyszerű példája a vezető és forradalmi technológiával dolgozó vállalatoknak, amelyek egyedi módon tudnak hozzájárulni a Samsung sikeréhez, miközben maguk is profitálnak a gyártó globális jellegéből és kiterjedtségéből.”