Érdekességek
Sulaki - 2015-06-24
A Miele 1899 óta nemcsak az elsÅ? osztályú termékminÅ?ség és a...
A vállalat „mindig jobban” filozófiáját hazánkban is egyre többen ismerik és tapasztalják meg. Azért, hogy a Miele a konyhagépeinek tudását és hatékonyságát testközelből is bemutassa, egy egész napos GasztroTúrát szervezett, melyen a sajtó képviselőit azokra a trendi, romantikus és magas szakmai színvonalat képviselő budapesti helyekre kalauzolta el, ahol nap mint nap a Miele technológiáit felhasználva készülnek a finomságok a vendégek legnagyobb örömére.
A tökéletes eredményről a Miele készülékei gondoskodnak: a sütők esetében az exkluzív kialakítás rendkívüli funkcionalitással párosul. Könnyedén és élvezettel készíthetőek el az ízletes fogások, hiszen az automatikus programok és az egyedülálló sajátosságok garantálják a sikert. A Miele főzőlapok pedig nem csak a legmagasabb szint? kényelemmel és biztonsággal győzik meg a felhasználókat, innovatív technológiáik is páratlanná teszik őket.
A gasztroélményeket kínáló eseményt még különlegesebbé tette, hogy az állomások közötti mobilitást a Mercedes-Benz biztosította. Arról, hogy ne csupán az egyes helyszíneken, hanem útközben is biztosítva legyen az exkluzív környezet, a Mercedes-Benz V-osztály különlegesen kényelmes és tágas beltere gondoskodott. Az automobil feltalálójaként a több mint százéves múltra visszatekintő, világszerte ismert és elismert Mercedes-Benz márka mottója így hangzik: A legjobbat vagy semmit! Ezért is fogadta el a Mercedes-Benz a háztartási készülékek terén különleges minőséget képviselő Miele felkérését, hogy vegyen részt az eseményen. A két vállalat közötti együttm?ködés hosszú évekre nyúlik vissza, mivel számos gasztro- és életmód rendezvényen képviselték együtt már korábban is a nem mindennapi prémium minőséget.
A GasztroTúra állomásain ízletes fogások és hozzá illő italok várták a vendégeket, s az egyik állomáson meglepetésprogram is fogadta őket.
Édesem – a „kortárs házias” cukrászda
Az Édesem cukrászda 3 hónappal ezelőtti megnyitása óta várja az édesszájúakat. A Mielével egészen a kezdetek óta folyamatos az együttm?ködés, az édességek házias jellegéhez pedig két Miele sütő is hozzájárul.
Menü:
Fahéjas csiga
Granola mézes görög joghurttal
Sarki F?szeres – a békebeli hangulatot idéző csodálatos éléskamra
A Sarki F?szeres és a Miele együttm?ködése 2015 elején kezdődött. A közös rendezvények, főzőestek és kóstolók mellett több nagyszabású projekt is tervben van, miközben készülnek a finomságok a Miele sütőjében, illetve a WOK és indukciós főzőlapján.
Menü – Sarki&TüTü Brunch
Sajtos Omlett (indukciós főzőlap)
TüTülimonáde
Kávékóstoló
Meglepetésprogram: A Sarki F?szeresnél a résztvevők találkozhattak Bódis Boglárkával, az idei Év női divattervezőjének járó díj tulajdonosával, aki a szépséget, tökéletességet és békességet jelentő Elysian márka alapítója. Az új, tavaszi-nyári kollekció megtekintése mellett a vendégek egy kvízjátékon is részt vettek, ahol a szerencsés nyertes egy Elysian sálat kapott ajándékba. Boglárka mesélt az Elysian és a Miele közös blogjáról is, a szeretemaruham.hu-ról, ahol a divatkedvelő érdeklődők az egyes anyagokról és azok ápolásáról olvashatnak.
Béterv lakásétterem – egy hely, ahol minden az illatok körül forog
Bíró Botond Boldizsár 2012-ben találkozott először a Miele készülékeivel, és e találkozás rendkívül meggyőző volt. Olyannyira, hogy Béterv lakáséttermét pár hónappal később Miele konyhagépekkel nyitotta meg. A Miele és a Béterv együttm?ködése azóta is töretlen, a Miele Főzőiskola vendégei például havonta találkozhatnak a parfümséf illatvacsoráival.
Menü
Citromos bazsalikomos avokádóleves kókusztejjel
Párolt tilápia tonkababos balzsamecet redukcióval – nyers cukkini sushi quinoaval sárgarépával és zellerszárral
Bortársaság - Borsuli – szenvedéllyel és ízléssel a borról
A Bortársaság története 1993-ig nyúlik vissza, az azóta eltelt években országszerte sorra nyíltak a társaság üzletei, ahol különleges és kézm?ves borok várják a nemes italok kedvelőit. A borok esetében kiemelten fontosak a megfelelő tárolási körülmények, a Bortársaság tulajdonosai ehhez a Miele bortemperáló készülékeit választotta.
