Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
Sci-Fi - 2009-09-08

Az LG Electronics új televíziókat mutat be a 2009-es berlini Nemzetközi Elektronikai Kiállításon (IFA), melyek sajátos formatervezésüek és úgy tünik, mintha nem lenne keretük...


 
A különleges forma kapcsán az LG a „LIVE BORDERLESS„ szlogent választotta, amely a határok és korlátok nélküli életet takarja. A jelmondat egyből értelmet is nyer mindenki számára, ha meglátja a gyártó hagyományos keretet nélküli (BORDERLESS) tévéit. Ezek az első tévék, amelyeknél a képernyő és a körülötte lévő lekeskenyített káva közötti illesztés teljes egészében megszünt, így szemből egyetlen - egybefüggő üveglapnak látszó felületet látunk.
 
„Célunk, hogy az LG a szórakoztatóelektronika vezet[%ITALIC%][%ITALIC%]ő[%ITALIC%][%ITALIC%] világmárkájává váljon. Ennek érdekében fokozottan figyelünk vev[%ITALIC%][%ITALIC%]ő[%ITALIC%][%ITALIC%]ink igényeire, és folyamatosan fejlesztjük termékeinket[%ITALIC%] – mondta Simon Kang, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója. – [%ITALIC%]Az IFA 2009 kiállításon debütáló BORDERLESS tévék pontosan megmutatják az eddig elért eredményeinket, és új mércét állítanak a szórakoztatóelektronikában.”
 
 
LG SL8000
 
„Az SL8000 egyetlen korábban látott
LCD
TV-hez sem hasonlít. Igazi müalkotás[%ITALIC%] – mondta Simon Kang, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója. – [%ITALIC%]A keret nélküli formának köszönhetően ez a TV a
Full-HD
felbontású szórakozás új perspektívája. A készülék ötvözi a müvészi külsőt a legkiválóbb képminőséggel, emellett felhasználóbarát, amivel páratlan a piacon.”

 
A TV keretnélküli megjelenését még látványosabbá teszik a finoman lekerekített szélek és egy új, magasfényü borítás. A termék megalkotásánál az LG laminálási technológiát alkalmazott, amely védi a készüléket a karcolódástól, és amely a tükröződésgátló szürőtechnológiával együttesen alkalmazva akár 90 százalékkal is képes csökkenteni a fényvisszaverődést. Ez különösen előnyös, ha erősen megvilágított helyiségben televíziózunk.
 
Az LG a Full
HD
felbontású SL8000 esetében a LG TruMotion 200Hz technológiát alkalmazta, amely az automatikusan vezérelt háttérvilágítással jelentős mértékben csökkenti a gyors mozgású képek elmosódását és a csíkozódását. Ezzel a TV válaszideje is villámgyors értékre, 2 ms-ra csökken. Emellett a 150 000:1 dinamikus kontrasztarány minden jelenetnek sokkal nagyobb színmélységet ad, koromfeketével és természetesen élénk színekkel.
 
Az SL8000 letisztult vonalai csúcstechnológiát rejtenek. A készülék Bluetooth-on keresztül képes kapcsolódni a kompatibilis mobiltelefonokhoz zenelejátszáshoz és fénykép nézegetéshez. A
Bluetooth
emellett lehetővé teszi, hogy vezeték nélküli fejhallgatón kövessük a tévémüsorokat, filmeket és játékokat. Az SL8000 fejlett multimédia funkciókkal is bír: külső merevlemezek vagy
USB
flash memória is csatlakoztatható hozzá az USB 2.0 porton keresztül, és a készülék a
JPEG
, az
MP3
vagy a HD DivX-fájlokkal is kompatibilis.
 
Az LG saját fejlesztésü ”Smart Saving Energy Plus” technológiája révén az SL8000 a hagyományos tévéknél alacsonyabb fogyasztással rendelkezik, kíméli a környezetet, és a nézők szemét is kevésbé terheli. A TV ehhez az LG Intelligens Adaptív Fényérzékelő technológiáját használja, amely elemzi a környezet fényerejét, és ahhoz igazítja a képbeállításokat, illetve a háttérvilágítást.
 
„A felhasználók nagyon meggondolják, hogy milyen berendezésekkel és mütárgyakkal lássák el otthonukat – tette hozzá Kang. – Szeretik, ha valami szép, és tükrözi a személyiségüket. Mostanáig a laposképernyős televíziók szempontjából nem volt választási lehetőségük. Az LG új keret nélküli SL8000 LCD TV-jének köszönhetően most már olyan TV-t is választhatnak, amely tükrözi kifinomultságukat, amellett, hogy csúcstechnológiát kínál.”
 
Az SL8000 LCD TV Magyarországon 2009. szeptember közepétől kapható.
 
[%IMAGB=11155%] LG SL9000
 
Az LG SL9000 fényes külseje olyan technológiát rejt, amely nem csupán tiszta képet ad, hanem minden müsort és filmet még élvezetesebbé tesz. A LED-háttérvilágítás a természetesebb feketék és a finomabb szürkeárnyalatok megjelenítése érdekében rendkívül magas, 3 000 000:1 kontrasztarányt teremt. A moziszerü élményt a tükröződésgátló, Full-HD
1080p
képernyő biztosítja, míg a gyors mozgásos jeleneteknél az LG TruMotion 100
Hz
technológiája javítja az élességet és a részletességet, valamint a különlegesen tiszta kép érdekében csökkenti az elmosódást. A hangzásról a készülék aljába rejtett hangszórók gondoskodnak.
 
Az SL8000-hez hasonlóan digitális tartalmakhoz (zene, kép, videó) Bluetooth-os, vezeték nélküli kapcsolatot tesz lehetővé a készülék. Ugyanezt a technológiát használva vezeték nélküli fejhallgató is csatlakoztatható, míg az SL9000 hátlapján rejtőző USB 2.0-port segítségével még több digitális tartalom –
JPEG
-,
MP3
-, MPEG4- és DivX-fájlok – játszható le a TV-n külső merevlemezről, memóriakártyáról vagy pendrive-ról.
 
Az SL9000 TV ötféle energiatakarékossági üzemmóddal képes müködni, és a hagyományos LCD TV-khez képest akár 80%-kal kevesebb energiát használ. Ezt az LG televíziót is Intelligens Adaptív Fényérzékelővel látták el, ami elemzi a helyiség megvilágítását, és a TV háttérvilágításának intelligens szabályozásával csökkenti az energiafogyasztást, valamint a képbeállításokat a jobb minőségü és kontrasztosabb megjelenítéshez igazítja.
 
Az LG
Full HD
felbontású SL9000
LED
TV-je októbertől lesz kapható.