Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
Sulaki - 2015-08-13

Nemrég fejez?dött be az úszó VB Kazanyban. A magyar válogatott tagjait indulás el?tt a Samsung hazai képviselete meglepte az új Level sorozatú fejhallgatókkal.

Kiváló hangminőség nagyon jó a kezelhetőség
9 pont
9 pont
7 pont
7 pont
összpontszám: 8 pont
Hosszabb távon használva kissé kényelmetlen

 

Nemrég fejeződött be az úszó VB Kazanyban. A magyar válogatott tagjait indulás előtt a Samsung hazai képviselete meglepte az új Level sorozatú fejhallgatókkal. Ebből a sorozatból kértünk mi is tesztelésre, de a fület körülölelő típusból, amelyet Hosszú Katinkáék is kaptak, még nem volt elérhető tesztpéldány. Ezért megelégedtünk a a képeken is szereplő fülbedugós változattal.

 

Külalak

 

Maga a BT fejhallgató egy gyermek méretű hajráf paramétereivel rendelkezik, amelyből kétoldalt kilóg egy-egy kb. 25 centiméteres vezetéken logó fülbe dugható fülhallgató. A hajráf jellegú központi egységet (amelynek a középső része merev, a szárai pedig rugalmas műanyagból vannak) a nyakunk hátsó részére tudjuk tenni, majd a fülhallgatókat a fülünkbe helyezhetjük. Így kényelmesebb használatot érhetünk el azon fejhallgatókkal illetve headsetekkel szemben, amelyeknél a hosszú vezeték súlya húzza lefelé az eszközt. Ez a nyakpántos módszer valóban kényelmesebb használatot biztosít, ezért is találkozhatunk/találkozhattunk már több gyártó hasonló termékével.

 

Működés

 

A nyakpánt középrésze alján található a bekapcsoló tológombja, amely bekapcsolásnál kéken kezd el villogni. Ekkor van lehetőségünk telefonunkkal összekapcsolódni Blutetooth-on keresztül. A telefonom, amely egy ősrégi Galaxy S Plus (tehát a régebbi, már elavult telefonokkal is gond nélkül működik) BT keresés opcióban azonnal megtalálta a Samsung Level U eszközt, és kapcsolódott is.

 

A nyakpánt 2 beépített mikrofonnal rendelkezik. Ezek mellett találhatjuk meg kezelő gombokat is (híváskezelő gomb/lejátszás/szünet és a hangerő +/- gombjai. Meg kell még említenünk a töltésért felelős
microUSB
csatlakozót, amely egy kis ajtó alatt búvik meg, nagyjából a bekapcsoló gomb magasságában. És nem feledkezhetünk meg a 10/11/500 számkombinációról sem. Amelynek a megfejtése: 10 óra zenelejátszás, 11 óra headset üzemmód és 500 óra készenléti idő.

 

Az ismerkedés után a zenelejátszással kezdtünk. A telefonom zene könyvtárában található dalok közül szemezgettem. A 12 mm-es meghajtók meghökkentően jól szólnak. A zenék megszólalása átlagon felüli. A beszédhangok tiszták, szépek a magasak és dinamikusak a mélyek. Az embernek olyan érzése támad, mintha nem is vezeték nélküli, hanem valamilyen HI-Fi kategóriás vezetékes fejhallgatót hallgatna.

 

A fejhallgatóval végigsétáltam a Teréz körúton is, a délutáni csúcsidőben és a forgalom zaja nem zavarta a zenehallgatást, mert a füles jól kizárta a külső zajokat.

 

Természetesen a zenehallgatás közbeni bejövő telefon esetét is kipróbáltuk. Ilyen esetben a zene elhallgat és csengést hallunk. A nyakpánton található hívásfogadó gombbal vehetjük fel a telefont. A bejövő beszédhangokra sem lehetett panaszunk és a hívó fél is visszaigazolta, hogy tisztán, érthetően hall bennünket. A Samsung
zaj
és visszhang csökkentő technológiája teszi a dolgát. A bejövő hívásokra, a fogadott hívásokra és a szöveges üzenetekre is rezgés figyelmeztet.

 

Kipróbáltuk volna a rádióhallgatást is, de mivel rádióhallgatásnál a telefonok a vezetékes fejhallgató vezetékét használják antennának. és esetünkben vezeték nélküli BT fejhallgatót használtunk ez nem volt lehetséges.

 



Összegzés

 

A 17.990 forintos áron érkező Samsung Level U
Bluetooth
Headset, ugyan nem mondható kifejezetten olcsónak, de a menőbb százezres, adott esetben több százezres telefonokhoz képest drágának sem. A 10 órás üzemidő, a zenelejátszási megszólalás, a telefonálás közbeni hangminőség és a könnyű kezelhetőség miatt véleményünk szerint megéri az árát.

 

Azt azonban minden leendő vásárlónak ajánlanám, hogy próbálja be a fülébe a fülhallgatót, vagyis próbálja ki az eszközt, mert a szerkesztőségünkben volt olyan kollega, akinek nem nagyon maradt meg a fülében, mert kicsúszott, de ez minden fülbedugós eszközre fenn áll, mert minden embernek más és más a hallójárata és az természetes, hogy nem minden alakú eszköz kényelmes mindenkinek. Azonban, akiknek nem kényelmes, vagy egyszerűen nem szeretik a fülbedugós fejhallgatókat, sincs okuk keseregni, mert létezik a cikkünk elején már említett a fület teljesen körülölelő (amit a magyar úszó válogatott tagjai is kaptak) nagyobb testvér. Reményeink szerint azt a modellt is hamarosan tesztelhetjük!

 

  

 

 

 

Web: www.samsung.com

Ár: 17.990 Ft.

Forgalmazó: Samsung Magyarország