Borlap
Konyári Lolipop Rosé, Balaton: Üdítő, nyárias gyöngyőzőbor. Ideális kezdésnek, szomjoltónak a melegben.
Matua Sauvignon Blanc, Marlborough, Új-Zéland: Nagyon intenzíven gyümölcsös, zöldf?szeres, komplex Sauvignon Blanc. A világ leghíresebb Sauvignon Blanc területéről.
Weninger Pinot Noir, Sopron: Könnyedebb test?, bogyós gyümölcsös vörösbor. Nagyon jó nyári választás. Biodinamikus borászat.
Szeleshát Cabernet Franc, Szekszárd: Testesebb, f?szeres, intenzív vörösbor. Érett tanninokkal. Nagyon jó példa arra, hogy miért különösen jók a magyar cabernet Franc-ok.
Vakkóstolások
Casa Pomodoro – élménykonyha nemzetközi ízekkel
„A zseniális ötlet, hogy a paradicsomot hozzáadják a tésztához és a pizzához, nemcsak a nápolyiak több generációját tette boldoggá, hanem mindenkit, aki szereti és értékeli az olasz konyhát” – olvashatjuk Gianni Pomo D’oro éttermének étlapján, amely a nevét pontosan innen kapta: a pomodoro ugyanis olaszul paradicsomot jelent. Gianni Annoni a Miele konyhai készülékek mellett tette le a voksát. Elmondása szerint a Miele készülékeket elég csak bekapcsolni és beállítani, majd nyugodtan csinálhatunk mellette bármi mást, a készülő étel felől nyugodtak lehetünk. Másik érve, hogy a Miele egészségesebb főzési technikákat is nyújt, ami mai világunkban kiemelkedő szerepet játszik.
Menü
Aperitivo - Vendégváró falatok
Aranchini rizsgolyók
Szicília töltött focacchia sütőben kelesztett
Pecorini sajtfelfújt házi paradicsom lekvárral
Lazachab kapros citrusöntettel
Pasta della Casa: Házi scalatelli tészta garnélarákos datterino paradicsomos ragúval forgatva
Dolce Vita – Desszert
Cannoli – tésztarolád ricottakrémmel töltve
Csokoládétorta, ahogy a nagyim csinálta alla Alaessandro
Utazzon velünk a gasztronómia világába a hétköznapokon is! Rendszeresen megrendezésre kerülő tematikus eseményeink között mindenki megtalálja a kedvére valót: ha kulináris praktikákra kíváncsi, vagy inkább a halkülönlegességek rengetegébe ásná bele magát, esetleg az egészséges ínyencségek érdeklik vagy csak újabb sütési és főzési praktikákat szeretne ellesni, csatlakozzon hozzánk! https://miele.hu/hu/rendezvenyek/
A tökéletes eredményről a Miele készülékei gondoskodnak: a sütők esetében az exkluzív kialakítás rendkívüli funkcionalitással párosul. Könnyedén és élvezettel készíthetőek el az ízletes fogások, hiszen az automatikus programok és az egyedülálló sajátosságok garantálják a sikert. A Miele főzőlapok pedig nem csak a legmagasabb szint? kényelemmel és biztonsággal győzik meg a felhasználókat, innovatív technológiáik is páratlanná teszik őket.
A gasztroélményeket kínáló eseményt még különlegesebbé tette, hogy az állomások közötti mobilitást a Mercedes-Benz biztosította. Arról, hogy ne csupán az egyes helyszíneken, hanem útközben is biztosítva legyen az exkluzív környezet, a Mercedes-Benz V-osztály különlegesen kényelmes és tágas beltere gondoskodott. Az automobil feltalálójaként a több mint százéves múltra visszatekintő, világszerte ismert és elismert Mercedes-Benz márka mottója így hangzik: A legjobbat vagy semmit! Ezért is fogadta el a Mercedes-Benz a háztartási készülékek terén különleges minőséget képviselő Miele felkérését, hogy vegyen részt az eseményen. A két vállalat közötti együttm?ködés hosszú évekre nyúlik vissza, mivel számos gasztro- és életmód rendezvényen képviselték együtt már korábban is a nem mindennapi prémium minőséget.
A GasztroTúra állomásain ízletes fogások és hozzá illő italok várták a vendégeket, s az egyik állomáson meglepetésprogram is fogadta őket.
Édesem – a „kortárs házias” cukrászda
Az Édesem cukrászda 3 hónappal ezelőtti megnyitása óta várja az édesszájúakat. A Mielével egészen a kezdetek óta folyamatos az együttm?ködés, az édességek házias jellegéhez pedig két Miele sütő is hozzájárul.
Menü:
Fahéjas csiga
Granola mézes görög joghurttal
Sarki F?szeres – a békebeli hangulatot idéző csodálatos éléskamra
A Sarki F?szeres és a Miele együttm?ködése 2015 elején kezdődött. A közös rendezvények, főzőestek és kóstolók mellett több nagyszabású projekt is tervben van, miközben készülnek a finomságok a Miele sütőjében, illetve a WOK és indukciós főzőlapján.
