Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
Sulaki - 2016-05-12

A G5 és a V10 megkapta az amerikai kormány bizonyítványát, így azok olyan környezetben is használhatóak, ahol a biztonság kiemelt szempontnak számít

Az LG G5 és a V10 okostelefonok megkapták az USA Nemzeti Információbiztonsági Partnerségének (National Information Assurance Partnership — NIAP) tanúsítványát, ami azt bizonyítja, hogy ezek a készülékek vállalati környezetben is megfelelnek a nemzetközi biztonsági előírásoknak.

 

A NIAP a világszerte elismert CCEVS sémát alkalmazza annak eldöntésére, hogy az adott készülék megfelel-e az IT-biztonság terén nemzetközileg elfogadott keretrendszernek számító Common Criteria standardnek. A NIAP minősítését a Common Criteria 25 tagállama, köztük Magyarország, Kanada, Franciaország, Németország, India, Japán, Dél-Korea és Nagy-Britannia fogadja el (az országok listája itt érhető el: www.commoncriteriaportal.org/ccra/members).

 

Az LG zászlóshajó mobilkészülékei a társaság GATE (Guarded Access to Enterprise) technológiájával készülnek. Ez olyan továbbfejlesztett platform-, hálózati és alkalmazás-biztonságot tesz lehetővé, amely bizonságos, megbízható hozzáférést biztosít a vállalati adatokhoz. A GATE-t, vagyis az LG vállalati szintű platformját 2013-ban alkották meg azért, hogy a biztonsági megoldások széles palettáját — köztük antihacking- és mobileszköz-menedzselési rendszereket — nyújtsák a vállalati mobileszközök számára. A GATE többrétegű biztonsági elemei segítenek fenntartani a szoftverkomponensek integritását, erősítik a rendszer védelmét, továbbá a teljesítmény romlása nélkül védik a vállalati adatokat.

 

 

Mindezen felül a G5 és a V10 a Google Android for Work rendszerét alkalmazza, amivel méginkább kihasználható az LG GATE hálózati tudása. Az Android for Work egy olyan konténer-megoldás”, amely elkülöníti és biztonságossá teszi a munkához használatos applikációkat a személyes alkalmazásoktól.

 

Azzal, hogy napjainkban az üzleti életben mind fontosabbá válik a magasabb szintű biztonság, a hordozható munkaeszközök számára elengedhetetlenné vált egy erős biztonsági platform használata” — mondta Chris Yie, az LG Mobile Communications Company alelnöke és marketingkommunikációs vezetője. „Ez a tanúsítvány megerősíti azt, hogy az LG okostelefonjai a ma kapható legbiztonságosabb készülékek között vannak.”