Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
business_guru - 2009-09-08

A D-Link új megoldással állt elÅ? az otthoni hálózatok egyszerü, nagysebességü bÅ?víthetÅ?ségére: az új PowerLine csomag 200 Mbps sebességen egyszerre 4 számítógéppel biztosít kapcsolatot...

A D-Link új megoldással állt elő az otthoni hálózatok egyszerü, nagysebességü bővíthetőségére: az új PowerLine csomag 200
Mbps
sebességen egyszerre 4 számítógép vagy más hálózati eszköz összeköttetését biztosítja az Internettel vagy az otthoni hálózattal az elektromos kábelek közvetítésével.
 
A D-Link PowerLine
HD
4 portos Kezdőcsomag (DHP-343) egy PowerLine HD 4 portos switchet (DHP-342) és egy PowerLine HD
Ethernet
adaptert (DHP-302) tartalmaz. A PowerLine technológia a vezeték nélküli sávszélességnél gyorsabb, és stabilabb adatátvitelt biztosít külön kábelezés nélkül, a meglévő elektromos kábeleken keresztül. Egyes esetekben – így például a nappaliban, a médialejátszók, játékkonzolok hálózati kapcsolatának biztosítására – a legmegfelelőbb megoldás. Sebessége így is kétszerese a hagyományos 10/100-as Ethernet sebességnek.
 
“A jövő Digitális Otthonában minden szórakoztatóelektronikai és számítástechnikai terméket az otthoni hálózat köt össze egymással. A házi videotéka versenyez a szolgáltatók online kínálatával és a televíziók esti kínálatával. Ehhez nagysebességü, állandó sávszélességü hálózati kapcsolatra van szükség – az új kábelezés azonban általában nem jöhet szóba. Ez a felismerés vezetett a PowerLine technológia tökéletesítéséhez: a technológia gyors, rendkívül könnyen kezelhető, és a legtávolabbi sarkokba is elviszi a hálózati kapcsolatot külön ráfordítás nélkül.” – foglalta össze a PowerLine technológia helyét a hálózati piacon Osbert Ong, a D-Link európai termékmenedzsere.
 
A D-Link legújabb PowerLine csomagjában található 4 portos switchre egyszerre akár 4 készüléket – médialejátszót, játékkonzolt vagy akár hozzáférési pontot – csatlakoztathatunk, míg a hálózat másik oldalán a PowerLine adapter a routeren keresztül biztosítja a hozzáférést az Internethez, hálózati tárolóhoz és más erőforrásokhoz. Természetesen az elektromos vezetékeken haladó forgalom is titkosított, a védelemhez mindössze egy nyomógomb benyomására van szükség.
 
A D-Link PowerLine
switch
terméke és az adapterek akár 200 Mbps sebességre is képesek, mely kiválóan alkalmassá teszi azokat olyan nagy sávszélesség-igényü alkalmazások kiszolgálására, mint a HD video streaming, a
VoIP
hanghívások vagy éppen az online játékok. A szükséges sávszélesség biztosítása érdekében a switch
Quality of Service
(QoS) technológiával segíti a rendelkezésre álló sáv optimális kihasználását előnyben részesítve a késedelemre érzékeny adatokat más forgalmakkal szemben.
 
A PowerLine termékcsalád a D-Link Green energiatakarékos eszközpalettájába tartozik: Ha bizonyos időn túl nem történik hálózati forgalom, az adapter készenléti módba kapcsolja önmagát energiát takarítva meg.