Menü – Sarki&TüTü Brunch
Sajtos Omlett (indukciós főzőlap)
TüTülimonáde
Kávékóstoló
Meglepetésprogram: A Sarki F?szeresnél a résztvevők találkozhattak Bódis Boglárkával, az idei Év női divattervezőjének járó díj tulajdonosával, aki a szépséget, tökéletességet és békességet jelentő Elysian márka alapítója. Az új, tavaszi-nyári kollekció megtekintése mellett a vendégek egy kvízjátékon is részt vettek, ahol a szerencsés nyertes egy Elysian sálat kapott ajándékba. Boglárka mesélt az Elysian és a Miele közös blogjáról is, a szeretemaruham.hu-ról, ahol a divatkedvelő érdeklődők az egyes anyagokról és azok ápolásáról olvashatnak.
Béterv lakásétterem – egy hely, ahol minden az illatok körül forog
Bíró Botond Boldizsár 2012-ben találkozott először a Miele készülékeivel, és e találkozás rendkívül meggyőző volt. Olyannyira, hogy Béterv lakáséttermét pár hónappal később Miele konyhagépekkel nyitotta meg. A Miele és a Béterv együttm?ködése azóta is töretlen, a Miele Főzőiskola vendégei például havonta találkozhatnak a parfümséf illatvacsoráival.
Menü
Citromos bazsalikomos avokádóleves kókusztejjel
Párolt tilápia tonkababos balzsamecet redukcióval – nyers cukkini sushi quinoaval sárgarépával és zellerszárral
Bortársaság - Borsuli – szenvedéllyel és ízléssel a borról
A Bortársaság története 1993-ig nyúlik vissza, az azóta eltelt években országszerte sorra nyíltak a társaság üzletei, ahol különleges és kézm?ves borok várják a nemes italok kedvelőit. A borok esetében kiemelten fontosak a megfelelő tárolási körülmények, a Bortársaság tulajdonosai ehhez a Miele bortemperáló készülékeit választotta.
Borlap
Konyári Lolipop Rosé, Balaton: Üdítő, nyárias gyöngyőzőbor. Ideális kezdésnek, szomjoltónak a melegben.
Matua Sauvignon Blanc, Marlborough, Új-Zéland: Nagyon intenzíven gyümölcsös, zöldf?szeres, komplex Sauvignon Blanc. A világ leghíresebb Sauvignon Blanc területéről.
Weninger Pinot Noir, Sopron: Könnyedebb test?, bogyós gyümölcsös vörösbor. Nagyon jó nyári választás. Biodinamikus borászat.
Szeleshát Cabernet Franc, Szekszárd: Testesebb, f?szeres, intenzív vörösbor. Érett tanninokkal. Nagyon jó példa arra, hogy miért különösen jók a magyar cabernet Franc-ok.
Vakkóstolások
Casa Pomodoro – élménykonyha nemzetközi ízekkel
„A zseniális ötlet, hogy a paradicsomot hozzáadják a tésztához és a pizzához, nemcsak a nápolyiak több generációját tette boldoggá, hanem mindenkit, aki szereti és értékeli az olasz konyhát” – olvashatjuk Gianni Pomo D’oro éttermének étlapján, amely a nevét pontosan innen kapta: a pomodoro ugyanis olaszul paradicsomot jelent. Gianni Annoni a Miele konyhai készülékek mellett tette le a voksát. Elmondása szerint a Miele készülékeket elég csak bekapcsolni és beállítani, majd nyugodtan csinálhatunk mellette bármi mást, a készülő étel felől nyugodtak lehetünk. Másik érve, hogy a Miele egészségesebb főzési technikákat is nyújt, ami mai világunkban kiemelkedő szerepet játszik.
Menü
Aperitivo - Vendégváró falatok
Aranchini rizsgolyók
Szicília töltött focacchia sütőben kelesztett
Pecorini sajtfelfújt házi paradicsom lekvárral
Lazachab kapros citrusöntettel
Pasta della Casa: Házi scalatelli tészta garnélarákos datterino paradicsomos ragúval forgatva
Dolce Vita – Desszert
Cannoli – tésztarolád ricottakrémmel töltve
Csokoládétorta, ahogy a nagyim csinálta alla Alaessandro
Utazzon velünk a gasztronómia világába a hétköznapokon is! Rendszeresen megrendezésre kerülő tematikus eseményeink között mindenki megtalálja a kedvére valót: ha kulináris praktikákra kíváncsi, vagy inkább a halkülönlegességek rengetegébe ásná bele magát, esetleg az egészséges ínyencségek érdeklik vagy csak újabb sütési és főzési praktikákat szeretne ellesni, csatlakozzon hozzánk! https://miele.hu/hu/rendezvenyek/