Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
business_guru - 2009-09-09

Az Avnet hivatalos VMware disztribútorrá vált Magyarországon, és rekord bevételü pénzügyi évet zárt 2009 júniusában a hazai leányvállalat...

Az Avnet hivatalos
VMware
disztribútorrá vált Magyarországon, és rekord bevételü pénzügyi évet zárt 2009 júniusában a hazai leányvállalat...

 
Az Avnet magyar leányvállalata, az Avnet Technology Solutions Kft. a tavalyi sikeres év után a 2009-es pénzügyi évben is rekord árbevételt ért el. A további fejlődés érdekében hivatalos disztribútori megállapodást kötöttek a VMware-rel, amely a virtualizációs megoldások vezető gyártója az egész világon - a desktop-tól az adatközpontokig, és a „cloud computing” megoldásokig.
Az új termék bevezetése mellett új viszonteladói hálózatot is épít a cég, a virtualizációs megoldások eladásához új partnereket fog bevonni az Avnet a magyar piacon.
 
A válság ellenére a magyar cég túlteljesítette az amerikai anyavállalat elvárásait. A közel 10 milliárd forintos bevételt elért cég Európában ez egyik legjobb forgalmi eredményt produkálta az Avneten belül – a közép-európai országok között is az elsők között van.
 
Az Avnet közép-európai régiója „eminens tanulónak” számít a multinacionális cégen belül, mivel ezen országok leányvállalatai hatékonyságukkal, fejlesztéseikkel, szakembereikkel a gazdasági válság ellenére is nagyon jó eredményeket produkálnak - túlteljesítve a kereskedelmi terveket.  
A válságra adott válaszként az Avnet hazánkban is új megoldásokkal kívánja bővíteni termékportfólióját.
Ennek érdekében itthon is disztribúciós megállapodást kötött a VMware-rel, mely szerint Magyarországon forgalmazhatja a cég megoldásait, illetve értékesítési, müszaki, marketing, pénzügyi és oktatási támogatást is nyújt a VMware partnerek számára.
 
A megállapodás illeszkedik az Avnet Technology Solutions Kft. hosszú távú üzleti stratégiájába, mely célja a széles, egymást kiegészítő megoldáscsomag kialakítása hozzáadott értékü disztribúcióval.
 
Az Avnet ezzel a megállapodással szoftver-hardver „csomagokat” tud ajánlani vevőinek, a meglévő IBM, Sun, EMC szerverekhez, storage-okhoz, így egy cégtől tudják a viszonteladók megvásárolni a teljes virtualizációs megoldásokat, mentési rendszereket.